Scudo Sports

hız yaparken korkuyu yeneceksiniz.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
korku nedir?
kendine güvensizliğin göstergesi,
sele üstü soğukkanlı olun,
öz güveni kuvvetli olan kazanır
bilal gül yokuş aşağı inerken uçarak indi,zemin çatlak toprak idi,havada uçarak zemine indiğinde bir daha çekirge gibi sıçradı aşağı doğru uçtu gene indi,bu nedir,ben yaparım arkadaş diyor kendine olan özgüveni tam,sizce korktumu ,korkan kişi sıçrayarak 15 metreden aşağı zıplaya zıplaya havada uçarak inemez ,
öz güveni çok kuvvetli bilalin,

trafikte korkmayın.üstüme kapı açılacak diye,tetikte olun.asla negatif düşünmeyin ya kapı açılırda ben düşersem diye düşünür ve de korku duyarsanız negatif düşünce negatifi doğurabilir,

köpeklerden korkmayın ,korku duyduğunuz an ,başınızın etrafında kırmızı hale olur ,siz göremezsiniz köpek görür ,köpek o vakit saldırır,korkuyu unutun soğukkanlı olun ..

korku ile öz güven birbirinden ayrılır,özgüveni kuvvetli olan ve soğukkanlı olan ,meydana gelebilecek kazaları kontrol edebilecek öngörülü kişidir,sele üstünde öngörüsü kuvvetli olan kişidir ,çok dikkatli olan kazayı önceden algılayan ve tedbiri anında alan kişi kolay kolay kaza yapmaz.

aşırı güven duygusuda kazaya davet çıkartabilir tabi,aşırı olmayan dengeli özgüven duygusu gereklidir

düşüneceksiniz tehditi ama korkmayacaksınız kapı açılacak diye düşünürseniz ve korkarsanız negatif düşünürsünüz, negatif düşünmeyin ,soğukkanlı olun.esas tehdit, korku duyduğunuz an sele üstünde, tehlike o vakit gelir,korku duymak öz güvensizliktir bu şekilde düşündüğüm için kazandım.

Scudo
trafikte gözlerim kapılarda. kulaklarım arkadan gelen araçların sesinde.
bu ikisi sizi asla yanıltmaz. arkadan gelecek aracın sesinden size ne kadar yakın veya uzaktan geçtiğini anlıyorsunuz.
yada 7. his devreye giriyor. ben hep bu sebeble kazaları atlattım.
ya kulağıma gelen seslerle kenara kaçtım. her kaçtığımda araçlar tehlikeli biçimde geçmiş oluyorlardı.
yada içime doğan hislerle kenara kaçtım. her seferinde doğru kararlar aldığıma şükür ettim.

@chnkrmz

kaska bir adet ayna iş görür ben fazla trafikte olmadığım için takmıyorum.özellikle işe bisiklet ile gidenler kaska ayna taksın.

Sürerken tek kazam oldu o da kulaklık takarak çok hızlı gittiğim için trafikte oldu. Korku cidden kaza riskini tetikleyen bi faktör. Çoğu bisikletçi motorlu araç sürücülerinden zekidir zaten. Onun için yapabilecekleri hareketleri önceden tahmin etmek çok da zor değil. Tek dikkat etmeniz gereken konu iki tekerin üstündeyken bütün dikkatinizi o iki teker ve çevresinde toplamak. Eğer bunu sağlayabilirseniz trafikte hız da yaparsınız, ufacık delikten kendinize yol da açarsınız. Tepki çekmek kaçınılmaz ama sürerken mutlu olursunuz.
Kazanın kaçınılmaz olduğu durumlar da vardır. Bu gibi durumlarda ise eğer benim gibi kask sevmeyen biri iseniz başınızın üstüne düşmemeye çalışın :D
İyi sürüşler...

@Kudret Kurtcebe kornalık durum yoktu zaten ters yönden gelip benim geçtiğim yöndeki sokağa kafalama giren araca önden çarptım, ama tabikide kulaklığım olmasa en azından sezebilirdim...

@kkazimk

hız yaparken kask takılır...
ayrıca kaskı sevmemek sonucu başınıza ilerde bir iş gelebilir

kesin olarak trafikte asla hız yapmayın defalarca yineleyeceğim trafiksiz yerlerde hız yapın .

kazım dostumuz yalovadan ,yalovada istanbul trafiği kadar yoğun olmasada genede trafik var ,bu nedenle trafikte kulaklıkta müzik varken ve de hız yaparken,ayrıca kafada kask yokken bir gün korkarım dostumuz kaza yapabilir.

@Kudret Kurtcebe bu seneden itibaren üniversite için istanbul'a yerleşiyorum. Bakalım ilk kazamı ne zaman yapacağım. :D

@kkazimk

istanbulda hiç şansın yok,kask takıp takmaman sana kalmış.ama hız yapma konusunda derimki aman orda dur,en sağlamı hız yapabileceğin yerlerde olman ,tabi kask gerekiyor inişlerde en ufak bi hatada kafa ağır olduğu için ,kafanı kontrol edemezsin ,direk betona vurduğun an ,senin için artık hayırlımı olur bilemem.

(link)

tercih senin,üzülmek ise bizden.

@Kudret Kurtcebe abi. En son yaptığımız 10 Kasım Ankara turunda Kızılcahamam a giderken "gidenler bilir". Meşhur Akyarma geçidi var. Eğimi oldukça dik ve uzun. Oradan aşağı bıraktım bisikleti fren yapmayacağım dedim. 78km hıza geldiğim anda (Ki daha yolun başında sayılırdım.) Şiddetli esen bir yanal rüzgar neredeyse gidonu tam sol yaptı o hızda zor toparladım. Aşağı inene kadar en fazla 45 - 50Km hız yaptım. Bu korku değil önlemdi. Devamında ne olacağı belli olan bir durumdu. Allah kimseye kaza bela vermesin. Keyifle pedallamak nasip olsun hepimize..

• Beğen
Tepkiler: Ali Sinan DENİZ
Performans noktasında da hız bir yere kadar bence, hız yaparken korkuyu yenmeye çalışmaktansa "aşırı hız" yapılmaması gerekliliği daha yerinde bir tavsiye olur sanırım.

@SerkanH

78 km hızla inerken birde yüksek profil jant olsa idi,yandan bi adet rüzgar patlaması 45 km hızla vursa idi,bisiklet ya sağa uçacaktı ya sola ve de belkide kamyona denk gelinecekti,peki bu durumda ne yapmalyız 55 yaş üstüne tavsiyem şudur,78 km 'yi görecek iseniz tecrübeli iseniz sorun yok,kendi hesabıma inişlerde 50 km 'de kalırım.gençlere tavsiyem ise dikkatli olun ,soğukkanlı olun ,böyle bir durumda asla paniklemeyin,ne kadar zorda olsa bisikleti toplamaya çalışın.

@Anonim

gençleri tutamayız ömer dostum,gençken bende öyle idim onları anlıyorum.

@Kudret Kurtcebe abi zaten "gençlerin" kendini tutması lazım, insan hayatından daha kıymetli bir şey yok bence; ne haz, ne hırs, ne zevk, ne makam, ne mevki vs., hiç bir insani "duygu/his/amaç vs vs" herhangi birimizin hayatından daha kıymetli değil bence, tabii burada önemli olan şey "bence" böyle olması, başkalarının fikrine saygısızlık etmek değil amacım.

@Anonim

gençler ,deli fişek :D:D:Ddelikanlı denir,nedeni kanı delidir, çünki enerji yüklüdür ,:komik::komik::komik:istesede durmaz çılgınca basacak ve inecek,yalnız tedbirini alacak kask takacak,artı korku duymayacak ,80 km hızla inerken ,duyar ise endişe hisseder ise gümmmmm.
50 km 'de kalmamım nedeni üst hızlara hazır değilim.yolun tamamı ile boş olduğu bıçkıderede keskin virajlarda zati 80 km 'de toplayamam .

@Kudret Kurtcebe abi sürücü profesyonel değilse, yani bu işten para kazanmıyorsa, zamana karşı yarışlara veya etaplara katılmıyorsa, sadece "performans" ( ne için performans, bunun ayırdına varmak lazım, sağlıklı bir yaşam, spor, vs.) odaklı sürüşler yapıyorsa ne işi var 80 km'lerde falan.

40-45 km üzeri kazalarda "kırık" büyük olasılık, 70-80 km'lerde ise kalıcı hasarlar veya Allah korusun "ölüm" büyük olasılık.

Hani adam hayatını bu işe adamıştır, bu işten para kazanıyordur veya parasını da geçtim bisikletin üzerinde kendini "var" ediyordur/hissediyordur vs. falan bunlara bir şey diyemem, kendi bilecekleri iş, "can" onlara emanet sonuçta, ancak bana anlamlı gelmiyor, sadece bunu söylüyorum.

Bu tür sürüşler yapanlara saygı duyuyorum, dediğim gibi can onlara emanet, kendi bilecekleri iş, ama değer mi bence hayır.

Toprağın altına girdikten sonra ardından delifişek demişler hikaye yani :)

yaş 37 kilo 107 :D ufak bi rampadan inerken bile disk leri ısıtan bir insanım :D durmaz gibi geliyo melet. Kendimi kamyon sanıyorum bilader :D

Kudret abi yazdıklarınıza katılıyorum. Korkmak yerine soğuk kanlı olmak her durumda iyidir. Fakat konu başlığını öyle bir yazmışsınIZ ki sanki "yokuş aşağı 23mm lastikle 80km hızla inebilirsiniz, ama korkmayın kaskınızı takın birşey olmaz" demek gibi olmuş. En azından ben böyle bir algıya kapıldım. Korku insanı canlı tutar. İnsanlara korkmayın dikkatli olun demek yerine aşırı hız yapmayın, inişlerde hızınızı kontrol altında tutun deseniz daha anlamlı olurdu. Şayet birgün genç bir bisikletçi bu yazınızı okuyup "ha dikkatli olursam, kask takarsam birşey olmaz" diyerek kendini riske atabilir. Böyle bir durumda olabilecek bir kazada, bu konuyu açtığınız için siz de sorumlu olursunuz. @Kudret Kurtcebe

Bu yüzden yazınızı faydalı bulsam da, konu başlığı olan "hız yaparken korkunuzu yeneceksiz" pek olmamış gibi. Daha başlıktan insanı hız yapmaya teşvik ediyor...

Korkmak iyidir adamı zinde, uyanık tutar, korku olması lazım ki yapacaklarının bi sınırı olsun önemli olan korkunun esiri olmamak. Burda herkes aynı tecrübeye aynı muhakeme gücüne, karar verme yeteneği ve reflekslere sahip değil o yüzden ben her zaman içerde en azından bir parça korkunun olmasından yanayım.

@Kudret Kurtcebe
"Korku,kendine güvensizliğin göstergesi" demişsiniz.
Yanılıyorsunuz.
Korku belirli bir (link) veya tehdit olarak algılanan bir olay sonucunda,(link) bir tepki olarak ortaya çıkan yaşamsal bir mekanizmadır.Herkes bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde çeşitli korkulara kapılabilir.(link)
Bu mekanizma bizi pek çok tehlikeli durumdan kurtarmak için vardır.
Uzun lafın kısası yanılıyorsunuz bu konuda.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Aytaç DİREK

aytaç bey ,sele üstündeki korkudan bahsediyorum,sele üstünde 80 km hızla inen bir insan korkmayacak ,bilmem anlatabildinmi ,kendine öz güveni olmayan sürücüden sıkı bir bisiklet yarışçısı olmaz ,bu anlamda .

@oguzh4n

sele üstünde söyledikleriniz geçersizdir,korkan insanın sele üstünde kaza yapma riski çoktur.

@uguryilmaz144

hız derken düz yoldada olabilir,yokuş aşağı olabilir,ayrıca çok genç ile idman yaptım ,ve önceden her şeyi söyledim,bu forumda idman yapacakları uyardım ,bunun üzerine hata yapmaları onları bağlar beni değil,nitekim acemi çok onları yetiştirmekte bana düştü nerde sahada ,2009 'dan beri bir çok genci sahada eğittim,hiç bir şeyden haberleri yoktu.kendimi yetiştirdim internet sitelerini araştırdım,ayrıca taç spor antrenörü ile tanıştım epey bilgi aldım kendisinden ve eski şampiyondan feridun tezbaşarandanda , bu bilgileri sahada ve burda paylaştım.

@vetihsan

kilo vereceksiniz...

eğerki bir genç ,arkadaş ben 80 km hızla ineceğim ,kaskımıda takacağım ,kudret ağbi böyle dedi diye işede girişmesin ,önce uzun süren inişlerde bulunmasınlar,önce gençler pişecek ,idmanın i 'sini yapmamışlar ile kısa mesafe düz yolda çalıştık ,daha sonra kısa mesafe eğimlerde olduk,burda inişler vardı,hataları gördüm özellikle inişte, mtb kullananda vardı ,sollama yapmayın dedim ,2 bisiklet mesafesi bırakın dedim,kesikleme fren yapın dedim ,virajlarda hıza ayar verin dedim,ciddi olay olmadı.bir tek olay oldu ,mehmet ergene uyardığım halde viraja mtb ile 70 km hızla girince ,toplayamadı ve dizi döndü,bura meşhur polineze giden virajdır.

Geri