@Nurullah Ulaşan
Ee? Ne yapabilrim Nurullah bey? Ben de paşa gibi büyümedim. Benim acıklı hikayem de bende kalsın. Ama konu bu değil. Konu olaylara etraflica bakamamiz.
Ben genellemeye genellemeyle karşılık veririm, kusura bakmayın. Yoksa elbette herkes farklı farklı zorluklar yaşıyor. Prenses gibi büyütülen kızlar da, paşa gibi görülen erkeklerde bu toplumun parçası. Olaylara tek bir cinsiyet penceresinden bakmasak diyorum sadece.
İlla ornek istiyorsanız vereyim;
Köylerde erkek evlatlarını çalıştırmayip, kızlari tarlaya gönderen baba çoktur.
İş yerlerinde mobbinge maruz kalan cinsiyet genelde kadınlardır.
Boşandığı andan itibaren(dul) potansiyel tehlike muamelesi goren de kadınlardır.
Bazen çok konuştuğundan, bazen yemek yapmadigindan, bazen de sevgiye karşılık vermediğinden rahatça öldürebilen de kadınlardır.
Hadi olaya bir de dini boyutundan bakalım. İslamda tesettür hem erkek hem de kadına farz iken, tesetture uymadigindan dolayı eleştirilen, baskiya maruz kalan da kadınlardır.
Yazacak binlerce ornek var. Ben, sadece cevaben karsi taraftan bakıyorum. Yoksa ornekler de karsiliklidir.
Zor bir hayat geçirmiş olabilirsiniz, umarım bundan sonra yasayacaklariniz çok daha guzel, huzurlu ve hayırlı olur.
@Kuzey Ege
Bence bu tarz muhabbetleri aile içinde, eş dost arasında yapın. Onlar sizi bizden iyi tanıyor ve Samimiyetinize güveniyorlardir. Ayrıca yanlış anlaşılacak bir şey olduğunda, tolere etme şansları da bizden yüksek.
Unutmadan daha birkaç gün önce, forumumuzin üyesi Dilay Gül, platonik aşkı tarafından öldürüldü.
Lütfen olaylara tek bir açıdan bakmayalim. Hayat, bireysel yasamimizdan,tecrubelerimizden çok daha fazlasını içeriyor. Hepsini görmeye çalışırsak daha sağlıklı düşünebiliriz