Scudo Sports

İçine şeytan kaçmış bisikletçi kız

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kuzey Ege "Bizimkiler de makyaj yapıp rengarenk yüzlerle selfie yapsın. Çok doğru yoldasınız, aferin." yazan sizdiniz. Cinsiyet ayrımcılığı yapan da sizsiniz. Benim ağzımdan erkek şöyledir, kadın böyledir gibi bir cümle çıkmadı. Eğer öyle düşünmüyorsanız da kelimelerinizi doğru seçip cümlelerinizi yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde kurunuz.

Scudo
@leyla_p
Leyla hanım,
Cinsiyet ayrımcılığı olduğunu iddia ettiğiniz ifadeleri kırıcı olmamak adına düzelttim. Lütfen siz de hakaret boyutuna yaklaşmakta olan "sizin gibiler", "kadını madde olarak gören zihniyet" gibi ifadelerinizi düzeltebilir misiniz?

@Nurullah Ulaşan
Şimdi yine cinsiyetçilik yaptığımı düşünecekler de, maalesef komformist yaklaşımlar erkeklere göre kadınlarda çok daha fazla. Genel olarak rahatlarına çok fazla düşkünlük söz konusu. Bu biraz da kadınlarımızın çocukluk çağlarında anneleri tarafından yetiştirilmesi esnasında bu komformist hareket tarzlarının oluştuğunu düşünüyorum. Böyle olmasaydı dünya kadınları arasındaki en yüksek obezite oranı ülkemiz kadınlarında olmazdı. Kadınlarımız erkeklerimize nazaran daha bir rahatına düşkün, daha bir hareket yoksunu, sanki biraz daha miskin.
Bu tarz aktiviteleri yapan herkesi ayakta alkışlarız, özellikle kadın olursa da hayranlığın yanı sıra mutlu da oluruz.

Bu olay biraz da akrobasiye giriyor. Yaptığı şey ne kadar sporla alakalıdır bilemiyorum fakat çok çalışmanın karşılığı olduğu belli. Zaten Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bir çok sözünde olduğu gibi en büyük başarıların çok çalışma ile geleceğini bilmek, farkına varmak ve bunu faaliyete geçirmektir önemli olan. Bu arkadaşımızın imkanları varmış (özellikle zamanı) ve bu güzel gösterilere çalışabilmiş. Bizim bayanlarımıza veya erkeklerimize de bu imkanlar sunulduğunda mutlaka başaracaklardır, ben buna inanıyorum.

@Zafer KAPLAN
Tabii ki bu imkanlar biraz da egitim sistemi ile alakali. Bizim sistemimizde maalesef boyle seyler cok guc, hatta imkansiz.
Eurosporttaki musabalarda turk bayragi goremiyor olmamizin da temel nedeni bu.

• Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN
@Kuzey Ege
Hocam saygılar.
Ben yanlış anlaşıldığınızı düşünüyordum ama siz bildiğiniz sivadiniz.
Tebrik ederim.
Sorun elbette tek taraflı değil ama siz farklı bir ülkede yetistiniz galiba. Burada erkekler paşa gibi büyütülür, onların pipileri dunyanin en önemli seylerinden biridir, daha ufakliktan itibaren onlara kızlar alınır,feda olunur, sünnet düğünleri ile gururlarını okşanır. Yaş ilerleyince bolca kız arkadaşı olur ve tabii gurur duyulacak bolca anı. Bizde erkek boyle yetisince dusuncelerin de boyle olmasi normal. Yazacak cok sey var ama olmayinca olmuyir. Keşke olaylara çok yönlü bakabilseniz.
Benden bu kadar. Yazmaya useniyorum

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Soner Közen
Ben hic pasa gibi buyutulmedim. Babamin demir dogramaci dukkani olmadigindan kar yagmur altinda defalarca demir dograma yaptigimizi soylemek isterim. Kar yagan bir havada o demiri ciplak elle tuttugunuzda kollarinizdan vucudunuza sogugun nasil yayildigini anlatamam. Kaynak makinasinin elektrik kacagi vermesinden dolayi 50 kiloluk dogramayi tutarken elektrik carpmasina ragmen o dogramayi tutmak zorunda olmak cok zordur. Cocuklugum epey bir zamani ev esyasi tasimak, ara siradada harfiyat isleriyle gecti. Her gun okula gitmek icin en ucuz ayak vuran ayakkabilarla 6 km yurumek. Devletin zorla gideceksin dedigi askerlik gorevinde. C tipi kapali cezaevinde askerlik yaptim. Gunde 8 saat kule nobeti nadiren 14 saat, adliye, hastane ve toplumsal olaylara mudahale gorevleri arasinda uykusuz gecen aylar. Bu ulkede kadin issiz kalinca kimse sesini cikarmaz erkek issiz kalinca adam degil o calismiyor bile derler. Evlenirken ev, araba erkekten beklenir. 2 sene once liseden arkadaslarla bulusalim dedik 5 kisi toplandik 3 erkek 2 kiz. Kizlar yedi icti bir guzel kizin birinin hesap 21 tl benimki 3 tl. Kizin biri bu kadar erkek varken bize hesap odetmezsiniz dedi. Kizlarin hepsi benden fazla kazaniyor. Masaya 3 tl cikardim 2 erkek kizlarinda hesabini odedi. Simdi sorarim pasalik bunun neresinde?

@Soner Közen
Sevgili dostum,
Evet yanlış anlaşıldım, ancak şu var, forumda yaratılacak polemiklere izin vermemek, ortalığın karışmasına mahal vermemek adına, foruma olan sevgi ve saygımdan ötürü böyle bir geri adım attım.
Sıvamak değil bu, lakin arkadaşımızın yorumları hoş olmayacak yerlere doğru gitmekteydi. Bu durumda olgun bir tavır sergilemek gerekiyor. Olaya biraz daha empati ile yaklaştığımda, kadınların bundan kırılacağını düşündüm. Evet, yüz kadın içerisinden 99'u kırılmayıp biri bile kırılsa orada bir düzen şarttır. Ben hep bu şekilde düşünerek hareket ettiğim için ortaçağ karanlığı, gerici, yobaz gibi kavramları kaldıramayabilirdim. Arkadaşımızla bu konuyu yüz yüze tartışabilirdim, ancak bunun yeri burası değil. Kendisi de bana keşke özel mesajla ulaşmış olsaydı.
Lakin çevremdeki çoğu kadın benim gibi düşünse de arada bir duyarlılık kasan arkadaşlarımız çıkıyor, bunlar da hayatımızın olmazsa olmazları.
Evet, bahsettiğiniz üzere ben bu ülkede zıt kutuplar arasında her daim pozitif ayrımcılığın olduğunu görüyorum. Hastalıklı bir toplumuz. Bu hastalıkta birçok etkenin payı var. Şimdi ben de üşendim, çünkü yazılacak gerçekten de çok şey var.
Evet, ülke bu denli hastalıklı olunca, etkiye bu denli tepkilerin gelmesi normal. Evet ben de bu ülkede yetiştim, ancak bu ülkede değil de herhangi bir batı ülkesinde yetişse çok farklı başarılar elde edebilecek, ama bu ülkede yaşadığı için asgari ücretle çalışmak zorunda olan, işsiz kalan, ezilen birçok insan tanıdım. Maalesef ülkemiz kesinlikle farklı yeteneklerin sivrilip kendini gösterebileceği bir ortama sahip değil.
Kızdığım nokta da bu işte. Zaten ülkede seviye yerlerde. Göçen beyin batıya uçmuş gitmiş. Ülke her geçen gün daha da cahilleşiyor. İleriye değil, geriye gidiyoruz. Buna rağmen hala bildiğin okuyan, gelişime kapalı, gelişime ve farklılaşma eğiliminde olana düşman insanların her şey yolundaymış gibi davranması ve mevcut sistemden memnun bir şekilde hem kendi hayatını, hem de verimli olmak isteyenlerin hayatlarını köreltiyor ve baltalıyor olması gururuma dokunuyor sevgili dostum.
Evet bu toplum hastalıklı ve virüs tüm katmanlara doğru hızla yayılmaya devam ediyor.
Bu denli makro ölçüde sıkıntılı bir ortamda bir kadın mutlu olması, başardığını düşünmesi, bir şeyleri değiştirdiğini görmesi, bir kadının bir şeylere karşı dik durması güzel şeyler. Çünkü kendilerine dayatılan baskıları kayıtsız şartsız kabul eden uyuşuk kadınlarımız nedeniyle bu toplum bu halde.
Evet, yanlış anlaşıldım, sağlık olsun, boş ver.

@Kuzey Ege siz hala polemiği devam ettirmek adına birşeyler yazıyorsunuz bilmem farkında mısınız? Size özelden birşey yazamadım çünkü profilinize tıkladığımda "Bu içeriğe şu anda ulaşılamıyor" gibi bir hatayla karşılaştım yazdığınızı okuyunca. "arada bir duyarlılık kasan"dan kastınız nedir acaba? Duyarlılık kasmıyorum, duyarlıyım. Yanlış anlaşılmamak sizin elinizde, ben teşekkür ederim dedikten sonra hala ama kadınlarımız şöyle, ama kadınlarımız böyle diye yazdığınız mesajı es geçtim ancak hala arkadaşımız şunu yapsaymış diyerek bana söz hakkı doğuruyorsunuz. Keşke olgun tavrınızı devam ettirebilme erdemine de sahip olsaydınız.

İlk mesajdaki sporcu hanım arkadaşımızın hangi tür çalışmalarla bu yetenekleri kazandığı, onun gibi olmasa da benzer yetilere sahip olmak için nasıl çalışılması gerektiği tartışılacağı yerde, konu saçma sapan yerlere direksiyon kırmış durumda.

Mehmet Sunu'nun tabiriyle şimdilik bağdaş kurmuş bekliyorum, lakin konu daha da uzayacak olursa kilitlemekte tereddüt etmeyeceğimi bilin isterim. Forumumuzda özel mesaj isimli bir bölüm mevcut, gayet faydalıdır. Yanlış anlaşılmaları çözmek için çekinmeden kullanınız.

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
@Sadettin Z. öncelikle şunu belirtmek isterim ki Kuzey Ege profiline engelli olmadığım halde erişemiyorum. Size bunu özel bir mesajla ekran görüntüsü olarak iletmek istedim fakat özel mesajda resim ekleme özelliği bulunmuyor.
İkinci olarak spor yapan, spora saygısı olan ve amatör ya da profesyonel anlamda spora gönül vermiş insanlar olarak bu forumdayız ve videodaki kadını özellikle beğenerek izledim ama atılan başlık ve ilk mesajdaki yazılanlar hiç hoş değildi. Erkek egemen bir forumda bulunan bir kadın olarak her durumda hakkımı savunurum, kadınlara saçma sapan benzetmeler, yakıştırmalar yapılmasına engel olmak için ne gerekiyorsa yaparım kimse kusura bakmasın.

@Nurullah Ulaşan
Ee? Ne yapabilrim Nurullah bey? Ben de paşa gibi büyümedim. Benim acıklı hikayem de bende kalsın. Ama konu bu değil. Konu olaylara etraflica bakamamiz.
Ben genellemeye genellemeyle karşılık veririm, kusura bakmayın. Yoksa elbette herkes farklı farklı zorluklar yaşıyor. Prenses gibi büyütülen kızlar da, paşa gibi görülen erkeklerde bu toplumun parçası. Olaylara tek bir cinsiyet penceresinden bakmasak diyorum sadece.
İlla ornek istiyorsanız vereyim;
Köylerde erkek evlatlarını çalıştırmayip, kızlari tarlaya gönderen baba çoktur.
İş yerlerinde mobbinge maruz kalan cinsiyet genelde kadınlardır.
Boşandığı andan itibaren(dul) potansiyel tehlike muamelesi goren de kadınlardır.
Bazen çok konuştuğundan, bazen yemek yapmadigindan, bazen de sevgiye karşılık vermediğinden rahatça öldürebilen de kadınlardır.
Hadi olaya bir de dini boyutundan bakalım. İslamda tesettür hem erkek hem de kadına farz iken, tesetture uymadigindan dolayı eleştirilen, baskiya maruz kalan da kadınlardır.

Yazacak binlerce ornek var. Ben, sadece cevaben karsi taraftan bakıyorum. Yoksa ornekler de karsiliklidir.
Zor bir hayat geçirmiş olabilirsiniz, umarım bundan sonra yasayacaklariniz çok daha guzel, huzurlu ve hayırlı olur.
@Kuzey Ege
Bence bu tarz muhabbetleri aile içinde, eş dost arasında yapın. Onlar sizi bizden iyi tanıyor ve Samimiyetinize güveniyorlardir. Ayrıca yanlış anlaşılacak bir şey olduğunda, tolere etme şansları da bizden yüksek.

Unutmadan daha birkaç gün önce, forumumuzin üyesi Dilay Gül, platonik aşkı tarafından öldürüldü.
Lütfen olaylara tek bir açıdan bakmayalim. Hayat, bireysel yasamimizdan,tecrubelerimizden çok daha fazlasını içeriyor. Hepsini görmeye çalışırsak daha sağlıklı düşünebiliriz

@leyla_p

Herhangi bir üyeye özel mesaj gönderebilmek için profil sayfasına girmeniz gerekmiyor. İsminin üzerine tıkladığınızda beliren pop-up penceresinden özel mesaj seçeneğini seçmeniz yeterli.
Diğer konuda ise forumda bir şikayet bölümü olduğunu hatırlatayım. Sizi rahatsız eden konularda cengaver gibi silah kuşanıp ortaya çıkmak yerine, şikayet özelliğini kullanmanız ve/veya bir yönetici ile iletişime geçmeniz gerekir. Erkek egemen bir bisiklet forumunda cinsiyetçi mesajlara salt refleks içgüdüsüyle cevaplar vermeden hakkınızı savunmanızın yolu budur.

Evet arkadaşlar, kusura bakıyorum ve konuyu daha da can sıkıcı noktaya gelmeden kilitliyorum. Bu konuda emeği geçen herkesi de tebrik ediyorum. İsteyen üzerine alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
Ayrıca belirtmekte fayda var.

Sadettin beyin açıklamasına rağmen hala bir üyenin profiline giremiyorsanız, ilgili o üye gizlilik ayarlarından profilini dışarıya kapatmış demektir. Üye kartı da dahil ona hiçbir şekilde ulaşamazsınız. Özel mesaj ayarlarını "Sadece takip ettiğim kişiler" olarak ayarlamışsa, özel mesaj da gönderemezsiniz. İlgili kişiyi, sadece takip ettiği arkadaşları profilini ve popup pencere üye kartını görebilir ve özel mesaj gönderebilirler. Gizlilik ayarları:

gizlilik.png

Bir üye, buradaki ayarlarını "sadece izlediğiniz kişiler" olarak ayarlarsa, sadece takip ettiği kişiler onun profilini görebilir ve özel mesaj yazabilirler.

----------------

Bir de engelleme sistemi var. Eğer bir üyeyi hiçbir şekilde göremiyorsanız (mesajlar da dahil) sizi engellemiş demektir. Ne o sizi görebilir ne de siz onu yani iki taraf da birbirini asla göremez. Ama bir üyenin konularda vs. mesajını görüyorsanız, engelleme yok demektir.

----------------

Saygılarımızla,
Yönetim Kurulu

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri