Scudo Sports

IAAF'nin resmi internet sitesinde yayımlanan doping listesi

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.268
Bisiklet
Bisan
IAAF'nin resmi internet sitesinde yayımlanan doping listesinde, 355 sporcunun 46'sını Türk atletler oluşturdu.

luslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), son dönemde doping kullanarak ceza alan atletlerin yer aldığı listeyi güncelledi.

IAAF’nin resmi internet sitesinde yayımlanan listede, 355 sporcunun 46′sını Türk atletler oluşturuyor.

Listede, ikinci kez doping kullandığı tespit edilen milli atlet Binnaz Uslu’nun ömür boyu spordan men cezası aldığı da belirtildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uslu, 23 Mayıs tarihli Disiplin Kurulu kararıyla ömür boyu müsabakalardan men edildi.

IAAF’nin listesinde bulunan milli atletler şöyle:

Umut Aday, Elif Akbaş, Burcu Akmazoğlu, Emrah Altunkalem, Eşref Apak, Çağdaş Arslan, Veysi Aslan, Mazlum Aydemir, Süreyya Ayhan Kop, Büşra Baş, Alemitu Bekele, Sarık Bilgin, Hasan Birinci, İsa Can, Gökçe Çelenk, Emrah Çoban, Kübra Danış, Burak Demir, Oğuzhan Demir, Fatih Eryıldırım, Dilek Esmer, Batuhan Eruygun, Emel Güngör, Ummuhani Karaçadır, Kıvılcım Kaya, Esen Kızıldağ, Cansu Korur, Yeliz Kurt, Özge Kurteş, Serkan Lapçin, Melis Mey Karin, Simge Olçun, Urfan Özalan, Gülsüm Özdemir Güneş, Narin Sağlam, Tuğçe Şahutoğlu, Pınar Saka, Furkan Şen, Kaan Şencan, Serhat Soyer, Serdar Tamaç, Berkay Tolun, Semra Türk Akdoğan, Binnaz Uslu, Elif Yıldırım, Ebru Yurddaş.

(link)

Scudo
@Turan Babacan

Bunu bile yüzümüze gözümüze bulastirmisiz................ :(

46 sporcu kolay mı yetişiyor? Bunları neden kontrol etmediler, neden yol göstermediler?

@Ali Uzel

Tam tersi; bu işler hep yol göstermek yüzünden. Hem de yanlış insanlar tarafından. Ne mi oluyor, örnek bir diyalog;
-Evladım sen ne kadar çalışırsan çalış, adamların seviyesine yükselemezsin. Onların imkanları, teknikleri bizde yok vs. vs. Ayrıca onlar da yapıyor. Dikkat edersen yakalanmazsın.
-Ama hocam...
derken olan oluyor.
Aslında sebebi belli; kör zihniyet. Alt yapısız insanların ve antrenörlerin hayalini süsleyen astronomik ödüller, akılları baştan alıyor.

Genel olarak sorumlusu Soner Bey' inde dediği gibi antrenörlerdir. Sporcu kalitesinin artması için önce antrenör kalitesinin artması lazım.

@Ali Uzel

Ali kardeşim.Sana televizyon kanallarinda yayınlanan bir olayı anlatayım.Yer Ankara.Olimpiyat elemeleri yapılıyor.Federasyonun doping kontrol ekibi sporculardan numune almak istiyor ama antrenör sporcuyu kolundan tutmuş götürüyor."ben kimseyi takmam"diyor.Olimpiyat ,avrupa,balkan ya da dünya sampiyonasi elemelerinde alayı ilaçlı çünkü.Zaten bildiğimiz bu duruma ben bizzat tanık oldum.Dünya üzerinde doping kontrolunden sporcu kaçıran bir tek antrenör bulamazsiniz:Türkiye dışında.
İlaclanmis şekilde baraj derecelerini yapıp,sampiyonada nal topluyorlar.Toplamayıp tüm ülkeyi heyecanlandiran dereceler yapanlar da bir kaç ay içinde enseleniyor.Çünkü bunun bile "derin" yerleri var ve komtrol edilemiyor

GT-S7500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tü yüzünüze utanmazlar. Demekki maksat; sporcu sayımız fazla görünsün de, ne olursa olsun olmuş.

Belki dopingli sporcu kategorisinde yarisiyoruzdur. Istatislik bayagi basarili cunku :)

benim de anlamadığım, bi şekilde yakalanıyorlar işte... daha neyin dopingi bu...

bi'şey daha var aklımı kurcalayan, sporcunun haberi olmadan bu maddeleri almaları mümkün olabiliyor mu?? sporcu istemediği halde yemeğine suyuna katılması falan mümkün mü... eğer öyleyse antrenöre bile güven olmaz valla :S

@ihtiyar

Bunların yüzünden biz de sıkıntıya gireceğiz bu gidişle. Türk sporcuyum ama temizim! demek zorunda bırakacaklar bizi.

@CandanC

güncel... herhangi biri veya antenörü, sporcuya bunu yapabilir mi / yapar mı ??

Sporcu ister bilerek, ister bilmeyerek başkası tarafından verilmiş olsun vücuduna giren her şeyden kendi sorumludur.Bilerek almadım, haberim yoktu, gazozuma ilaç atmışlar vs bunların pek inandırıcılığı da kalmadı artık :)

@Özgür R

Alberto Contador'un "doping yapmadım, herhalde yediğim ette clenturerol vardı" savunmasına inanmayıp 2 yıl cezayı yapıştırmışlardı hatırlarsanız.

Hepi topu kaç sporcu var zaten ülkede de 46 tanesi dopingli çıkmış.
Ben var mıyım diye listede kontrol ettim bi :D
Yok çünkü bizde o kadar sporcu :D

froome'un astım için kullandığı steroid bazlı ilaca bile wada kullanımı için 3 doktorun onayı ve 21 gün önceden başvurma koşulu koymuş. froome yarış esnasında izin alarak kullandığı için UCI'yi suçlamış. adamlar astım ilacını bile vermeyecekler neredeyse. kaynak: (link)

ayrıca doping konusuna gelince. maalesef profesyonel sporcuların büyük bir kısmı EPO almaktadırlar. yabancı atletlerde testlerde pozitif çıkmamasının sebebi doğru zamanda kullanıp, doğru zamanda bırakmasından kaynaklıdır. bizim sporcularımız ise ya henüz bu konudan habersizler ya da çok büyük cesaretleri var. örneğin UCI bu durumdan haberdar olduğu için kan pasaportu denen bir uygulamaya sahip. yılın rastgele zamanlarında istediği herhangi bir yerde kan örneği alıp inceliyor. böylece EPO kullanıp gizlemek neredeyse imkansız hale geliyor.

@YEK

2000 civarı atlet varmış. 2013 yılından beri numune vermemek için kaçan atlet sayısında ciddi bir artış var. Ayrıca son çıkan toplu doping nedeniyle IAAF 2020 olimpiyatlarından Türkiyeyi men edip etmeyeceklerini tartışıyorlar.

2013 MART

"Toplu firar !
Türk atletizminde doping nedeniyle ceza alan sporcuların sayısı son zamanlarda artış gösterirken skandallara bir yenisi daha eklendi. 20 atletin, numune almak için milli takım kampını basan denetçilerden kaçtığı öğrenildi."

Geri