Scudo Sports

Hidrolik fren ve Ön Maşa Boşluğu Hakkında Yardım

by_omer

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Kron
Bu resimdeki işaretli kısımdaki vidanın böyle durması normal mi ?
(link)
Buna ek olarak ön maşada çok boşluk var.Ön frene basıp ileri geri yaptığımda tık tık ediyor belirgin şekilde.Ters gibi dreksiyonda normalden daha sert dönüyor tam yumuşak değil.

Bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

Scudo
vida normal. maşayı bilemiyorum

Bende vida normal ve maşayı bilemiyorum seçeneklerini kullanıyorum. Maşa ile ilgili bir video eklerseniz yardımıcı olma şansımız var.

@SerkanH
Ön maşa ile ilgili video ekledim ama tam net olmamış.Özetle ön freni sıkıp ileri geri yapıyorum titreme şeklinde boşluk hissediliyor.
(link)ideo linki : (link)

Edit: Deha deytaylı yeni video yüklendi.

@by_omer

1. Numaradaki vidaları gevşetin. Daha sonra 2. numaradaki vidayı sıkın. Gidonu kontrol ederek azar azar sıkın. Gidonun dönmekte zorlandığı yerde kontrollü bir şekilde gevşeterek gidonu rahatlatın. Sonra freni sıkıp sallayın bisikleti. Boşluk geçmişse 1. numaralı vidaları tekrar sıkın.

boğaz.png

• Beğen
Tepkiler: by_omer
@SerkanH
Dediğinizi uyguladım ama sonuç aynı ne kadar sıkarsam sıkayım boşluk gitmiyor maalesef..
Güncel.

@by_omer
O zaman o boşluk furş yatağından değil maşanın kendi bacaklarında var. Bacakların eklem yerlerine parmaklarınzı koyun ve ön freni sıkarak bisikleti ileri geri saklayın. O eklem yerinin sallandığını göreceksiniz.

Video ya baktım. Bana sanki bacaklardan yapıyor gibi geldi.

Ya o olalabilir, bu olabilir, su olabilir ama sonuc.... YOK, sadece olabilir.
Furju neden kontroll etmiyorsunuz boslik furjdami degilmi birdefa bunu ortaya cikartin ve sonra basak yerlere bakin.
Nezam "bisikletimin surasindan ses geliyor ne olabilir" diye konu acilsa, hemen su olabilir bu olabir vs. vs. gibi cevaplar geliyor ama sonuc gercekten ne olabilir bunu bilen yok. Neyse yine :acpsnr: ama kime ne anlatayimki.......?????????????????????

@SerkanH zaten furju deneme yaptirmis ve olmadigini anlayinca masaya bak demis. Dogrusuda budur ama yapan kisi aceba serkanin dedigini nekardar dogru yapti ve olmadigini anladi bunuda bilen yok. Belki arkadasimiz bisikletden anlamiyor ve testi dogru yapamadi.

Aslinda sag eli furjla alin borusunda olarak sol elli de freni sıkarak, furjda bosluk varmi yokmu diye hemen anlaya bilir ve en iyi test edme seklide böyledir.

@b0zbey
Merhaba. Tekeri yan döndürüp ileri geri sallasaydı sizin bahsettiğiniz olay olabilir di. Göbekteki boşluk o şekilde etki etmez.

@SerkanH
Furj takımlarını avuçlayarak salladım boşluk varmış gibi bir belirti yok.Yinede kırık, çatlak, ezik vs var mı diye söktüm ve geri dizdim değişmedi.(Nasıl yapıldığını forumlardan ve videolardan araştırarak öğrendim.)
Maşa bacaklarını kontrol ettim boşluk yok gibi ama sallarken tık tık sesi amartisor demirinin içeri giren kısmından geldiğini duyuyorum.
Birde furjları söktüğümde (fren bağlıydı) maşayı elime alıp denedim çok çok çok az (yok denecek kadar) bir sallantı vardı.

Başka ne yapmam gerek video resim atabilirim civarda sağlam bisikletçi yok ve pahalılar.
@Murat Cömez
Haklısın ama kimse görmeden kesin konuşamaz ihtimaller üzerinden gidilir ve sonuca ulaşılır diye düşünüyorum.
Diğer bir nokta soruyu soranın el becerisi, bilgisi yoksa zaten nasıl yapacağım diye sorar olmadı dev kaynak 'interneti' kullanabilir.
Ama boş yorumlara karşı dediğinde haklısın.

@by_omer
Tamamdır benim dediğim gibi o sallantı maşanın kendisinden geliyor. Kron neo adı olan bildiğiniz Zoom marka bir maşa var onda. Aynısı eşimin bisikletinde takılı. [emoji4]

Eger serkanin dedigi masa ise ve kesin sorun ordaysa yapacak bir sey yok, tek care yeni masa almak.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
  • Beğen
Tepkiler: SerkanH
@by_omer
Ya yeni maşa alacaksınız yada sadece bisiklet yolunda süreceksiniz. Öteki türlü RİSK teşkil ediyor. O esnemeler bir süre sonra kırılma ile sonuçlanabilir.

Maşanin iceri girip cikmasinda sorun yok.İc bacaklar ileri geri toleransin disinda esniyor.Temmuzdan bu yana 2-3mm suan oldu 5 mm.

@kokomarmaris
Aynen sorun bu üstüne binip freni sıkıp salladığımda öne arkaya esniyor o parça, maşayı kitlediğimde bu sallantı azalıyor.

Garanti varsa masayi sokturup servis yoluyla merkeze gonderin.Salcano servisi birara gelin yollayalim demisti bana.Onarim yapamiyorlarmis.Kullanici hatasi degilse masa degisirmis.

Bendekiyke ayni masayla ve farkli masalarla kiyaslama yaptigimda onlarda boyle bir esneme olmadi.En basit zoomda bile olmamisti.Sanirim sans birazda.

Makina ve mekanik sansa gelmez ama neyse.Umarim fikir vermistir.

@kokomarmaris Tekrar bir soru başlığı açsak bizimle aynı marka bisiklet kullananlar bir test etsin ona göre garantiye göndereyim halen varken.

Salcano Ng 350 veya Suntour 29" XCM RL Maşa kullanan baksın gibi bir başlık açın.
Bende Kron XC 250 veya Zoom Maşa kullanan baksın diye başlık açayım.

Geri