Scudo Sports

Huawei

@Corsaidream
Kullanir, akilli olan Samsung, Ximoi bunun 3-5 yil sonra kendine gelmeyecegini garanti olmadigini bilir ve Huawei'ye destek verir. Gerekirse apk calistirmaz, farkli bir sistem kullanir. Tizen zaten belirli bir yere ulasmis, tizen uzerinden de devam edebilir.

Scudo
Data mining denen olgu dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde büyük paraların döndüğü bir endüstri. Bugün google, facebook, apple, yandex, Xaomi gibi teknoloji devleri bu işin başını çekmekteler. Sattıkları/sağladıkları ürünlerin kullanıcıları hangi siteye girmiş, kimi aramış, ne satın almış, hangi sosyal medya hesaplarında neler yazmış hepsi cihazdaki bir yazılım ile üretici firmaya gönderiliyor. Bu bilgiler reklam şirketlerine ve istatistik şirketlerine satılıyor. Devlet bu bilgileri talep ettiğinde bu bilgiler devlete de sunuluyor. Bütün o servislerin size bedava sunulmasının sebebi de zaten bu. Amerika yörüngedeki onca uydusunu size bedavaya neden kullandırıyor sanıyorsunuz. Yani bu biraz da ulusal güvenlik meselesi. Son dönemde Çin'li firmalar (Huawei, Xaomi vs.) Amerika'da çok tutulmaya başladı ucuz fiyatları ile. Data mining işinin Çin'e kayması halinde ABD büyük bir gelir kaynağından olacaktır. Bu tip politik aksiyonları sebebi biraz da bu gelir kaybını önlemek diye tahmin ediyorum.

Huawei kullanıcıları anlık

• Hahaha
Tepkiler: OrhanOzkaya
çok da kafaya takılacak bir mevzu değil Çin-USA savaşının bir parçası yakın bir zamanda bence huawei ye yapılan ambargo kaldırılır huawei de yoluna devam eder.Çin ne Abd olmadan yapabilir ne de Abd Çin olmadan yapabilir

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
Bana da sanki, intel ve amd ye rakip bir çinli işlemci markası çıktı çıkacak gibi geliyor.

@Desert Fox

Kesinlikle doğru.

@Mehmet Metin Levent

Her sene buna benzer hurafeler duyuyoruz. Fakat işin gerçeği, malesef bu mümkün değil. Sebebi çok. Öncelikle İntel'deki know how kimsede yok. AMD her zaman İntel'in bir iki adım arkasından gelebiliyor. AMD'nin İntel'e bu kadar yaklaşabilmesinin sebebi, zamanında IBM'in İntel'e "eğer ikinci bir tedarikçi sağlamazsan seninle iş yapmam" demesi. İntel mecburen AMD ile 10 yıllık bir teknoloji alış verişi sözleşmesi imzaladı. AMD'nin bugünki varlığı o zaman İntel'den öğrendiklerinin üzerine koydukları ile sınırlı. Ha bir de bu var:

AMD entered the microprocessor market with the (link), a "(link)" clone of the (link)

Kısaca İntel "Iron Man" ise, AMD "Robocop" filan. Diğer markalar ise "yoklar". Bi dönem Cyrix vardı, yok oldu gitti.

Hadi diyelim Çin'de bir dahi var. Adam/Kadın yarı iletken teknolojiler konusunda uzman ve bir şekilde İntel'in sahip olduğu her bilgiye vakıf. Siz zannediyor musunuz ki bu adam/kadın Çin'de yaşamaya devam edecek ve Çin'de bir şirket kuracak filan. Bu kadar akıllı/bilgili bir insan neden Çin'de kalsın ki? Özgür dünyanın her türlü nimetleri ABD'de onu beklerken, demir yumrukla yönetilen Çin'de devletin kölesi olarak çalışmayı ister mi sizce böyle bir insan? "Beyin göçü" kavramında bahsedilen "beyin", bizimkilerden biraz farklı :)

NOT: Sadece X86 işlemcilerden bahsediyorum bu arada. Çin menşeli bir işlemci üreticisi zaten var bu arada: (link)

yakın zamanda ülkemiz piyasaya TÜRKOİD adlı sistemle girecek.ve dünyayı sarsacakkk.şaka şaka nerde bizde o kafaaaa:)) o kafaya sahip olanlar da ülkede durmuyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: Hsynozky
@Cuneyt Erkman

Bu işlemciler de ARM mimarisi üzerine kurulu, yani lisans satın alınarak geliştirilmiş ve üretilmiş işlemciler. ARM'da İngiltere'nin markası. Hiç belli olmaz oradan da bir darbe yiyebilir.

• Beğen
Tepkiler: boing
Kriz şimdilik hafifledi ama arkası gelecektir. Trump denen delinin akşam yatarken verdiği karar sabaha değişebiliyor. Teknoloji firmalarının B planları olmalı ve kendilerini bu boyunduruktan kurtaracak yenilikleri yapmaları şart. Bu söylediklerim büyük aktörler için tabii ki. Bizim ülke olarak onlarla aramızda neresinden bakarsanız bir yüz yıl var.
Ne yazık ki...

@Thranduil
Mevcut cihazlar etkilenmeyecek ama güncelleme de almayacaklarmış. Bende 2 ay önce mate 20 lite aldım, şimdi kara kara düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
şu iki videoya bakınca fark 100 yıldan da fazla.

@boing

Hadi 500'e bağlayalım...:kötü:

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
General Mobile gümbür gümbür geliyoruz inşallah

Geri