Scudo Sports

Huawei

Son 250 300 yıl içinde matematik,fizik ,kimya , biyoloji ve psikoloji gibi temel bilimlerde batılıların hakimiyeti var. Bu dallardaki formulleri ,olcu birimlerini, teoremleri ,canlı cesitlerini ve davranışlarını adamların ısimleri/soyisimleri ile anıyoruz. Bu dalların uygulaması olan mühendislikte de yine onların ekolleri, standartları , know-how ları patentleri sürekli bir artış içinde. Yada olmayan bir seyin tuketimini ortaya cikarmak
,insanları ve taleplerini yonlendirmek , fiyatlari belirlemek gibi cogu konuda da gayet bilimsel calisiyorlar. Hele hele bunun etkisi hem parasal hem askeri hem de siyasi anlamda milyar dolar yada milyar kişi olarak olculuyorsa bunun peşini kimse bırakmak istemez. Keşke hayat bayram olsa...
Peki Cin in durumu nedir? Milyarlık nufus planlanıp ,yonlendirilip desteklendiginde
ortaya bilim,teknoloji,sanayi,ticaret,spor,sinema.... gibi konularda bakkal terazisinde 50 kg lik demir ağırlık etkisine sebep oluyor.
Piyasadan çektiği çelik ve petrolün miktarındaki değişimi bizler bile hissediyoruz. ( Demir çelik fabrikalarındaki üretim kapasitelerinin artıp azalması yada petrol fiyatları....)
Bizde sürekli kendi kendimize yaptigimiz propaganda yada ego okşaması olan "Türkiye genç bir ülke , çok dinamik çok iyi olacağız " gibi boş hamaset yerine uygulamaya geçmişler. 1.000.000 kişinin yüzde şu kadarı sporcu, şu kadarı sanatçı, şu kadarı bilim adamı, şu kadarı mühendis...... olarak yetiştirilecek ve aralarından eleme yapılacak diye düşündüğümüzde ortaya çıkan rakamlar dengeleri bozuyor. Bu ülke sadece bayramlarında yüz milyonlarca insani ülke içinde transfer edebiliyor. Bunun sadece tüketilecek noodle nin lojistiği bile yada tuvalet altyapısının bile nasıl planlanması ve uygulanması gerektiğini siz düşünün.
Konu özelinde ise bu firmanın asıl işi haberlesme santralleri. Donanım kısmında pek zorlanmayacaklarini düşünüyorum. Lisans konusunun sıkıntısını bir süre yasarlar. ( Israil bile kendi urettigi yuksek hizli ve kapasiteli ,askeri sahada kullanilan kondansatörleri sattigi Türkiye deki bir firmayı başka bir ülkeye sattığı için suçlayabiliyor.)
Yazılım konusunda asıl sıkıntı son kullanıcının kullandığı hatta bağımlısı olduğu uygulamalar. Bu konuda sürü psikolojisinin bir tık üzeri bir çalışmaya bakar sanırım. Bir kaç unlu, birkaç sinema, birkaç trend ile insanlar yeni şeylere kanalize edilebilir. Kim diyebilir ki biz 7 kuşaktır ..... uygulamasını kullanıyoruz.
Sonuçta bir yada birkaç hedefi olan , binlerce yıllık devlet ve millet anlayisna sahip , hedeflerine planlı ve uzlaşmacı bir tutum izleyerek ilerleyen üretim ve tüketim ölçeği batı seviyesine gelmiş ve geçmekte olan bir ülkeden bahsediyoruz. Sadece zaman meselesi diyorum.
Bu bir Çin güzellemesi değildir. Sadece kendi ülkesinde çok daha iyisinin olmasını isteyen birinin üstünkörü bir yazısıdır.

Scudo
@Çağdaş78
Eğitim sisteminiz üstad, çok kötü. Çocuğun ilgi alanına, içindeki cevheri keşfetmeye yönelik değil. Tüm hamsileri kavağa çıkarma üzerine kurgulu. Allah sonumuzu hayretsin. İşimiz çok zor.

Ben onu bunu bilmem. Bütün Çinliler aynı anda zıpladı mı biteriz.

@Mehmet Metin Levent
Okumazsa topcu olur belki diyeceğiz. Ama topçular zengin ailelerden çıkmaz ki. Bu tarım ve ekonomi politikalari yüzünden iyi beslenemeyecek çocuklarımızı , avrupalı , uruguaylı .... yaşıtları yeşil sahaya gömer. Bizimkiler ancak yerde sakat numarası yapar. Cinli çocukların basketbol ,masa tenisi antrenmanlarini videoları var. Bizimkiler hafta ici okul -ev , hafta sonu avm den dolayi mahvolacaklar. Obez ve sınır stres kübü.
Aslında profesyonel spordan nefret ederim. Ama örnek olsun diye yazdım.

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Isırılmış elma ve virüslü ,trojanlı ve spamlı pencerenin korku seansları acıları büyük nede olsa.

Geri