Scudo Sports

Hussar v Scud Tartışması :)

bikedriver

Üye
Tepki
1
Arkadaşlar merhaba, yaptığım araştırmalardan sonra Amoeba Hussar almaya karar vermiştim. Üzeirndeki shimano seti avivo ile değiştirip toplamda 324 euro gibi bir fiyat ile alacaktım...:)

Bu fikrimden vazgeçmiş değilim ancak başka bir seçenek daha var önümde...:rolleyes:

Sedona Scud'u forumda kullanan arkadaşlar var, Ağırlıkları konusunda çok bilgiye ulaşabilmiş değilim, fikrinizi anlmak istediğim konu şu.

A) Sizce 324 euro'ya Hussar'ı mı alayım?:eek:
B)Yoksa 185 euroluk fiyatı ile Scud'u alıp, yine üzerindeki shimano seti avivo ile değiştirip Scud'u mu alayım?:eek:

Eğer scud'u seçersem kötü bir seçim mi yapmış olurum Hussar'ı almamakla? Üzerindeki shimano set aynı olacak ikisinde de, sadece kadrolar farklı olacak...

Umarım değerli fikirlerinizi nedenleriyle beraber paylaşırsınız... :rolleyes:

Scudo
Bir de şu var arkadaşlar... Bisikleti genel kullanım olarak otoyolda kullanacağım... Eğer Scud'u seçersem ayrıca yol lastikleri de alabilirim sanırım paranın arta kalan kısmı ile...

(28'' tekerler uyar mı Scud ve Hussar'a? Tabii 28'' alınca jantlarda değişecek sanırım, o zaman ne kadara patlar bana bir çift jant artı iyi lastik? :()

Zaten kask, eldiven ve bisiklet shirt için ayrıca para ayırmıştım baştan.

shimano japon çekiş sistemi üreticisi.alt modelleri var.avivo diye bir seti yok.alivio'yu kastediyorsunuz sanırım.alivio iyi sayılabilecek bir set ama onunla neyi değiştirdiğiniz önemli.ve hussar kadroya yol jantlarının uyacağını da sanmam yani 28" olanların.var olan janta ince dişsiz bir teker takabilirsiniz.normal şartlarda en dandik iki jant 35 ytl gibi bi fiyata alınır,lastikler derseniz onlara da 30 gibi bi fiyat çıkarırlar.ha birde iç lastikler var...ve son olarak scud sedona'nın değil amoeba'nın bir alt kolu,amoeba'nın scud'ı var sedona modellerini numaralandırıyor..bisiklet almadan iyice araştırmanızı ve herşeyi öğrenmeye çalışmanızı tavsiye ederim.yoksa ilerde pişmanlık duyabilirsiniz...

@bikedriver

Dostum hussar ı alivio set ile donatıp kullanmak kanımca çok keyifli bir iş olur.Öte yandan sedona scud hakkında pek bir bilgim yok ancak borla ile aşağı yukarı denk olarak düşünürsek borlayı denedim hussar ile bariz fark var aralarında sürüş keyfi açısından hussar üzerindeyken daha güvendeymiş gibi hissediyorsun kendini kesinlikle ; gerçi alivio set kullanacağını belirtmişsin scud için o ne derece değiştirir durumu bilemem.Sonuç olarak ben hussar ı şiddetle tavsiye ederim diyerek durumu toparlayayım birde diğer arkadaşların fikirlerini dinlersin.Kolay gelsin şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: bikedriver
@gryars

Gryars kardeşim sedona nın yeni modeleri arasında scud diye bir model var;arkadaş ondan bahsetmiş olmalı heraldeAmoeba nın scud ı da var tabi senin dediğin gibi

@semihcelikoglu

Evet Sedona'nın Scud modelinden bahsediyordum :)

Ayrıca Shimano setin ismini de hatalı yazmışım, alivio'yu kastetmiştim...

Araştırma konusunda ise zaten araştırdığım için bu iki sonuç arasında kaldım... Fİyat farkı olarak çok fark var aralarında, acaba aradaki farka değer mi yoksa o farkla bisiklete daha başka artılar katılabilir mi?

Ve bu sayede Sedona Scud mu yoksa Hussar mı mantıklı olan diye düşünüyorum...:rolleyes:

@semihcelikoglu

hadi ya,yakından takip etmem mtb piasasını ama daha yeni girmiştim sitesine..kırk yılın başı bişey yazayım dedim..:) ..teşekkürler semih kardeşim...
ama arkadaşın neyi aldığını iyi biliyor olması lazım bence de.örneğin üzerindeki komponentlerin ne olduğunu hala araştırmalısın diyorum.alivioyla değiştireceklerini.set dahilinde değilse bile seri dışı şeklinde kodları vardır.buna göre bir değerlendirme yapabiliriz...

Ya arkadaşlar sorun üzerindeki kompenetler değil... Zaten aralarındaki fark bence şu;

-Hussar daha ağır ama daha sağlam bir kadroya sahip.
-Scud ise daha hafif ve nispeten daha dayanıksız bir kadroya sahip.

Zaten shimano setlerini aynı alacağım. Amortisörleri arasındaki farkı da araştırdım, Hussar'ın daha sağlam olduğuna dair bir kanıya vardım zira başka bir forumda 711 ile Hussar'ın amortisörleri karşılaştırmışlar ve Hussar'ın amortisörünü daha başarılı bulmuşlar.

Görüntü olarak Hussar daha hoş gelse de, fiyat farkı olarak aralarında 250 YTL gibi bir fark var.

Bu 250 YTl az para değil, o para ile acaba diyorum Scud'a ekleyeceğim şeylerle Hussar'dan daha iyi bir düzeye getirebilir miyim Scud'u?

Geri