Scudo Sports

Huawei

bunlar sorunun gorunen yuzu asil kavga 5G tarafinda ve huawei bu konuda cok ciddi yol aldi, son kullanici tarafinda telefondan yedigi darbe cok koymaz huaweie

Scudo
dr.com.tr de huawei telefonlarda yizde 35 e varan indirimler vardı dün. tesadüf sanırım

amerika s400 anlaşmasından çekilmesi için Türkiyeye 1 hazirana kadar süre verdi bakalım neler olacak
(link)
(link)

Son düzenleme:
(link)

Son düzenleme:
olay sadece telefon değil arkadaşlar bu büyük bir savaş.Türkiyede devletin önemli kurumları için yok pahasına fiyatlarla komik fiyatlarla ihaleleri alıyor huawei.
Yıllarca ucuz iş gücü için çini kullanan amerikalı üreticiler kendi elleriyle bir dev yarattı.Ters mühendislik adını verdikleri araklama politikası ile çok büyük teknoloji devleri yaratıldı çinde.Amerika bu duruma önlem olarak otonom üretim tesisleri üzerine son yıllarda ciddi yatırım yaptı amaçları Üretimi birleşik devletlere taşımak ve ucuz üretim yapabilmek.Şu an kullandığımız teknolojileri oluşturan standartların yaratıcısı Birleşik Devletler.Daha bunlarla ilgili patent ve benzeri konulara girmediler.Bu savaş sürerse internet bizim bildiğimiz internet olmaktan çıkar sayısı bile artabilir yazın bunu bir yere...

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Evet, eğer Huawei ABD ile anlaşamazsa ARM lisansını da kaybedecek, dolayısı ile Kirin'e de elveda diyebilirsiniz. Bu aslında google'ı kaybetmekten daha kötü onlar için. Bi de bu firmalar Huawei ile bu işlerini bitirmekten hiç keyif almıyorlar onu da ayrıca belirteyim. Huawei bu firmalara sağlam paralar ödüyor lisans ücretleri için. Bu işten Amerikan şirketleri de zararlı çıkıyor yani, sadece Huawei değil. Fakat işte ABD'nin çıkarları söz konusu olduğu için herkes tıpış tıpış Trump ne karar aldıysa uygulamak zorunda.

Huawei "kendi işletim sistemimi bu sene sonuna kadar çıkaracağım" gibi talihsiz bir açıklama yapmış. Neymiş android uygulamaları ile uyumlu olacakmış. Bu piyasadaki telefonları satılmaya devam etsin diye yapılmış bir panik açıklamadan başka bir şey değil. Eğer bu işletim sistemi gerçekse bile, gmail, youtube, maps gibi google lisanslı uygulamalar olmadan gelecek (hatta whatsapp ve facebook ve instagram da olmayacak büyük ihtimalle. Siz içinde bunlar olmayan akıllı telefonu kime satacaksınız :), bunları indirip kurmanızı sağlayacak bir "app store" da olmayacak içinde, ayrıca bankacılık uygulamaları kullanan biriyseniz, o uygulamalar kesinlikle bu yeni işletim sistemi ile çalışmayı reddedecektir. Ayrıca hangi düz telefon kullanıcısı internetten apk bulup indirip kurma derdine girer ki, hem bu sideload'ların ne kadar stabil olacağı da meçhul. Ek olarak ARM lisanslarını kaybettikten sonra hadi diyelim kendi kafasına göre işlemciler üretmeye başladı Huawei, bu işlemcilerin Android uygulamalarını aynı performansta çalıştırması, stabil çalıştırması asla mümkün değil. Tüm bu uygulamalar ARM mimarisi baz alınarak yazılıyor çünkü.

Huawei'nin kendi "app store"ını kurması ve bunun da tüm dünyada popüler olması ise tamamen boş bir hayal. Samsung bundan bir kaç sene önce kendi işletim sistemini (Tizen) çıkaracaktı, ne oldu? Hiç Tizen'li telefon duyan/gören var mı aranızda? Tizen şu anda sadece Samsung'un televizyonlarında ya da beyaz eşyalarında kullanılıyor. Yıllardır var olan akıllı telefon ekosistemlerine bir yenisini eklemek ve son kullanıcıyı bu yeni sisteme çekmek, eğer başarılı olmazsa milyonlarca doların çöpe gitmesi demek. Nokia ve Microsoft gibi iki dev bile, hem de batılı firmalar olarak, Windows tabanlı akıllı telefonlar tutmayınca dükkanı kapatıp gitmek zorunda kaldılar. Nokia şimdi Android cihazlar satıyor.

Yani batılı firmaların, batı kültürünün içinden çıkmış firmaların beceremediğini, dünya ile alakası olmayan, kendisini dört duvar arasına sıkıştırmış, tüm teknolojisi ters mühendislik üzerine kurulu bir ülkenin şirketi yapacak öyle mi? Geçiniz.

Bu arada Çin'in üretim sanayisini küçümsemiyorum. Bizim bu konuda bir Çin olabilmemiz için kırk fırın ekmek yememiz gerektiği de ortada.

Son düzenleme:
Vestel alın kafanız rahat olsun :D

@Gökhan Selçuk

Şaka olduğunun farkındayım ama vestel dedin madem söylicem. Bana vesteli bedava verseler almam. Hatta üstüne para verseler yine almam. Evime vestelin hiç bir ürününü sokmam. Hiç bir firmadan vestelden nefret ettiğim kadar nefret etmiyorum. Telefonlarını görüp inceleme şansım oldu. Özet geçiyorum, "BEŞ KURUŞ ETMEZ".

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
Vestel beyaz eşyaların kökeni daewoo diye söylemişti orada çalışan arkadaşlarım. Me kadar doğru bilmiyorum.

@Mehmet Metin Levent
Silikon Vadisinde o türk beyinler abi.

Boing in düştüğü durum, arkasın dan huawei hamlesi. Birbirlerine milyar dolarlık oyuncaklar fırlatıp kavga ediyorlar.

Karalama kampanyası tam gaz devam. o suyun içindeki telefon, kullandığım en serin telefon diyebilirim. Var olan Android lisanslı telefonları da böyle bitirmeye çalışıyorlar.

Bu işin sonu anlaşma olur.
Ama olmazsa iki taraf da çok ciddi zarar görür. Çin dediğiniz dünyanın 1/4ü. Google, facebook, whatsapp gibi büyük şirketler %25 kaybı göze alamazlar. Çünkü çin böyle bir durumda piyasasını tüm bu şirketlere kapatır, zaten çok özgürlükçü bir ülke değil, zor olmaz.
Huawei'nin kendi işletim sistemini yazmasından bahsediliyor. Zor ama kesinlikle imkansız değil. Çini sevmesem de, 10 yıldan uzun süredir windows yerine linux kullananan, çıktığından beri sadece android kullanan biri olarak kesinlikle huawei'ye destek olurum. Google, Apple, Microsoft gibi şirketler insanlığın geleceği için ciddi tehtid oluşturuyorlar çünkü. Bu tekellerin kırılması lazım. Bu şirketlerden google'ı seviyorum aslında ama tekel olmasını istemiyorum. O yüzden arada google yerine duckduckgo kullanıyorum mesela.
Eğer amerika geri adım atmazsa huawei'nin samsung ve diğer markalarla birlikte direniş görtermelidir. Zaten huawei ve samsung boykot ederse android direkt çöp olur. Samsung ve diğer şirketler bu duruma sessiz kalırlarsa ileride kendileri daha da kolay lokma olurlar çünkü.

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
@mhlc

E siz bunları çalışıyor falan mı sanıyorsunuz Çin'de? :)

Google'ın maps harici tüm hizmetleri bloklu. Youtube, Wikipedia, Twitter, Facebook & Whatsapp (ikisi de Zuckenberg'e ait) falan hepsi zaten yasak, Çin'de çalışmıyor.

Girenler ancak VPN üstünden giriyor.

Apple, Google gibi şirketleri tehdit eden şey ürünlerinin ordaki kullanıcı sayısı değil. Asıl tehlike donanım kısmında. Sen bana yazılımı sağlamıyorsan ben de sana donanımı sağlamıyorum diyebilir mi Çin? Derse ne olur?

Ha bir de Samsung direniş falan göstermez. Güney Kore, Kaliforniya eyaletinden daha Amerikancı bir ülke.

Geri