Scudo Sports

Hidrolik fren balata sürtmesi yardım

Tepki
25
Bisikletin sağ balatası sol balatasına göre diske daha yatın olduğundan dolayı disk sürtüyor.Bu sürtmeyi nasıl önleyebilirim yardımlarınızı bekliyorum.Fren modeli hayes stroker ryde.

Scudo
Disk asiri yamuk degilse benim yaptigim:

- kaliperi tutan civatalari gevset
- tekeri elinle cevir ve kaliperin pozisyonunu elinle degistirirken surtme sesini dinle
- kaliperi sesin kesildigi pozisyonda tutarken civatalari sık

Civatalari sıkarken uyguladigin kuvvet buyuk ihtimal kaliperin oynamasina neden olacak, o yuzden civatalari skarken kaliperi elinle saga/sola itmen gerekebilir. Basta beni biraz dumur etmisti bu kismi:D

• Beğen
Tepkiler: ErdincAydin78
Ya da
-kaliperleri tutan vidaları gevşet
-fren kolunun sonuna kadar sık
-sıkılı konumdayken vidaları tekrar sık (freni sıkmayı bırakmadan)
-freni bıraktığında düzelmiş olması lazım.

shimano'larda bu yapılıyor. hayes içinde geçerli olacağını düşünüyorum

Malesef önerdiğiniz yötemleri denedim sorun asıl sağ pistonun sol pistona göre çok az milimetrik bir farka diske daha yakın olması rotor yamukluğu ile bağlatısı yok.Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Yapmanız gereken, balataları söküp pistonu tam yerine oturana dek itmek olacaktır.

Malesef sonuç olumsuz ne olduğunuda tam çözemedim ??Ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.Sürtme sürekli seskesilip tekrar başlama olmuyor.

Pistonun önde olmasını bu şekilde gideremediyseniz daha zahmetli olan yöntem, içindeki hidrolik sıvısını boşaltmak pistonları tam olarak yerine yerleştirmek ve tekrar hidrolik ile doldurmak hava yaptırmadan.

Sanayide satılan çok ince pullar var. O pullardan alıp hangi balata sürtüyorsa o balata tarafına yada tersi tarafına takıyorsun (tabiki tekerlek miline). Ön maşanın yada arka çatalın iç tarafında kalmalı pul.
Umarım anlatabilmişimdir.

@Hasan Oğuz

Sıvıyı boşaltmadan, rotor yerinde değilken frenleri sıkın... Pistonlar dışarı çıksın iyice, pistonun yan yüzeyini iyice temizleyin (ince su zımparası da olur ama abartmayın silindirin yan yüzeyini çok aşındırırsanız kaliperler çöpe gider.) Sonra yukarıda yazanları yapın. Bu metot aynı olayın tekrarlama ihtimalini azaltır...

Arada rotor yokken basınca pistonları nasıl açıcam?Hidrolik sıvısını illa boşaltmam mı lazım?

Dostum Edirne'de hiç mi kaliteli bisikletci yok. Git yaptırıver olmadı.

Geri