Scudo Sports

Home trainer supercrono force set - 1090 watts elite

Akılllı olması bir yana gerçek power meter olmadan Watt değerleri pek güvenilir değil galiba. Çünkü güç arkadaki bir kaç parametre de dahil simüle edilerek hesaplanıyor. Zaten FB daki Zwift grubunda 20-25 sn 1200 lere bastım diyenlerden de anlıyorsunuz bunu. Mutlaka basmışlardır ancak muhtemelen ekrandaki görüntünün arkası çok dolu değildir :D

Scudo
Arkadaşlar selam,

Elite ile başka bir konuyu araştırırken bu başlığa denk geldim ve sorulan sorulara yanıt verebileceğimi görünce bu satırları yazmaya başladım.

Ben 7 aydır Supercrono E Force kullanıyorum. Ant adaptör, garmin hız ve kadans sensörü ile birlikte. Çıkardığı gürültü çok az. 600-700 Wattlık sprint denemelerimden tutun da aerobik ve sabit tempo sürüşlerime kadar her durumda çok az bir gürültü çıkıyor. Ben trainer lastiği kullanmıyorum zira tak çıkar ile uğraşamıyorum. Tozuma da söz konusu değil. Çok güçlü sprintlerden sonra (800-900 Watt) sürtünmeden kaynaklı çok az bir koku duyarsınız, o kadar. Bisikleti takma çıkarma kolay. ancak her zaman aynı stabilitede bağlayamadığım oluyor acele edersem. Ama yapısı kuvvetli. Ayakta çok yüksek kadansta sürdüğüm durumlarda dahi kendimi güvende hisssediyorum.

Zwift bu trainer ı destekliyor fakat Nova Force adıyla. 3. seviyede bırakmanız gerekiyor. Bu işte bir sorun. Zira benim bisikletim 53-39 aynakol ve 11-28 ruble. En üst vitese geçsem ve yaklaşık 120 rpm kadanslara çıksam dahi Zwift ortamında üretebildiğim güç 680 watt max. Bu da Zwiftteki bazı idmanları yapmanızı engelliyor. Haa siz manuel olarak zorluk seviyesini yükseltip 1000 watt a kadar güç üretebilirsiniz ama bunu zwift bilmeyecektir.

My Etraining diye elitin bir programı var. Bunun ücretsiz hali size her seviyede ne kadar güç ürettiğinizi (hız kadans ve nabız da dahil) anlık olarak gösteriyor. Zwift kadar güzel bir arayüzü yok ama stabil ve işinizi görür. Zwift ile My Etraining inde okuduğum güç değerlerini kıyasladığımda, Zwiftin 15-20 watt daha fazla hesapladığını gördüm. Tabi bunu sadece seviye 3 için yapabiliyorsunuz zira zwift bir tek bu ayara izin veriyor.

zwift e başlamak isteyenlere bu trainer ı rahatlıkla tavsiye ederim. Ancak 7 ayda gördüm ki zwift i gerçekten yaşamak istiyorsanız akıllı bir trainer almalısınız. zwift o anda civarınızda olan sürücüleri ve kullandıkları trainer tipini sürekli gösteriyor. baktığımda hep gördüğüm şu, akılsız trainer ile yarışan bir tek benim:) Ama akıllıların da fiyatı 3000 Tl civarında.

Başka soruları da yanıtlayabilirim zira bu konularda dene yanıl dene yanıl çok bilgi biriktirdim.

Herkese esenlikler

Merhaba, elimde elite supercrono force trainer var henüz kullanmadım. Ses konusunda tereddüt yaşıyorum. Nasıl bir lastik kullandırnız, alta mat serdiniz mi? Yol bisikleti ile kullanacağım.

Geri