Scudo Sports

Hizmet bisikletlerinin aynakol/ruble oranı kaç?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Elime çok geçti ama saymak aklımın ucundan geçmedi. Kaç t bu bisikletler? Tahminim 46/15

Dosyalar

• 9183539822642.jpg
    9183539822642.jpg
    44,2 KB · Okunma: 76
  • Beğen
Tepkiler: berberci
Scudo
kontra pedal xb3 de 48/20 idi.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@Harun Salcı Bir kere saymıştım 46-14 olması lazım.

Bu arada merak ettiğim bir şey var. 20 kiloluk 46-14 oranlı hizmet bisikletini çok rahat sürüp güzel hız yaparken fazla zorlanmıyorum, akıp gidiyor bisiklet. Ama 15 kiloluk düz maşa bisikletimi sürerken 42-14 oranında çok zorlanıyorum.

Bunun sebebi hakkında fikri olan var mı? Neden böyle oluyor?

• Beğen
@berberci aynı hissi 20" katlanır bisiklet kullananlar da yaşıyor. Tekerlek çapı 26 olduğu için ve dişliler gerçekten çok küçük olduğu ve hıza yatkın olmadığı için pedal hızlı bir şekilde boşa çıkıyor, pedal çevirilemediği için siz o an uçtuğunuzu sanıyorsunuz ama aslında hızınız 20'lerde :snzdglsn:

90.png

90 kadans hız 26 km/h :eek: Uçuyoruz hadiyin

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu
Hayır zaten ikisi de 26... 26 altında hizmet bisikleti var mı ki?
Yani benim bisiklette 42-14 zorlanırken de 26", hizmette 46-14 rahat giderken de 26".

Acaba durum biraz psikolojik mi? Hani single speed oluyor sonuçta. Başka bir seçeneğin olmadığı için uyum mu sağlıyorsun acaba?
Diğerinde viteslerle oynama imkanın var ve zorlanınca hemen değişebiliyorsun sonuçta. Ama singılda yapacak bir şeyin yok. Ya sürecen ya sürecen :D

@Serkan Mıstınoğlu Paylaştığım bisikletlerle 20 ortalama yapmıştım o bile başarı. :D 2.55 oran varmış. 4 üstü olsa 30u görürüm.

@Mehmet Altuğ
Bisiklet ler kendi aralarında toplanıp bu aşağılayıcı ve dışlayıcı eski çağlardan kalma terimi protesto mu etmişler ki yasaklanmış bu terim kim itiraz etmiş de yasaklanmış

• Beğen
@Harun Salcı
Hizmet bisikleti denmesinin sebebi, bu bisikletlerin genelde iş amacıyla kullanılması. Hatırlıyorum 10 sene önce falan buradaki fırıncının oğlu kebapçılara bu tip bisikletlerle ekmek taşırdı.
Evlere döner servisini de bunlarla yaparlardı. Dayanıklı ve taşımaya uygun bisikletler bunlar. Ama artık elektrikli motorlar(bazıları elektrikli bisiklet diyor) çıktı ve bunları pek kullanmıyorlar.
Dağa taşa vur bana mısın demez. Seviyorum bu bisikletleri ama millet bu bisikletleri sürenlere bisikletçi gözüyle bakmıyor. O yüzden alıp da normal bisiklet olarak süremiyorum. :(

• Beğen
Dik oturursunuz terkinize arkadaşınızı alır sohbet ede ede gidersiniz. Çok keyiflidir. Muğla nın ula ilçesi bir zamanlar bu bisikletlerin mekkesi idi. Zamanla yeni gelen nesil motorize oldu. Üniversite açıldı ve imar izni değişti. Her ölenin yerine bir doğan olan ilçenin yıllardır 7600 olan nüfusu logaritmik olarak artıyor artık.

@Harun Salcı
Evet işte hemen dede oluyoruz bunu sürünce.
Bunda bisikletçilerin de suçu var. Market bisikleti diye bir kavram icat etmişler ve bisikletleri bölmüşler. Bisiklet bisiklettir. Bırak belki adamın parası onu almaya yetiyor. Niye küçümsüyorsun ki?

• Beğen
Tepkiler: kerem E ve Harun.
@berberci Şu an bile bölünmüş vaziyette zaten. Cervélo Pinarello Look ve diğerleri... Uzatmayalım neyse.

• Beğen
Tepkiler: berberci
Geri