Scudo Sports

hızlı

İslam Gölge

Forum Bağımlısı
Tepki
775
İsim
İslam GÖLGE
Bisiklet
Cube
yeni almış olduğum jant setime(26 jant) yarış bisikleti dişlisi uyarmı ve deore attırıcı ile kullanabilirmiyim?

Scudo
kullanıcağınız gobek ve dişliniz neydi? aynı zamanda dişli ve zincirin bir birine uymlu alması lazım bundan kastım biri eskı biride yeni olunca zincir dişlinin uzerinde sıyırma yapabilior(atlama)bu kazalara neden oluyor ii forumlar.

deore attırıcı uyar ama sırıtır bence .

1) mtb tekerine yol rublesi uyar. (ben de kendi bisikletimde böyle kullanıyorum)
2) deore arka vitesle kullanabilirsiniz.

@zürey

Daha fazla hız için olmalı :)

@Firochromis

yarış rublelerinde en küçük dişliler 11 değil mi..yoksa 10 muydu?

11 diye biliyorum ben de. Ama en büyük dişliler de 26. Yanlış yatırlamıyorsam 11-34 dişlilerde, en büyük 4 dişli 26'dan büyük. Eğer sürat için sürekli küçük dişlilerde kullanıyorsanız, 5 adet (9-4 = 5) dişli yerine 8 adet dişli arasından tercih yapmak, performans için tercih edilebilir diye düşündüm. Daha hafif olmaları da cabası.

yol lastiği ve dişlisi iyi bir uyum olacağını düşünüyorum o yüzden takmak istiyorum.

İslam abi yeni jant setin hayırlı olsun vizelerim basladıgı icin daha goremedim. 1.1 lastiklerine yakısır ihsallah,o cant setine de bir ucmak dere yaptırırız deil mi :)

tabii uça uça giderler Uçmakdere ye

i.gölge merhaba
Yol dişlisi kesinlikle bisikletinize uyar. Fakat hızınızı artırmayacağından emin olabilirsiniz. Çünkü en küçük dişli her koşulda 11li olacak. Aksine bu tırmanışlarınızı zorlaştıracak.

Benden bir minik öneri ;) Tabi ki sizin tercihiniz ve keyfiniz... :)

Halilinde dediği gibi her halükarda arka kaset en az 11dişli olduğundan kaseti değiştirerek daha yüksek bir hıza ulaşamazsınız ama yol rublesinde yapraklar arasındaki diş farkı mtb'ye göre daha az olduğundan düz yolda istediğiniz tempoyu daha rahat yakalarsınız.:rolleyes: Maksimum hızı arttırmak için çözüm aynakolu değiştirmek olacaktır. Mesela ben aynakolu değiştirirken 44 yerine 48 dişli XT'ye geçtim, acayip fark etti:D

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alarak ona uygun bir seçim yapacağım
benim isteğim düz yolda hızlı bir tempo ile gitmek
amacım ise boşa çıkmış olan jant setine yol rublesi takıp kullanmakve tabii 1.15 ince lastik ile

orj yarıs bisikletlerindeki verimi almazssın ama yinede biras fark wardır arada

Geri