Scudo Sports

Hırsızlığa karşı bisiklete 5000 vat elektrik verilmesi

Bu arada önce bu sistemi sele borusuna ya da sele borusuna asılmıs ufak cantaya gizlerim ; levhaları da seleye uygularım demistim daha "derinden" vurmak icin hırsızı fakat ayakta sürme ihtimali ya da giydigi kot vs. gibi etmenleri düsününce elcek ve kornaya uyarlamıstım.

Benim pıncır'ın aslında parca bazında degeri yüksek olsada kadroda GiciK @ eDirne yazması, üzerinde ad kan grubu vb. bilgilerimin bulunması ve en büyük etmen kadronun bir aspid kadrosu olup albenisinin cok gözükmemesi de bu ihtimalleri düsürdügünden cok üzerine varmadıgım bir proje..

Scudo
Mağdurken suçlu konuma düşersiniz cinayetten dolayı. Şok edici bir sistem olabilir ancak öldürmeye yönelik bir sistemden bahsediyorsunuz.
Bizim çiftlik evinin demir parmaklıklarına düşünmüştüm ben elektrik vermeyi. Benim bahçemin içine giriyor adam, evin penceresindeki parmaklıkları zorluyor. Bu durumda bile ben suçlu oluyormuşum, öldüğü taktirde. Düşünün artık, adam bahçenin de içine girmiş...

Ayrıca Ali haklı. Bisiklet de haşat olur o voltajda.

Bir cep telefonu düşünün. Otomatik açılmaya (arandığında cevap vermeye) ayarlanmış. Yani arıyorsunuz, bir kere çalıp açılıyor hemen. Çaldığında sesi duyulmasın diye de hoparlörünü sökmüşüz. Ve titreşim motorunu da... Hani telefon açıkken yer tesbiti yapılabiliyor ya... Böyle bir telefonu bisikletin gizli bir yerlerine monte etsek, çalındığında da polise başvursak ve uydudan IMEI no ve telefonun açılması sayesinde uydu takibine aldırsak diyorum. Acaba bu mümkün mü? Bisiklet için bu takibi yaparlar mı ilgili birimler?

@GiciK eRay ADALI

Bu fikri bende düşündüm ama içinde bulunan foto kondansatörü çok yüksek bir güçte elektrik üretiyor. Elektrik akımına avucumuzun dışında değilde içinde kapılırsak kaslar otomatik olarak elimizi gidona kenetleyecek ve bırakamayacağız. Bu durumu yazarak anlatamam ama ters bir durum olacak ve gidona yapışıp kalıcaz.

Oluşturduğu akıma kapılan insanda kalıcı hasarlar oluşabilir. Çalışma masamda hala bir fotoğraf makinesi kartı duruyor üzerinde çalışmalar yapıyorum. En son gece çalışırken yanlışlıkla smd bir elemana değmiştim ve kondansatör üzerime deşarj olmuştu. Değen yerler ilk başta karardı sağ kolum sabaha kadar sızladı, daha sonra değen yerlerde beyaz lekeler oluştu(zamanla geçti).

Demek istediğim düşman affeder elektrik akımı affetmez. Vücut direnci düşük olan birini öldürebilirde. Miliamper seviyesindeki akım bile hücrelere ulaşırsa ölümle sonuçlanır. Gidona koyduğumuz iletkenlerin kısa devre olup kondansatörü patlatma olaşılığıda var. Bu tip devreler ileri elektronik bilgisi gerektirir, güç elektroniğini iyi bilmek gerekir.

Aman dikkatli olun şakası yok bu işin

@Ali Menemen

bilim adamı gibi konuştun ali sele borusuna uydudan izlemeli köpek tasmalarının mekanizmasını koysak daha kolay olur :)

Eğer bir bisikleti adam öldürmeye tercih ediyorsanız bana kalırsa o hırsızdan pek bir farknız yoktur.gps koymak daha mantıklı.Hiç bişey için adam öldürmeye değmez bence.

bende internetten biraz araştırdım bi alet buldum. alzheimer hastalarına felan takıyorlarmış hasta kaybolunca internetten uydu üzerinden nerede olduğunu buluyorlarmış. Fiyatı 300 tl civarı ben kendi bisikletime bu fiyata alamam fakat pahalı bir bisiklete sahip olanlar bu cihazı biraz araştırsın derim.

@sefasahin

Evet bende aynı fikirdeyim ama yakaladıktan sonra şeriat kanunu gereyi kol baçak budama yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Komili
@muhammet keleş

Bence gayet mantıklı. Sorna polisle gidip suçüstü yakalatacan hırsızlıktan girsin içeri.

Bazı hayvanlara çip takiyorlar okutunca sahibi bilgileri çıkıyor araştırdım ama buladamdım bilgisi olan paylaşabilir mi?

Ben şöyle bir şey düşündüm. Diyelim bisikleti kilitledik ve bir dükkana girdik. uzunca bir misina ve ucuna da bir minik çan. Zinciri kesseler bile, misinayı göremedikleri için, hırsızın bisikleti götürmesi, misinanın bizdeki ucuna bağlı çanın ses vermesine yeterli olacaktır Sonra da :brutal324

(link) bu siteyi bi inceleyebilirsiniz. orada tanıtım videosu da var.

tamam da kaç volt? 1 volt verirseniz bu kadar gücün bir anlamı kalmaz ayrıca alternatif mi? :)

Geri