Hoprider 500

Kayıt
21 Ocak 2015
Mesaj
75
Tepki
22
Şehir
Tekirdağ Çorlu
İsim
Harun
Arkadaşlar bu bisiklet için fikirlerinizi öğrenebilirmiyim
Not:110 kiloyum 1.90 boy kadro ölçüsünü nasıl öğrenebilirim?

Yalnış yazmışım Hoprider 500 olacaktı
 
Scudo

Burcuu

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Mart 2014
Mesaj
610
Tepki
689
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Merhaba
Bilmiyorum belki çoktan başka bir bisiklet aldınız ve kullanıyorsunuz ama bilgilendireyim dedim :)
XL almanız gerekiyor. Doğru bedeni bulmak için tıklayınız diye bir link var Decathlon'da oradan görebilirsiniz.
Adsız.png
 

serdar k

Bize her yer 61
Kayıt
14 Mayıs 2014
Mesaj
454
Tepki
482
Yaş
43
Şehir
Antalya
Bisiklet
Focus
Birazdan siparişini vereceğim bu bisikletin, bir arkadaşım için. İşallah yüzümü kara çıkarmaz hoprider 500. Salcano yerine btwin tercih ettirdik ,hayırlısı.
 

Burcuu

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Mart 2014
Mesaj
610
Tepki
689
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
@serdar k Merak ettim, Hopprider'ı inceleme deneme fırsatı buldunuz mu ? Ürün yorumları oldukça pozitif.
 

serdar k

Bize her yer 61
Kayıt
14 Mayıs 2014
Mesaj
454
Tepki
482
Yaş
43
Şehir
Antalya
Bisiklet
Focus
@Burcuu


Merhaba,

Bisiklet Decathlon dan sağ salim geldi. Kutudan "Altaş" marka (izeltaşın yan ürünü) 14-15 anahtar ve 2 adet alyan çıktı. Görünce helal olsun dedim. Kurulumunu yaptık. Arka çamurluk bağlantı tellerini kadroya sabitleyen aparatın (plastik) vida kısmını yalama ettim. Biraz kalitesiz bir bağlantısı var. Yerine başka bir somun civata ile işi hallettik, küçük bir sorundu. Arkadaşın boy ve bacak uzunluğunu hesaba katarak M kadroyu tercih etmiştik. Seleyi ve gidonu ayarladık. Bu noktada arkadaş seleyi oldukça düşük seviyede kullanmak istedi. Ancak sele en düşük halinde 10 cm yukarıda duruyordu ve bu konum bile arkadaşa yetersiz gelmİşti, Hatta bu duruma biraz üzülünce dayanamadım ve sele borusunu altından 6-7 cm taş motoru ile kestim. Sorunu hallettik.
Kadro boyası gayet hoş. Üzerindeki "B'twin" yazısı ise kalitesiz geldi bana. Yine kadro üzerinde Siyah renkli çıkartmalar güneşte sarı sarı yansıtıyordu ışığı, ilginç geldi bana. Zincir koruma plastiği ve bu plastiğin bağlantıları bayağı amatör ve kalitesiz. sanırım bu plastik muhafaza çok dayanmayacaktır. Gidon elcikleri gayet rahat. gidon yapısı ve açısı ayarlanabilecek şekilde olması çok hoş. Selesini daha önce Çalıştığım işyeri için aldığım Carraro caravan model bisiklette yer alan marka seleydi. "Selle royal". Süper değil ama hiç de fena değil. Sele konusunda arkadaşım çok temkinli ve bisikletten onu caydırabilecek tek neden sele olurdu. ama çok şükür hiç sıkıntısı olmadı, Çok hassas olduğunu söylediği totosu rahat etmiş. Bisikletin park ayağı güzel, kaliteli ve uyumlu. Arka bagaj da max:25 kg ibareleri var ama sanki 50 kg bile taşıyabilir hissi verdi bana sağlam bir duruşu var.
Kısa bir tur attım bisiklet ile. 10 dakika kadar kullandım bisikleti. Vites geçişleri yağ gibi değil. Biraz daha ince ayar yapmak gerekebilir. sürüşü duruş pozisyonu ve selesi beni çok rahat ettirdi. Bisiklete biner binmez ilk söylediğim, "ne kadar rahatmış" demek oldu. Göbekte yer alan dinamosunu gece test etme imkanımız olmadı ama gündüz vakti bile kendini farkettiriyordu. Bunun yanında frenleri gayet tatmin edici, rahat yumuşak bir his bırakıyor. Pedalların metal olması ve dişli yapısı kaymaz bu pedal hissi veriyor. Bisiklet sürüşü için kısaca dengeli ve rahat diyebiliriz
Bisiklet kesinlikle agresif değil. tam bir şehir ve gezi bisikleti. Bu forumda tek eksisin ağırlığı olduğunu okumuştum ama hiç te öyle gelmedi bana. tartmadım ama yormaz bence insanı. Arkadaşımla iş çıkışı Antalya yı bilenler bilir konyaaltı sahilden güllüğe kadar gidelim demiştik. Daha 1km bile gidemedik ki hoprider 500 ümüzün lastiği patladı. kaldırımdan inerken sert bir iniş yaptı sanırım jant telleri ısırmış iç lastiği. Yanımda yama takımım olmadığı için yakında olan bir bisikletçiye gittik, arkadaşımın morali biraz bozulsa da ona bunun şans işi olduğunu üzülmemesini söyledim. sonuçta sıfır almıştı ve lastiği patlamıştı. Lastiğimizi yaptırıp birde gidona bağlamalı sedona kilit aldık. Tekrar yola koyulduk. arkadaşım mutluydu, bende bu durumda mutlu olmuştum ki ona bu bisikleti seçmesini ısrarla öğütlemiştim.
BirAz Uzun oldu ama kısacası bisiklet parasını genel anlamda hakediyor. Benim gördüğüm kadarıyla en büyük artısı sürüş rahatlığı ve ergonomisi oldu. Eksi si ise bilmem ki ne desem. Memnunuz işte..
 
  • Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve Burcuu

Burcuu

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Mart 2014
Mesaj
610
Tepki
689
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
@serdar k Teşekkürler çok güzel ve açıklayıcı bir inceleme olmuş.

Lastiğin en ufak kaldırımdan inerken patlaması beni de şaşırttı ve üzdü. Yıllardır mtb kullanıyorum o yüzden lastik patlaklarıyla hiç uğraşmadım. Rahatlık ve ergonomi önemli olan, bu açıdan iyi demişsiniz. Ben Btwin Original 500 almaya karar verdim. Pişman olmayacağımdan eminim.
 
  • Beğen
Tepkiler: serdar k
Kayıt
28 Mart 2015
Mesaj
57
Tepki
27
Yaş
31
Şehir
izmir
İsim
hüseyin Tercihen şevik
Ben b'orginal 520 ile hopprider 500 arasında kaldım sizce hangisi
 

Burcuu

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Mart 2014
Mesaj
610
Tepki
689
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
süreceğiniz yollara bağlı (toprak mı asfalt mı ?)
 
Kayıt
21 Ocak 2015
Mesaj
75
Tepki
22
Şehir
Tekirdağ Çorlu
İsim
Harun
Uzun süre olmuştu malesef hala bisiklet alamadım mağlum öğrenciyiz para biriktiriyorum tabi birde lisesonnuz para harcanıyor biraz.Beni çok mutlu ettiniz
Bu bisiklet TTE aklım kalmıştı baya tasarımı çok hoşuma gitmişti güzel ve detaylı incelemeniz için teşeteşekkürler.
 

Psierhan

Üye
Kayıt
29 Haziran 2015
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
38
Şehir
ANKARA
İsim
ERHAN ERDEM
Bisiklet
b'Twin
hocam aldın mı bilmiyorum ama ben çok memnunum. birde kelebek gidon taktım aktarıcıları da birkaç model yükselttim ( çok para harcamadım Allahtan ki dostlar sağolsun :) ) muazzam bir yol bisikleti oldu
 
Kayıt
23 Mayıs 2015
Mesaj
15
Tepki
11
Yaş
37
Şehir
İstanbul, Turkey
Bisiklet
b'Twin
datça antalya arası yaptım.500 ile taş gibi maşallah tek sıkıntı yaratmadı.hani acelem de yoktu.keyifçi olduğumdan mütevellit ağırlığını şikayet etmem zaten mümkün değil.
 

Bisikletliyaşam

bisikletliyaşam
Kayıt
11 Eylül 2014
Mesaj
303
Tepki
378
Şehir
ADANA
Bisiklet
b'Twin
@Psierhan @gebermeyesice arkadaşlar ben de hoprider 500 alıcam bir kaç sorum olacak

1-jant kalitesi nasıl akort istedi mi

2-dinamolu aydınlatma iyi mi yoksa boşa ağırlık mı

3-bisikletin orjinal haliyle uzun tur yapılır mı teşekkürler yorumlarınız için
 
Kayıt
23 Mayıs 2015
Mesaj
15
Tepki
11
Yaş
37
Şehir
İstanbul, Turkey
Bisiklet
b'Twin
@onur6115 ben aldıkdan sonra 3 ay kullanıp yola çıktım hiç bir değişim yapmadan.1500-2000 km arası yol yapmışımdır toplamda henüz bir sıkıntı yaşamadım.vitesleri çok rahat değil.onun haricinde az buçuk ağır başka eksisi de yok. dinamo fena değildi aldığımda ama ben iptal ettim aküye bağlamak için gerçi zamanım olmadı bağlamaya da
 
  • Beğen
Tepkiler: Bisikletliyaşam