Scudo Sports

Hidrolik v fren

OnurCG

Aktif Üye
Tepki
49
Bisiklet
Salcano
bu nasıl kullanan varsa söyleyebilirmi maguranın var

resmi bu 300 tl civarı değermi hd gibi dururmu (normal şartlarda yağmur çamur yokken)

Ekran Alıntısı.PNG

Scudo
yakın zamanda bir şehir bisiletinde görmüştüm gidip yanına sordum iyi şeyler söylemişti deneyebilir miyim dedim verdi denedim gayet güzeldi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hidrolik frenin asıl avantajı ıslak ortamlardan etkilenmemesi. Bu frende normal v fren gibi papuç sistemiyle çalıştığından bence çok yararlı gibi durmuyor.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
İşe yaramaz diyorsunuz ama Magura'yı araştırın derim. Cervelo p5'te Magura RT8 hirdolik fren sistemi kullanılıyor:)

@Fatih Çetin Beni kastettiyseniz ben işe yaramaz demedim. Su ve çamurlu ortamda normal disk gibi fayda sağlamaz dedim. :)

Bence normal pabuçtan her türlü daha iyi tutar. Çünkü basınç farkı çok fazla. Tek dezavantaj, akord ayarından etkilenmesi olur herhalde

bence hidrolik fren daha iyidir v frenlerin bakımı zor olabiliyor ve bir süre kullandıktan sonra ses çıkarıyor (babamın bisikleti v fren ondan biliyorum)

@Emre GÜLEN
hidrolik "disk" fren suda ve çamurda iyidir hidroliğin normal şartlarda avantajı az bir güçle yüksek fren performansıdır saygılar

arkadaşlar benimde kafama takılan bir mevzu var bu hidrolik frenlerle alakalı : idda şu ki hd ler yağmurdan vesaireden etkilenmez , her ortamda fren tutar deniyor. Ama anlamadığım şey jantlara değen yağmur bu rotor dediğimiz şeylere değmiyor mu? her iki şartta da ıslanan bir metal zeminden bahsediyoruzz. Nasıl oluyorda jantı sıkan şey tutmuyoda rotoru sıkan balata yağmurda da tutuyor abi mantığını bilen varsa beni aydınlatabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@mariokaldato
Abi mesele şu olabilir, hani rotorun çapı daha küçük ya merkezkaç kuvvetiyle belki daha hızlı akıp gidiyordur. Bu birincisiydi. İkinci olarak, basınç ve sürtünme daha fazla malum metal balatalar ve reçine balatalar var.

hidrolik fren halatli fren de elinizle uyguladiginiz drencin en az 4 kati daha fazla basinc uygular ve bunun sonucunda islak olan pabuc tekerin yarim turunda kurur mukembel bir tutus saglar kuru havalarda ise disk'e oranla daha hassas tutusu olacaktir tek olumsuz durum janttaki frenleme yuzeyine yag damlamasi titizlikle temizlenirse o da sorun olmayabilir

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Islak ve çamurlu hava şartlarında jant yanağınız yağmur ve çamura sürekli maruz kalırken diskiniz sadece sıçrayan suya ve çamura maruz kalacaktır ki bu da diğerine göre oldukça az bir miktar. Ayrıca hidrolik sistemlerde parmaklarınızla daha az güç uygulayarak frenleme yüzeyine daha fazla güç aktarabiliyorsunuz bu da hidrolik freni sert hava şartlarında biraz daha öne çıkarıyor. Magura'nın bu sistemi yapmasının nedeni ise hem yukarda saydığım avantajlardan faydalanmak hem de rotor takılması zor olan bazı elektrikli şehir bisikletleri için hidrolik fren sistemi sunabilmek.

Mutlaka mekanik v fren ' e göre avantajları var ancak, vereceğiniz paraya ne kadar değecek, o sizin bütçenizle alakalı olarak tartışılır.

• Beğen
Tepkiler: OnurCG
Rotor turu kısa olduğu için su ve çamur gibi şeyler yüzeyden hemen temizlenebiliyor iken janttan temizlenene kadar epey mesafe kat etmiş olursunuz. Bence gereksiz hd-v fren. Ama ilerde jant miline takılan şaft freni gibi birşey olursa saydığımız olumsuz koşullardan etkilenme olmayacağından V fren bile yeterli olacaktır. Tıplı kampana gibi.

Bu frenler trial bisikletlerinde arka fren olarak kullanılıyor. Amacı tekeri kolayca kilitlemek. Hem v frenler uyguladıkları kuvvet kolu açısından avantajlı hem de bunlar hidrolik, yani tekeri kilitlemek için çok iyi.
Tabi normal fren olarak nasıldır bilmiyorum, normal diskten güçlüdür diye tahmin ediyorum kuvvet kolundan dolayı.
IMG_8480.jpg

• Beğen
Tepkiler: OnurCG
iyi birşeye benziyor ama 300 tl civarı biraz pahalı

@Yusuf !!WOW!!

@çağrı can

Ben de böyle düşünüyorum. Kullanım amacına yönelik olarak fayda sağlayabilir. Ama bana sağlamaz.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Geri