Scudo Sports

Hidrolik disk fren aldım bin pişman oldum

Tepki
39
Bisikletçinin arıza/ sorun çıkartmayacağına inanarak 2,5 yıl önce bir hidrolik disk frenli merida crosway 40d almıştım. 1 sene bindikten sonra geçen kış 3-4 ay binemedim, sonrasında bisikleti çıkarttığımda arka fren kendi kendine tekerleği sıkıyordu. Bisikletçi uzak olduğu için biraz kendim kurcaladım. Kurcalamaz olaydım, yağı aktı. Şimdi 10 gündür bisikletçide yatıyor. Merida bayisi yapamıyor, fabrikaya göndermeleri gerekiyormuş, ama tabi garantisi de bittiğinden muhtemelen fahiş fiyatlı yeni bir fren seti takacaklar. Bu iş bana ne kadar nasraf çıkartır bilgisi olan var mı yada acaba disk frenleri tümden söktürüp düzgün bir V fren seti mi taktırayım, bilemedim.

Scudo
@Engin Vural selam. Isinizi gorurse ilanlarimda sol tek hidrolik fren var iki adet. Hangisini isterseniz onu alabilirsiniz. Bir de tek sag buldunuzmu fahis degil cok uygun fiyata gelir. Bir degerlendirin derim. Kaliper kablo kol hepsi pahali olan 100 bir alt serisi 90 TL.

Pişman olmalık bir durum yok. %99 balatayı çıkarıp fren kolunu sıktınız, piston çıkınca yağ aktı. Yapılması gereken pistonun yerine oturtulup, yağ dolumu yapmak. Basit ve masraflı olmadığını düşünüyorum.

@Mustafa Zeybek aynen dediğin gibi ama ben bu işlerden pek anlamıyorum. işin komik tarafı Ankara'daki merida bayii de anlamıyorki bisiklet 3 haftadır yatıyor.

@Engin Vural
20 iş gününü doldurursa müşteri hakem heyetinden iade talebi açma hakkınız var.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
pişman olunacak bir durum yok.
Güzel bir bisikletiçiye gidin. Merida bayisi olmasına gerek yok.
Ankarada bir çok iyi bisikletçi dolu.
Yapılacak işlem 1 saati geçmez. Bu yüzden hemen HD frenlere laf atmayın:)

Bisikletçi yağ basarız ama uzun ömürlü olmaz, tekrar yağ akıtır dedi ve arka fren setini yeni bir shimano set ile değiştirdi. Beni mi kandırdı bilmiyorum artık. 150 TL masraf çıktı. Bir dahaki sefere delta bisiklete gideceğim.

@Engin Vural umarım eski parçaları almışsınızdır. (tamirciden huylandığım zaman çıkan parçayı bırakmam)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Hidrolik fren neredeyse hiç sıkıntı çıkartmaz. Kullanımla ilgili bir hata olmuş galiba. Bisikletçi de işin cahili olunca bu durum yaşanmış. Keşke alıp başka bir yere götürseydiniz. Kısa sürede ucuz bir paraya hallolurdu.

İnternetten göbekten vites alıp bisikletçiye götürmüştüm janta örmesi için. Yapamıyorum demedi de bin dereden su getirdi. Göbekten vitesin kendisi kadar masraf çıkacağını söyledi ve işi yapmaya yanaşmadı. Tuttum jantla beraber Konya'daki vitesi satan bisikletçiye gönderdim kargoyla. İki gün sonra örülmüş jantım bana ulaştı. Geri kalan montajı da ben yaptım. Zehir gibi çalışıyor vitesler şimdi. Üstelik 30 liraya halloldu işim.

@Engin Vural garantisi olmayan bir bisikleti servisine götürmenin hiçbir mantığı yoktur. neticede bütün parçalarını merida üretmiyor, sincanda emre bisiklet var Harun ustaya git 1 saate sorunu çözer yarım saattede bakımını yapar 1,5 saatte bisikletine sıfır gibi binersin. kendisi ankaradaki en iyi bisiklet ustasıdır.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
V fren den hidrolik frene geçtim, çok memnunum daha kısa mesafe de duruyorum

@Engin Vural

Bazı esnaflar işi yapmamak için bin dereden su getirir yada saçma fiyat verir, sizin ki uğraşmak istememiş, uğraşınca da böyle bir fatura çıkartmış. Size tavsiyem bundan sonra o dükkanın önünden bile geçmeyin.

• Beğen
V fren candir. Hidrolik fren Bursa 2.lig amatör ise V fren Real Madrid ana kadrodur.

@sadi imren
Abartiyorsun bence

@sadi imren
Psikolojiktir o . Oyle olmasa duramazssin. Dandik oluyor Diks fren

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve eberkol
Ankarada red bisiklete gidin. Sahibi isinin ehli birisi. Paragoz de degil. Uygun bi cozum sunacaktir.

Bir hafta hidrolik, bir hafta v-fren kullandım 1 ay kadar. Çok büyük bir fark görmedim açıkçası aralarında. Tek fark, v-fren sorun çıkartsa çözebilirim, hidroliği hiç anlamıyorum :) Birde yok disk yamuldu, çizildi falan, yağı eksildi, temiz tut, bunlar hep birer eksi bence. Yalnız yağmurlu havada hiç kullanmadım bisiklet. Yağmurda deneme şansım olmadı.

• Beğen
@BerkEvren
Seçimler ertesi bu videoyu yayinlaman cok manidar :D :D

Geri