Scudo Sports

Hidroliklere kar suyu zarar verir mi ?

Sezer İmamoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
83
Bisiklet
Sedona
arkadaşlar benim yaşadığım bölgeye kar yağarsa bisikletimi karda çıkarmayı planlıyorum. geçen sene v-brake ti şimdi hidrolik diskli bisiklet aldım hidrolik yağlarını dondururma yada batırma gibi bir durum yaşayabilir miyim ? yoksa eğlenceye devam mı ? :)

Scudo
kar suyu normal suya benzemez. girmeyeceğigeçemediği yer yoktur... ama bu çıkamamak gibi bir durum yaratacağını zannetmem. ha çamura girmişsin ha yağmurda sürmüşsün. pedalladıktan sonra bakımını yaparsan bi sorun teşkil etmeyeceğini sanıyorum... (kullandığın yağın donma ve yanma derecesini bilmek lazım)

dot yağ kullanıyorum avid elixir 1. birde ne gibi, bakım lazım?

çamura girince nasıl yakıyosan kar'a girdiğindede güzelce kurula. yağ bakımını eksik etme..

şimdi ben bisikleti karda çıkarıyım mı çıkar mıyım mı ? onu anlamadım :)

@Sezer İmamoğlu

çıkar tabi yaa. durduğun kabahat.. :)

bakımı ve temizliği iyi yaparsan hiç birşey olmaz

Bak adam hidrolik frenli MTB'yi kar da nasil sürüyor, demekki birsey olmazmis. Ben de bisikletimi her kar yagdigin da sürerim ve simdiye kadar hic bir problem yasamadim. Ayrica kar da sürdükten temizligi tamam da ama bakim diye bir sey de duymadim ve hic yapmadim belki vardir bilmiyorum

http://img23.imageshack.us/img23/6057/b9ht.jpg

Disk frenler zaten zorlu sartlar için üretilmişlerdir sanmıyorum zarar vericegini sistemde bi acıklık yoksa. Zaten acıklık varsa hava yapar. Hidrolik yagını su absorbe eder temizler boya söken etkisini öldürür falan evet ama sonucta hidrolik içine giremesse bi sorun cıkmaz.

Karsuyu , su,camur hidrolige zarar vericekse zaten ne numarası kalıo v frene karsı?

hiçbir sorun teşkil etmez gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Geri