Scudo Sports

Hub Sesi Hiç Yok

Bende de hiç yok sram mth 306 göbeğim

Scudo
Olmamasını daima tercih ettiğim bir sestir kendisi. Gereksiz ve rahatsız edici.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Arka göbeğimde çok yap var Zaman geçtikçe gelirmi peki bu ses

Bende de hiç yok sram mth 306 göbeğim

Ben de aynı göbekle takipteyim. Hep özeniyorum ben şu sese. Bazıları kurmalı oyuncak gibi cırcır geçip gidiyor :D

Ben de aynı göbekle takipteyim. Hep özeniyorum ben şu sese. Bazıları kurmalı oyuncak gibi cırcır geçip gidiyor :D
hocam ben de sesi gelmiyor sizde geliyormu peki geliyorsa tatmin edicimi

üzdü valla bide bu göbek pahalı bişey ucuzda değil shimanonun hangi serisiyle sesi aynı peki?

İnanın hiç bilmiyorum aldım biniyorum dümdüz :D Alt seviye hublar gibi çıkıyor sesi bana kalırsa

Arkadaslar, @Apotheke hub sesinin ucuz ve pahali ile yada @Batuhan Köksal alt seviye ile ne alakasi var? Lutfen butür düsünceleri burda yazmayalim ve yanlis bilgilendirmelerden uzakduralim.

Olaya çok genel olarak baktığımızda üst seviye MTB'lerin hubları çatır çutur dönüyor. Genelde bizim gibi şehircilerin, yolcuların hubları alt seviye bisikletler ile aynı ses seviyesindeler. Kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem, ses tek başına ne kalite ne de fiyat belirleyicidir, fakat ne zaman denk gelsem güzel sesler pahalı hublardan çıkıyor oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
arkadaşlar bende bu ses vardı. Flexi 121 var katlanır. Ama azdı. Kışın balkonda muhafaza ettim. Açık balkon üzerini naylonla örttüm toz su girmedi ama soğuk vardı tabi. Şimdi mart ayıyla beraber sürüşe başladım. Sanki bu ses geçen seneye göre fazlalaşmış gibi geldi. Çok sorun değil benim için. Ama kısıp açabildiğimiz bir şey mi bu?

Hub sesinin cırcır böceği gibi ötmesinin sebebi tırnakların altındaki yaylardır. Hiç bir şekilde performansa etkisi yoktur, takıntı yapmayın. Sen de bir mekanisyene söktürüp sert yay taktır seninde cırıltın olsun...:):harika:

ki bence uzun kullanımlarda kesinlikle konforlu değil...sürekli bir ses kafa ağrıtıyor...

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Selam novatec d042sb arka göbek var yeni aldım. Bazen kafa ütülüyor, bazende hoşuma gidiyor. Zaman içinde ( kullandıkça şu an çok yeni) bu ses artar mı azalırmı. sesi kıstırtmak mümkün mü ?

henüz alışamadım daha da artarsa sevmem sanki ??

Millet hub duymak istemiyor. Vallahi ben çok şaşırdım. Bisikleti saldıgında o kuş cıvıltılarıyla hub birleştimi ne stres kalır ne sinir. Benim için otobüste retarder bisiklette hub sound..

Selam novatec d042sb arka göbek var yeni aldım. Bazen kafa ütülüyor, bazende hoşuma gidiyor. Zaman içinde ( kullandıkça şu an çok yeni) bu ses artar mı azalırmı. sesi kıstırtmak mümkün mü ?
Merhaba, göbek yeni olduğu için içindeki yağ da yeni doğal olarak. Mantıken zamanla yağ özelliğini yitirmeye başlayınca hub sesinde artma olması olağan bir durum. Sesi kıstırmak isterseniz güvenilir bir bisikletçide eski yağı temizletip tekrar yağlatabilirsiniz. Bu işlemi ben kendim yapıyorum, ama jantım kolay açılabilen türden iki tane alyan anahtar ile halloluyor.
Birde yağ bir noktaya kadar sesi kısıyor, eğer hub içindeki tırnaklar 5-6 tane falansa o sesi ne yapsanız da kesemezsiniz. Tek yolu tırnaklara ters kuvvet uygulayan yayları daha yumuşak olanları ile değiştirmek, bu da riskli bir durum. Keşke almadan önce nette sesine baksaydınız, en azından fikir verirdi.

Geri