Scudo Sports

Hub Sesi Hiç Yok

salih.polat

Aktif Üye
Tepki
67
İsim
Salih POLAT
Bisiklet
b'Twin
Öncelikle bakındım ancak tam aradığımı bulamadım eğer varsa yönetici arkadaşlar taşısınlar lütfen. Meseleye gelince Bir arkadaşıma 2. El bir triban 300 aldık bisiklet gayet temiz hatta tekeri çevirince durma süresi bile uzun ama arka tekeri çevirince gelen o tatlı ses hiç yok. aynı ön tekeri çeviriyormuşçasına bom boş dönüyor. Bu neden olur ruble sistemi fln mı farklı ondanmı ? Yoksa bir problemmi var ?

• Beğen
Tepkiler: Orhan Koca
Scudo
Ben de hep merak etmişimdir o sesin sebebini. Ses gelmese olmuyor mu? :)

• Beğen
Tepkiler: salih.polat
@Polo bilmiyorum bi problem varsa Bilelim :)

Benim Fulcrum jantlardan da ses gelmiyodu bikaç hafta bindim artık geliyo biraz :) Bazı jant sesleri sessiz oluyomuş heralde rulmanlı vs. olmasıyla da alakalı. Ben de araştırmıştım ilk aldığımda hiç bi bilgi bulamadım. Sonra biraz ses gelmeye başlayınca bıraktım:koptum:

O konuda bir yerlede geçmişti ama taa nerde kim bilir. Şimdi o tercih meselesi mesela ben bisikletten o ses te dahil olmak üzere tık ses gelsin istemiyorum. O sesi kesebilmek için arka rublenin için dahi açtım.Ses çıkaran 2 adet tırnak var oraları gresledim ve ses kesildi fakat şuanlarda gres yavaş yavaş bittiğinden ses gelmeye başladı. Yani ne iyi ne kötü tamamen kişisel tercih. Siz derseniz ki ben o süreci bekleyemem ses istiyorum diye içini açıp temizleyebilirsiniz, yok açamam derseniz bisikletçiye danışabilirsiniz ama onlarında uğraşacağını sanmam çünkü orada çift tarafta da çok küçük bilyeler var bütün yük onların üzerinde dönüyor arka sistemde, ve sökünce etrafa saçılıyorlar bulması baya bi problem. Yaklaşık boyut olarak haşhaş tanesi kadar.O yüzden sizi başından savabilir. En son çare yağ çözücü sıkın biraz biraz içine işlesin sonra sıcak su ile temizleyip iyi ce kurutun sıcak hava ile malum içinde pas oluşmaması için, zaten ısıdan dolayı buharlaşma işi kolaylaştırır. Biraz pas sökücü sıkıp işlemi tamamlayın. Bir müddet kullanımdan sonra istediğiniz ses gelmeye başlayacaktır.Şu dışa doğru olan dişler her dönüşte o sevilen çıt çıt çıt sesini çıkartıyor.Bazılarıda 2. foto daki gibi oluyor.
hope-pawls.jpg

fr_notool_33.jpg

Ya hocam daha ne istiyorsunuz ses gelmiyormuş. Benim bisiklette en gıcık olduğum şeydir kendisi.

Siz illa o ses gelecek diyorsanız orası başka, saygı duyarım. Bence @D.Mustafa hocamın dediği gibi yapmak sesi kesebilir. Ancak ben; rubleyi açmadan yağ sökücü sıkarsanız, gresin jantın mekanizmasına akıp kalıntı yaparak istemediğiniz bir sonuç elde edebilme ihtimalinin bulunduğunu düşünüyorum.

Triban 300 ve 500 ayrı ayrı kullanan birisi olarak söyleyebilirim:hub sesi zaten yok bu modellerde ;)

chris king de zeyzik gibi ötüyor maşallah

• Beğen
Tepkiler: vraptor
Ses sevenler hub sesi açmak için; shimanocular hiç ellemesin, rulmancılar(hepsi değil) flipperi söküp görecekleri tırnakların olduğu yerdeki ve oturduğu yerdeki gresi silip yay gerginliğini arttırsın. Sorumluluk size aittir !

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Alın size 'GÖBEK' SESİ :)

Focus'umu ilk aldığımda da hiç ses gelmiyordu sonradan açıldı artık epey geliyor. Bakımdan aldığımda da hiç ses gelmiyordu sonra yeniden açıldı. Yağlamayla falan alakalı sanırım zamanla açılır o ses :)

Ses, tırnakların olduğu freehub kısmındaki iç mekaniğin tasarımından kaynaklı bir durum,
Kullanlan materyaller de var olan sesin tonunda etken oluyor genelde,
Bazı göbek markaları karakteristik sesleri ile ayrışmakta.

Sizin kullandığınız gibi göbek modellerinde ise tasarımsal bakımdan bu ses duyulmamakta ya da çok az olmaktadır,
Hatta bu tiplerde genelde bakım zamanında ses artışı olabiliyor.

Bu hub,göbek sesi için harcanan para ve emeğe üzülüyorum ama yinede saygı duyuyorum parası olan havasını yapıyor ve dinlemesi banada keyif veriyor:)

@Mehmet Alay
Her şey para ve hava atma ile ilgili değil Mehmet bey.Novatec,chris king,mavic,hope gibi hatırı sayılan üreticilerin hemen hemen tüm modellerinde hub sesi ''yüksek'' diye adlandırabileceğimiz boyutlarda yani ekstra bir çaba ve para harcanmadan da yapılıyor.Mesela size örnek vereyim:kendi bisikletime jant seti topluyordum bir ara(mtb),piyasa araştırması yaptığımda shimano'nun deore göbek seti ile novatec'in D041sb(ön) ve D042sb(arka) göbek seti yaklaşık aynı fiyat aralığındaydı ve ben rulmanın sağlamlığı dolayısıyla novatec tercih etmiştim,hub ses için değil.Ha bu arada hub sesinin yüksek olması normalde tercihim fakat bu benim göbek satın alırken kriterim değil.

@vraptor

hub sesi değil valla uzel traktor gibi:):) har har har har

Shimanoda hub sesini açtırdım. Rulmanlı 105 5800 göbekli jantım. Acaba bisr sorun olurmu ilerde.

Geri