Scudo Sports

Hizli,daha hizli,en hizli

Scudo
2 tekerlekli kapali bisiklet (buna streamliner diyoruz).
Oturus sekli resimde gozukuyor.
Yanlis hatirlamiyorsam biri bunla duz pistte saatte 90 km yetisti (90 km/s 'ten sonra en hafifi ruzgardan kontrolu tutmak zor oluyor ).
Trafikte streamliner kullanilmiyor (velomobile (3 tekerlek) kulanilabiliyor).
Bunlar aerodinamism ne kadar onemli oldugunu gosteriyorlar.

@Özgün ÇETİN

Trafikte birak.
Onunla alisverise gidemiyorsun: insanlar içine binerler yada tekme atarlar:boese157:

Discoveryde çıkmıştı dünya rekoru kıran biri 120 km falan demişti yanlış hatırlamıyorsam tabi. Aerodinami herşeydir :)

Aslında süper bi icat bu kapalı sistem olduğu için elektronik bağlantıları fln yapılabilir. Güneş enerjisi,klima takılabilir. güneş enerjisi yardımcı pedal kuvvetine çevrilebilir. Biraz daha büyük yapılıp turlarda konaklama ihtiyacı karşılanır. Ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz: Güvenlik.

Gectigimiz pazar gunu...
toprak yoldaki inisimi tamamlayip,asfalt anayola gectim.Dik ve uzun bir inis vardi.En ust viteste pedallara delicesine basarken...
Yanimdan,bayan bir bisikletci,pedal cevirmeden 20-25 kmh farkla gecti..
tabi on road.. ince lastik,tayt,aerodinamik kask...
bendede 20kg dh :D camurlu,full face kask,ustumdeki yagmurlugun onu acilmis arkamdan pelerin gibi ucuyo :D gidon zaten 65cm..
enerji harcamama ramen aerodinamik on-road hizina yaklasamadim bile...

Normal mtb ile yolda gördükleri zaman laf atan insanlar var birde bunlarla çıksak yollara artık siz hesap edin... :)

@şans topoğraf

dediğinin aynısı banada oldu hemde bayandı yanımdan bi geçti istesemde yetişemedim taytı vardı sonuçta aerodinamik gerçektende fark ettiriyor

O oturuş şekliyle bu alet nasıl sürülecek ki?

bununla yola çıksak trafik kitlenir.Ciddiyim :)

@Musa Sağol

Kesinlikle katılıyorum dedigini

@Musa Sağol

Nasıl bir F1 aracıyla ulaşım karşılanmıyorsa bu bisikletle de ulaşım sağlanmaz. Her şeyin farklı bir amacı var değil mi? :)

günlük kulanıma uygun değil ama, bunların yarışları yapılsa izlemesi çok güzel olabilir. tabi pist yarışları...ama ben buna benzer araçların şehir içinde kullanılır olduğunu görmeye ömrümüz yetecek diye düşünüyorum. fosil yakıtlar hızla tükeniyor ve çok çok büyük otomobil firmaları elektrikli modellerini üretmeye başladı, hem de çok büyük yatırımlar yaparak. elektrikli bisiklet teknolojisi de hızla gelişiyor. talep artınca fiyatları da düşecektir. endüstri devleri işe girince,çok ilginç tasarımlar da görmeye başlayacağız diye tahmin ediyorum.

Bunu koleksiyoncuların isine yarar türkiyede görenler ufo gelmiş sanarlar:)

@Frédéric LAPOİNTE

Bu streamer'la biri 1 saatte 129,62 km yapti.
Otoyolda sollarsa sizi, sasirmayin:D

Geri