Scudo Sports

Hidrolik fren yardım

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Selam;
Bisikletimde tektro auriga pro hidrolik fren sistemi bulunmaktadır. Akşam biraz karıştırıken fren kolunun üst kısmını açtım arka frenin yağı aktı halen biraz var ama yeterli değil. Yağ satın alabilir miyim ve ne kadara mâl olur?

Teşekkürler

Scudo
Eskişehirde bu yağdan bulmak biraz zor siparişle getiriyorlar sanırım,frenleriniz dot 4 ya da 5.1 kullanıyordur büyük ihtimal,internetten fiyatlarına bakabilirsiniz.Eklemeyi bilmiyorsanızda akın bisiklette yardımcı olurlar(Savaş caddesinde).

mineral oil yazıyor fren kolunda shimanonun kullandıklarından fakat bir arkadaş dot 4 veya dot 5.1 yağ uyuyor demişti bana.

Mineral oil yazıyorsa , sentetik yağ(dot 4.1-5) kullanılmaz. Sistemde ciddi hasarlara yol açabilirsiniz ki bugün bulamadığınız yağ, yarın aramak zorunda kalabileceğiniz yedek parçalar yanında solda sıfır kalır. Lütfen bu tür konularda "bir arakadaşın tavsiyesi" yerine üreticinin "uyarılarına" kulak veriniz.

(link)

@Tech. Türk

Magura'ya kendi yağından başka hiçbirsey koymayın. Başka yağlar piston kecelerinin acılmasına sebeb oluyor. Frenler hurdaya cıkıyor. Bilginize.

@BoZCaN
Maguranın ya da shimano nun yağ ürettiklerini sanmıyorum. Belirli bir standarttaki mineral hidrolik yağı kullanıyorlar. O yüzden markalara takılmamak gerekir. Zaten kendisi de "A" markası yağ kullanın dememiş. "Mineral yağ kullanın" şeklinde bir uyarıda bulunmuş.

Geri