Scudo Sports

Home Trainer kıyaslayalım

Tepki
66
İsim
Sabri Gül
Bisiklet
Lapierre
Arkadaşlar herkese merhabalar ve iyi akşamlar. Malum yaz günlerinin bitmesi ve kış aylarının gelmesiyle bisikletle yollarda geçirdiğimiz vakitler azalmaya başladı. Bir kaç amatör yol bisikletçisi olarak salonumuzda trainer ile günlük 1 saat çalışmak istiyoruz. bütçemiz maximum 500 tl olunca ve sıfır ürün almak istediğimizden 2 farklı ürüne yöneldik. Decathlondaki btwin İn ride 300 ve tacx blue motion . İki farklı ürünün kullanım kolaylığından ses çıkarmasına kadar bir çok konuda detaylandırmak gerekirse hatta özellikle apartmanda oturduğum için ses öneclikli hangisini tercih edebiliriz ? siz deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyoruz.

Scudo
Genel bilgi; konu içine resim (foto) yüklerken, resim sunucu linklerde URL ve IMG etiketleme sırası karışırsa gösterim hatası olabilir. Eğer mesaj içine resim tam ölçüde eklemek isteniyorsa; ayrıca URL bilgisini eklemek gerekmez. Sadece IMG etiketleme ile resim gösterimi yeterlidir.

Eğer küçük resim kullanarak göstermek gerekirse; o zaman URL gerekebilir.
Örnek: (alt bölümdeki resimler URL gösterim içindir)
train-1.jpg train-2.jpg

Not: Yeni konu veya mesaj yazarken; mesaj bölümün altında Fotoğraf Yükle butonu ile resimler direkt BF sunucuya aktarma yapılırsa, ileride resim yüklenen host'dan kaynaklı resim kaybolma sorunu bertaraf edilir.

Resimler uygun duruma getirildi:
train-1.jpg

train-2.jpg

Tacx Blue Motion Pro modelini yaklaşık 7 ay kadar, hem Trainer lastiği hem de normal lastik ile yol bisikletiyle kullandım. Ev ortamında ses istemiyorsanız, Trainer lastiği şart. Normal lastik ile ciddi bir ses söz konusu, o yüzden düşünmeden Trainer lastiği alın derim. Ayrıca sıfır kadar temiz olan bu Trianer'ı geçen hafta 400 TL'sına sattım. Nakit ödeme imkanınız varsa, 2.el ürünlere bakmakta fayda var.

Güzelmiş. Bende baktımda en kötüsü 750 den başlıyor ancak olaya çok amatör olduğum için bilemedim. Bi link atında bakalım arkadaş olmadı oradan alalım. Dcathlon mu olur hepsiburada.com mu yoksa erdoğanlarmı yoksa başka bir yermi bilmiyorum ama en güzelini en ucuza neresi veriyorsa marka model bildirirseniz memnun oluruz forumcanak :D

Malum kış yaklaşıyor, benim de dikkatimi çekmeye başladı bu trainerlar. Benim sorum ise şu: Trainer'ların üzerindeki yazan watt değeri ne anlama geliyor? Yani gücü ne kadar olmalı ideal normal bir bisikletçi için?

arkadaşlar açıkcası araştırdğım kadarıyla benim gibi fazla parası olmayan adam için tacx blue motion pro çok iyi. Decahlonda şuan stokta yok gösteriyor ama aradım kesin gelicek dediler. ben onu beklemekteyim.

Hali hazırda bir Tacx Blue Motion kullanıcısı olarak alacağınız trainer modeline karar vermeden önce dikkate almanız gereken şeylere kısaca değineyim:

1- Evde trainer üzerinde antrenman yapmak ile dışarıda performans yapmak arasında uçurum fark var. Dışarıda sürüş yapmak ne denli keyifli ise, evde çalışmak o derece sıkıcı. Düzenli bir antrenman programına sadık kalarak bilinçli kullanım için düşünüyorsanız çok faydasını görürsünüz, aksi halde birkaç kullanımdan sonra kaldırıp kenara koymanız işten değil.

2- Ses sorunu giriş seviyedeki trainerların hepsinde mevcut. Ekmeğin boyutu ile köftenin sayısı arasındaki altın oran uyarınca bütçenizi artırdığınızda daha iyilere ulaşıyorsunuz. Sırasıyla fluid trainerlar ve smart trainerlar giriyor hayatınıza. Daha sessiz, daha gerçekçi daha bilimsel ölçümlere uygun modeller ile çalışabiliyorsunuz. Blue Motion gibi giriş seviyesi ürünler için ise yapılabilecek şeyler matın altına ilave bir kat battaniye serip, trainer lastiği ile çalışmaktan ibaret.

3- Normalden çok daha fazla terleyip, çok daha fazla sıvı kaybedeceksiniz. Vücudu soğutan rüzgar etkisi olmadığı için motoru yakmadan yeterli sıvıyı tüketmek ve bir vantilatör vb kullanmak şart.

4- Bütçe müsaitse trainer'da kullanmak için ayrı bir jant ve kaset dişli edinin. Her seferinde lastiği söküp değiştirmek bir yerden sonra bıktırıcı olabiliyor. Çekiş sisteminize uygun en hesaplı modeli alabilirsiniz.

Çok Teşekkür ederim. @Sadettin Z. Bugun itibariyle tacx blue motion ürününü aldım. sabırsızlıkla gelmesini bekleyeceğim. :) gelince yine ilk deneyimlerimi buraya yazacağım. :)

Rüzgarı hissetmek, çamura batmak, kışın üşümek, yazın terlemek varken neden home trainer canısı?

#Tapatalk

Bende almaya calisiyorum bunlardan bir tane de lastikleri söküp takmak çok ugrastirici. Jant ve ruble bulmam şart o da ekstra birsuru masraf. Normal lastiklerimle kullansam altina mat yorgan çeksem yine de cok ses cikar mi diye dusunuyorum. Gormedim cunku gercek halini hic.

sabit trainer yerine roller denen seylerden almayi dusunuyorum.

Bisiklete binme hissini daha fazla veriyor. yolda gider gibi surekli uyanik ve tetikte olman lazim. yoksa tepe taklak gidiverirsin.

• Beğen
Tepkiler: muratbahar
Arkadaşlar iyi günler malum kış kapıda trainer almayı düşünüyorum markası Tacx satori T1850 trainer bunu kullanan varmıdır veya nasıl bir üründür ayrıca carraro sportive 224 ile gider mi? Bisiklet aşağıdaki linktedir.Şimdiden teşekkür ederim.
(link)

Trainer lastigi olmadan kullanilmasini tavsiye etmem.

Normak lastik cok cabuk asiniyor.

Bir de blue motion pro mun, silindirini tutan beyaz plastik kisim erimisti. Sakiz gibi heryere bulasmisti.

Decathlon urunu degistirdi.

Onun yerine Elite supernovo force aldim, yine decathlon' dan.

Elite' i tavsiye ederim, bisikletin sag sola bir nebze yatmasina izin veriyor, bu da blue motion dan daha gercekci hava yaratiyor.

@morishej dosdum çok haklısın, lakin haftanın 6 günü saat 8 ile 5 arası çalışmaktayım. işe gitmek için en erken 6.50 de uyanmam gerekiyor. iş çıkışında ise en erken evde 18.15 de oluyorum. gecenin karanığında binebileceğim ışıklı bir yol malesef ki yok. bu yüzdendir ki antremandan düşmeyelim diye her gün 1 saatte ols evde binme niyetindeyim. :) yoksa emin ol öğrencilik yıllarımda haftanın her günü o çamura yağmura batmak ne demekdir? nasıl zevklidir o zevki fazlasıyla tattım. :) ama fırsatı ve vakti olan herkesinde senin dediğin gibi binmesini savunuyorum. :)

arkadaşlar traineri aldım. tacx blue motion ve vittoria nın trainer lastiği ile birlikte şimdilik çok ciddi ses sorunu olmadı. video da atabilirim. linkini paylaşmayı denicem tam enm değilim forum kurallarından dolayı sıkıntı olur mu ama ? eğer olursa yarın daha düzgün bir video atabilirim foruma :)

@Auron Sanchez @emreagca91 @Edip Dinçer (link)

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Elite Superchorono e-force kullanıyorum.. Bir ara decathlon'da satılıyordu. İndirimdeyken almıştım. En büyük artısı ant+ sensörlerle uyumlu yazılım desteği. İkinci el bulursanız kaçırmayın.. Zwift sanal sürüşlerine de kapı açıyor bu dediğim olay..

Herkese selam. Ben de aynı gel gitler içerisinde geçtiğimiz haftasonu Decathlon'dan Btwin Inride 300 trainer satın aldım. Şuan için halı+mat üzerinde kullanıyorum ve öyle çok rahatsız edici bir ses söz konusu değil. En azından benim gibi hem kışın evde yapılabilecek güzel bir antrenman programı ile formda kalmak hem de bisikleti ile daha fazla haşır neşir olmak isteyenler için yeterli diyebilirim. Bu arada Tacx marka bu yıl Decathlon'a gelip gelmeyeceği konusunda Brandium mağaza çalışanları çok bilgi sahibi değildi bu yüzden boşuna beklememek adına Btwin aldım.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Trainer almayı düşünen biri olarak, evdeki sıkıcı ortamı, kadro ömrünü, komponentlerin ömrünü düşünerek, kışı spor salonunda spin bike çalışarak geçirmeye karar verdim.

Geri