Scudo Sports

Hybrid Bisiklet Seçimi, ÇOK ZOR

Specialized sirrus elite 2012 modelini tavsiye ederim.
(link)
Ömür boyu kadro garantisi var. Sport modelinden farkı, karbon maşalı olmasıdır.

Scudo
@idinc

sedona 331 göztepe kaçkarda olması gerekiyor,
giant roam 1 haftaya gelebilir dedi göztepe kaçkar, sirkecide bir dükkanda vardı adını unuttum :)
Ghost cross 1800 mayıs sonunda ileri bisiklet ve master bisiklete gelecekmiş.

Süleyman bey ,Specialized sirrus elite 2012 hayırlı olsun nasıl memnunmusunuz şehirler arası tur yapmayı düşünüyorum ,çadırlı kamp vs tavsiye edermisiniz,ön ve arkaya çamurluk ve taşıma bagajı orjinali takılabiliyormu tekrar hayırlı olsun kazasız yollar ,sağlıkla

@erdemç

Paylaşım için teşekkür ederim erdemç,
Kaçkar'a sordum Sedona 331, Giant Roam 1 modelleri yokmuş. 2 haftaya kadar gelebileceğini söylediler.
Sirkeci'deki dükkanları gezmiştim ama Giant Roam 1 modelini görememiştim, bu hafta bir daha bakacağım.
Bu bisikletler arasında favorim Sedona 331 modelidir. Ancak satın almadan önce üzerine binerek, vücut yapımla bisikletin uyumunu test etmek istiyorum, bu tespiti de ancak bisikletin üzerinde oturarak müşahade ile mümkün oluyor. Akabinde de Giant Roam 1 ve Ghost CROSS 1800 modellerini binerek testlerimi tamamladıktan sonra içime sinen modeli tercih edeceğim.

Yeniden teşekkürler.

KIZILTOPRAK BAĞDAT CADDESİ SHELL BENZİN İSTASYONU YANI 12/C KADIKÖY İSTANBUL
velespit bisiklet

bende trek kullniıyorum ama sana (link) tavsiye ediyorum.özellikle donanımları kıyasla farkı göreceksin.trekden cok memnunum ama ktmde donanım ancak trek hybridin en üst modellerinde var.fiyatıda cok uygun.kadrosu sağlamlikdan üstün yanı var altı yoktur.ktm de dünya markası.Türkiye distrubutorlugu yeni geldi.(link).
FRAME Life Alloy T: 1245
Alloyframe Al6061
OffRoad-Disc
FD-Band-TS, Ext: 135QR

FORK Suntour SF12 NEX4610 V4 MLO 700C
Sp: coil Spring, D: mechanical Speedlock
63mm
GEAR LEVEL Shimano Deore-9/Deore-3
rear derailleur Shimano SLX M662
front derailleur Shimano M430
sprocket Shimano HG20-9 11-34
gear ratio
chainset Shimano M431 48-36-26 mit Schutzring
bottom bracket Shimano ES25 Oktalink
pedals Wellgo C127
ROTOR Shimano RT53 180/160
front brake Shimano M445/M446 Disc
rear brake Shimano M445/M446 Disc
front hub Shimano M435
rear hub Shimano M435
rims Ryde Taurus
tires Schwalbe Tyrago 37-622
headset Ritchey OE Logic Zero Press-Fit
stem KTM Line AS-021 A-Head 17°
handle bar KTM Line JD-442A Lowrizer 31.8
grip Comus Ergo
saddle KTM VL-3127 /4104
seat post KTM Line SP-612N
KTM 006 Hinterbauständer
weight 13,7 kg

merhabe bende uzun süre araştırdım enson specialized crosstrail comp disk almaya karar verdim kıdemliler bu bisiklet hakkında bilginz var mı selamlar...
(link)

Hybrid te sürekli asfalt yolda gitmeyecekseniz bana süspansiyonlu tercih etmek daha mantıklı geliyor, hybrid in kullanım amacına daha uygun gibi. Süspansiyon kilitli şekilde bozuk ve parke taş döşenmiş yollarda gitmek bir süre sonra işkenceye dönüşebiliyor. Buda çoğu zaman iyiki düz maşa almamışım dedirtiyor. Hatta kullanımın %90 ında maşayı kitlemiyorum desem yalan olmaz. Ben sportster 40 kullanıyorum. Bunun yanında hybrid olarak yine 50 modelinide test ettim. Kitlemesiz olan 50 modelini düşünseniz bile sürüş sırasında, kullanılan maşadan dolayı ön kısımda mtb deki kadar fazla yaylanma olmuyor. Scott kullandığım için tavsiyem bu yönde olacak. Yukarıda adı geçen marka ve modellerden herhangi birini alsanız bile memnun kalacağınıza eminim.

Bu fiyatları nereden buldunuz. Yada tavsiye edeceğiniz bir yer varmı?

aşağı yukarı aynı listeden bende de vardı. %80ini denedim. kararım Giant roam 1 oldu.
hatta listemde merida crossway 100D de vardı. bulunmadığı için sildim.

komponentler açısından da en verimlisi bu gibi geldi bana.
arka alivio ön Tourney, kollar sis falan değil, full acera var üzerinde.
frenler mekanik disk diye soğuk bakma, üzerinde avid bb5 var, bence kıytırık hidroliklerden kat kat kaliteli.

bir de ufak not.Roam1 in gidonu diğerlerine nazaran daha geniş.
kadro geometrisi olarak roam diğerlerinden daha çok hoşuma gitti.
Unutmadan boyum 185, M kadro çok rahat oldu. Bir de kadro sadece disk için üretilmiş. V için çıkıntılar yok.

Bir de son olarak gereksiz görülen süspansiyon benim için gerçekten de gerekliymiş. sürekli asfaltta kullanmıyorum. bozuk yollar, küçük patikalar vs. gibi şartlarda iyi ki sabit maşa almamışım diyorum. pürüzsüz parkurlarda da kilitleyip devam ediyorum.

bir de ağırlığını düşünme, eğer tur vb. durumlarda heybe, çanta vs. ne varsa dolduracağın için 1,5-2 kg maşanın hesabını yapmazsın bile. şöyle ki:
80 kg sürücü
13 kg bisiklet
2 kg ekstra ( su, heybe, çanta vs.)(2kg belki iyimser bir rakam da olabilir)
95 kg toplam

yani 95 kglık toplam ağırlıkta 2 kg maşa farkı seni çok da yormayacak.
Yaklaşık %2 ağırlık farkı gayet de gözardı edilebilecek bir oran.

Geri