Scudo Sports

Hidrolik fren ve Ön Maşa Boşluğu Hakkında Yardım

@by_omer Sorunu en basta kronik sanmistim fakat degilmis.
2 adet NG 350 de ve farkli bisiklet markalarindaki xcm masalarinda da bu soruna hic rastlamadim.
Kullanimdan mi diyecegim ama bende agresif kullanan biri degilim.
Yani xcm masada ki bu olay kronik degil.Cogunlugun sikayeti olsa kronik derdik.

Scudo
@by_omer Sorun ne durumda,cozulebildimi?

@kokomarmaris Şu sıralar yoğunum ilgilenemedim.Sadece forumdan 1-2 kişi bizde böyle sorun yok dediler ama haftasonu gibi servise göstereceğim.

@by_omer

Ben kilitliykende ayni sorun.Ki sorun masanin asagi yukari gorevini yapmasindan kaynakli degil.İleri geri esnemesinden oldugu icin kilitli olup olmamasi farkettirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Buyuk ihtimalle maşandan kaynaklanıyor. bir başka bişeyde ben ekliyim göbek mandallını sıkabıldıgın kadar sıkıp kapat.

@meting @kokomarmaris @SerkanH
Bugün 2 Kron servisine gittim biri dedi ki ;

Önce "sıkıntı yok hidrolik frenin yaptığı bir şey balatadan" dedi sonra maşadan tutup kontrol etmesini söyledim."Göbekte sorun var ya bilyada yada onun yanındaki somunlarda söküp bakmam gerek pazartesi bırak bisikleti buraya" dedi.

Diğeri "maşadan bu sıkıntı yok normal bin böyle" dedi.

Benim fikrim pazartesi göbeği söktürüp ne var ne yok baktırmak her yeri kontrol etsin gerekirse maşayı servise gönder diyeceğim daha garantisi var.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Ben yine diyorum teker göbeğinde değil sorun. Sorunun sebebi masanın iç borularında. Onun tamiri yok. O maşa değişecek. Yada öyle kullanacaksanız.

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
@by_omer Amortisör dış bacağından tuturak kaldırıp jantı oyna, boşluk var mı diyebak. Varsa bi bisikletcide yaptırırsın. Kendın açma, göbek somunları ince oluyorlar. Normal anahtar kalın geldiği için iki somunu sıktırarak kontra yaptıramazsın. Bisikleti görmedim ama bence disk bağlantında.
Diskin bağlantısı 6 civata onları sıkabildiğin kadar sık. Diskın delikleri buyuk oluyor. Civatalar yeteri kadar sıkılmadıgında civata ile dısk arasındaki boşlukda oynama yapabilir. (alyanı yalatmamaya dikkat et.)

Geri