Scudo Sports

Hoşgeldin Triban 540

@hamlet2006
İç bacak kısa olduğu için bulduğum bir tabloya göre S, boy 182 olduğu için M' nin bitiş ve L' nın başlangıcı olduğundan kafam S/M/L arasında gitti geldi. Ankamall Decathlon personelleri ile görüştüm kesinlikle L dediler. Zaten bisiklet ufacık, iyi ki L almışım. İmkanınız varsa mağazada deneyin.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
@karton_piyer Arkadaşım için araştırıyorum.Bana sorduğunda benim arkadaşımın da iç bacak boyu kısa geldi.M ve L sınırında olması ve iç bacak boyu kısa olmasından dolayı M olabilir mi diye düşündüm.Ayrıca sizn bisikletiniz galiba tırmanış kadrosu,Triban 540 endurance olunca kafam biraz karışmadı değil.Yine de ''L'' seçse daha iyi olacak gibi.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@hamlet2006 Bence L beden al hocam. Eğer dik oturuş istiyorsan M beden düşünebilirsin ama zaten Triban kadroları endurance tipi kadrolar L bedende bile çok yatamazsın.

çok yakın zamanda L ultra 900 af aldım. boyum 1.81 cm iç bacak 87 cm gibi bacaklarımın uzun olduğu bir yapım var. M o kadar komik oldu ki anlatamam. L deneyince işte bu dedim. üşenmeyin gidin binin turlayın içeride, rahat ettiğinizi alın. böyle bir fırsat yoksa bacak boyu uzunsa be arada kaldıysanız. bir üst kadroyu tercih etmeniz yararınıza olur diye düşünüyorum.

• Beğen
@hamlet2006

Zaman geçtikçe anlıyorum ki bu fit işi o kadar da katı değil. L beden en uygunu size bence ama M bedeni 2-3 cm uzun stemle kullanırsanız daha hızlı olur.

• Beğen
Zaman ayırıp cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.Tavsiyeleriniz doğrultusunda arkadaşım ''L'' tercih edecek.

Kadrolar farklı, Triban 500/520/540 aynı tip kadroda. Ultra 900 farklı.
IMG_20181125_233818.jpg
H ile belirtilen kadro borusu 540' ta 52 cm. Ultra 900' de 58 cm. Dolayısıyla kadro borusu benim bisikletime göre kısa ki ben L kadro kullanabiliyorsam L kadro 540 rahatlıkla kullanılabilir.
IMG_20181125_233949.jpg

@hamlet2006

L kadro tavsiye ederim. O boydaysa üst beden bacaklara göre uzun gibi anlıyorum. M boy biraz küçük gelebilir. Çok uzun bir kadrosu yok bisikletin.

@Anonim

Edit: Sonraki mesajları okudum, konu zaten çözülmüş. Güle güle kulansın alacak arkadaş...

Merhaba arkadaşlar ,
Triban 540 yol bisikleti kullanıcı arkadaşlar bisikletten memnun musunuz ? Bu bisikleti almayı düşünüyorum , Şuan mavic jant ve 105 setli alternatif bir bisiklet bulamadım. 52-36 aynakol ve 11-28 oranları yokuşlarda nasıl ? İkamet ettiğim yer İstanbul/Beylikdüzü çoğunlukla yokuşlardan oluşuyor rotalarım. Ayrıca boy 191 cm iç bacak 88 cm XL kadrosu nasıl olur ?

• Beğen
@ismail_32

Daha ufağı size olmaz gibi zaten ?. Yakın zaman da bende almayı düşünüyorum. Alana kadar kötü bir yorum duymazsam iyidir ?.

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
@ismail_32

Yaklaşık 1 yıldır aktif olarak kullanmaktayım dişli oranları uzun ve anlık sert eğimleri bulunan yokuşlarda antremansız olduğumda zorluyor onun dışında gayet atik, konforlu, pek çok ihtiyaca cevap verebilen güzel bir bisiklet memnunum tavsiye ederim , kadro boyu için en garanti yöntem gidip denemek olduğunu düşünüyorum. Decathlonun son zamlarıyla fiyatları yükselmiş olsa da fiyat-performansı hala yüksek bir bisiklet.

@ismail_32
Peşin ödeyecekseniz carraro race 062 pazarlıkla 5000 civarına gelebilir bi düşünün bence

@ismail_32
Beylikdüzü civarı rotalar için dişli oranları gayet uygundur. Yalnız ilk başta kondisyon yoksa biraz zorlar marmara park veya büyükçekmece rampaları sıkıntı olabilir ama bir kaç kere çıkınca alışırsınız.

@ismail_32
Tiagra setli flatbarını alıp sonra dropbara çevirdim. Mavic jant taktım. Severek kullanıyorum. Kadro gayet rahat. siz 105 setle çok daha memnun olursunuz. Ama tabi beklentinize bağlı biraz da.
Yalnız frenler 105 değil onu belirteyim. Ben 105 fren kolu takmak istedim, kolların uzunluğu olmadı.

@CmlCLK
L kadro felan düşünmüyorum zaten hocam . Şuan tek derdim Xl bana ufak olması ?@erdemgm69
Daha önce denemiştim ancak kısa bir binmekle pek anlaşılmıyor . O yüzden kullanıcı yorumunu merak ettim .
@Tolga1serbet
Üstat Decathlon çalışan bir arkadaşın vasıtası ile biraz daha uygun fiyata alacağım o yüzden 5 bine kadar çıkamam . Ama sağ ol yine de .
@-Skynet-
Hiç sormayın , dizimdeki rahatsızlıktan dolayı tam da cannondale caad 12 modelini 6.500 TL denk getirmişken alamamıştım , şimdiki fiyatını anmak dahi istemiyorum .
@CeRKeZ
Kondisyonda sıkıntı yok hocam halihazırda kullandığım fitness bisikletim mevcut zaten . Tek sıkıntı bu bisiklete eşya yükleyip uzun turlara çıkma gibi bir düşüncem var ama dişli oranları kafamı kurcalıyor .
@Anonim
Evet farkettim frenleri . Bu bisikletin eksik kısımlarından biri bence . Bir diğer eksik de aynak izlerinin silinmemiş olması.

• Beğen
Tepkiler: Tolga1serbet
XXL diye bir kadro urettiklerini duymadim. Biraz semer, biraz dumenle oynayarak acilariniza uyar belki ama ne kadar verimli olur bilemem. Ust vucudunuz da uzunsa ki uzun tahminimce :D, uzanma mesafesi daha fazla bir bisiklet bakmalisiniz sanirim. Tabi bu isin daha iyi ogretmenleri var forumda. Onlarin gorusu daha iyi olur. Birde su kaynak izlerini o kadar dert etmeyin bence ;).

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
Boyum 1.80 Sadece XL beden kalmış. Alsam sıkıntı yaşarmıyım ?

@StartPy
Benim boyum 183 cm. Türkiye kazansın, param milletimde kalsın diye düşünmüştüm ancak biraz araştırınca XL'nin bana büyük gelebileceğini gördüm. Sanırım bu boy işi kişiden kişiye değişiyor. Uzanma mesafesi, iç bacak boyu, kol boyu falan gibi meseleleri var. Bence sizede büyük gelir ama bir gidip denemenizde fayda var.

• Beğen
Tepkiler: StartPy
@CmlCLK

Bende gidip deneyerek almak istiyorum ama mersindeki decathlonda bu bisiklet yok hatta akdeniz bölgesinde yok. Vücudumu detaylıca ölçeceğim beden tablosu ile arasında çok fark olursa 520 alacağım. Almışken iyisini alayım diyorum ama boyum yetmezse ağrı yaparsa filan hoş olmaz :)

• Beğen
Geri