Merhaba. Aşağıdaki orta göbeği geçen sene sistemi hollowtech 2'ye geçirirken takmıştım.
(link)
Montaj esnasında sanırım şöyle bir hata yapmışım. Benim bisikletin göbek takılan kısmının genişliği 68 mm. Normalde iki tarafta da pul takılıyor kalın olanlardan. 68 mm'de sağ tarafa ilave çok ince, bir de normalden az daha ince iki pul daha atılıyormuş. Ben bunu yanlışlıkla sol tarafa (Aynakolun tersi) takmışım. Bir sene de öyle sürmüşüm 😄 Montaj sonrasında vites ayarı kaçıp ön vitesi yükseltemeyince aha dedim yandık. İlave pullar kesin aynakol tarafına takılıyor değil mi? Kadroya bir zarar geldiğini düşünmüyorum ama sizce bir problem olmuş mudur? Pulları sağ tarafa yerleştirip uygun torkta sıktım tekrar. Önce aynakol tarafını sıktım. Sonra sol tarafı sıktım. İki tarafı da ayrı ayrı sıkarken arada komple göbeğin döndüğünü de hissettim iki kere. Elle sağlamlığını kontrol edip sonrasında tork anahtarıyla son kez uygun torkta mı diye kontrol ettikten sonra aynakolu montajladım. Gece çok geç bakım yaptığım için vites ayarına zaman kalmadı. Şimdi sistem sağa doğru kaydığı için muhtemelen vites ayarı kaçtı.
1,8 mm ve 0,7 mm spacer soldan sağa geçti. Yani ön aktarıcıyı 2,5-2,5 toplam 5 mm sağa alsam ve sonra arka aktarıcıya da hassas ayar yapsam iş çözülür gibi. Ne diyorsunuz bu duruma?