Scudo Sports

Hidrolik Fren Yardım

sami.k42

Aktif Üye
Tepki
251
Bisiklet
Cannondale
Bisikleti alalı 2 ay oldu.Frenin sıkıntısı frene bastığım anda öyle bir sürtme sesi geliyorki bir daha frene basmak istemiyorsunuz o derece kötü bir ses çıkıyor. Aldığım yere götürdüğümde zamanla geçer diyor ama gittikçe daha kötüye gidiyor.Pek fazla bir hidrolik fren bilgim yok. Lütfen Yardımcı olun.

Ses aynı arabada giderken ABS'ye girmiş fren sesi gibi.

Scudo
Sami bey, benzer bir problemi bende yaşadım. Muhtemelen fren rotorlarına ve balatalar yağ bulaşmıştır. Balatalar eğer resin (organik) pad ise yağdan kurtulmanız çok zor. Ben temizleyemedim ve yeni balata aldım. Metal pad bir balata kullanıyorsanız temizlenebiliyor. Genelde üst seviye komponentlerde metal pad kullanılır. Alt ya da orta seviye bir disk fren komponentine sahipseniz muhtemelen resin pad balata vardır.

@mhakaydin
Yeni olmasıyla alakası var mıdır?

Zannetmiyorum, disk fren balataları yeni alındıklarından itibaren sessiz ve etkili frenleme yapar. Kendi yaşadığım sorunda balataları değiştirip yeni balata taktığım zaman herhangi bir ses oluşmamıştı. Frenleme gücünüzde de bir düşüklük hissediyor musunuz? İki frende de aynı ses oluyor mu? (Benim arka frende bu tip bir sorun olmuştu, ön fren ile mukayese edince frenleme performansında ki farklılığı hissedebiliyordum.)

öncelikle lastiği sökün diski güzelcene bir sabunlu süngerle temizleyin
sonrasında balataları sökün (nasıl söküleceği ile ilgili bir sürü video var) ocağı yakın penseyle balataların en ince yerinden tutun kıpkırmızı olana kadar ısıtın,korkmayın bir şey olmaz sonrasında öbür balatayada aynı işlemi uygulayın ondan sonra soğuması için bırakın
En son olarak sabunlu su ile balataları iyice temizleyin sonra kurulayıp geri yerine takın
Sorun çözülmüş olacaktır
Eğer çözülmez ise son çare yeni balatalar

Geri