Helvetica
Aktif Üye
- Tepki
- 183
- İsim
- Deniz
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Son düzenleme:
çok teşekkür ederim tekrardan. verdiğiniz bilgiler ve zaman ayırdığınız için.Rica ederim. Yardımcı olabilmek için buradayız. Sorun yok.

Rica ederim, yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar için her zaman bir zamanım vardır.çok teşekkür ederim tekrardan. verdiğiniz bilgiler ve zaman ayırdığınız için.
Mesajınızı şimdi gördüm, Alıntı yaparsanız bana bildirim gelir. O zaman hızlıca cevap verebilirim.Yağ basma işleminin videoları bulunuyor fakat, bu dediğiniz kaliper kalibrasyonu ile ilgili video var mı acaba daha faydalı ve daha anlaşılır olacaktır.
Ali Bey yılda bir kere bakımı yapılmalı derken. Yağ değişimi mi? Yoksa ayarları mı? Kastettiniz.
Oturma odası çözüm olabilir.Hâlâ çözülmediyse, pistonları sökerek temizlemeye çalışmalısın ama oda kesin bir çözüm olmayabilir.
teşekkürler iyi temennileriniz için.Rica ederim, yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar için her zaman bir zamanım vardır.
Evet bahsettiklerine bakılırsa sorun düzelmemek için bayağı çaba sarfediyor. Bazen olmuyor sa değiştirmek gerekir. İster kaliperi, isterseniz fren setini değiştirmeniz de fayda var. Bütçeniz hangisine müsait ise. Yine siz bilirsiniz ancak Deore gibi üst sevide almanıza da gerek yok bence Shimano MT200 işinizi fazlasıyla görebilir. 7 yıllık bu frenleri kullanmanıza istinaden böyle söylüyorum. Bu sorunla kendinizi daha fazla yormayın. İnşallah işiniz rast gelir. Keyifli pedallar dilerim.![]()
Rica ederim. Tek pistonlu hidrolik fren sistemleri tam olarak dediğiniz gibi aynı, shimano modelinden bahsedecek olursak DEORE ana modeller arasında olduğu için bir takım görsel farklılıklar, koldaki bir takım iç yapılar ve tek parmak kullanım dışında bir fark yok, MT200 sadece oem diye geçen ve çift parmak kullanılan, model numarasından oluşan bir modeldir. Bunların dışında performans hemen hemen aynı. Rotor'un da fren performansına etkisi oldukça yüksektir.teşekkürler iyi temennileriniz için.
aslında ben xc yi kullanmayı seviyorum sert parkurlarda kullanmayı da seviyorum böyle jantımı yamultmuştum bir kez 😅 zemini neredeyse tamamen kayalık bir parkurdan hızla indiğim için. Yani demek istediğim şehir kullanıcısı değilim.
buna istinaden de yazmak sormak istedim. deore, tektro, MT200 seviye ve özellik bakımından ne kazandırıyor. basitçe neler söyleyebilirsiniz. çünkü, piston sayısı farkı veya balatadaki soğutma harici, bana hepsi aynıymış gibi geliyor. tabi bunları sadece bir bisiklet kullanmış cahilliğimle söylüyorum.
ahahahah tamamdır tektro götürdüğü yere kadar gidicem. sonra MT200 giderim muhtemelenRica ederim. Tek pistonlu hidrolik fren sistemleri tam olarak dediğiniz gibi aynı, shimano modelinden bahsedecek olursak DEORE ana modeller arasında olduğu için bir takım görsel farklılıklar, koldaki bir takım iç yapılar ve tek parmak kullanım dışında bir fark yok, MT200 sadece oem diye geçen ve çift parmak kullanılan, model numarasından oluşan bir modeldir. Bunların dışında performans hemen hemen aynı. Rotor'un da fren performansına etkisi oldukça yüksektir.
Bisikletlerimden birinde MT200 var ve bir çok alanda oldukça yetecek performansı veriyor. Ama marka ve model algısı başka bir mesele.
Son olarak bende DEORE var da diyebilirsin![]()
![]()