Scudo Sports

Hidrolik Disc Hakkında Bazı Sorularım Olacak.

Hidrolik Fren alacaksaniz biraz merakiniz ve aletlerle arnizin iyi olmasi gerekiyor. V frene gore biraz daha hassas. En kucuk bi yag damlasinda performas dusuyor.(diskleri ve balatalari kac kere cikartip deterjanla yikadigimi hatirlamiyorum bile :) ) Cok titizlik gerektiriyor. Birazda ugrastiriyor.ama Freni siktiginda verdigi hissiyat mukemmel. Ben ugrasirim bisikletimi severim diyorsaniz hidrolik fren uygundur.

• Beğen
Tepkiler: burak durel
Scudo
zaten uğraşmayı seviyorum yani söküp takarım zamanla bakarım ne neymiş nasıl bir sistemmiş diye aynı sizin dediğiniz gibi yani ben söküp takarım :)

evet arkadaşlar yorumlara devamm..

konu ile ilgili yorumlarınıza devam =)

evet. arkadaşlar artık bu hidrolik olayını çözmüş bulunmaktayim

anladigim kadariyla bu hidrolik frende teknik gerektiren bir olaydir ani frenlerde takla atma durumu kaçınılmaz dır.
frenlemeyi yavaş yavaş ani olmadan yapmak gereklidir . :D

Dostum ben basima geleni söyliyim v frenle takla attım ama hidrolikle takla ATAMADIM :) Atmıyor arkadaş ya bisikletten ya sistemden çözmüş değilim. Belkide benim el alışkanlığımdır. Seni öyle bi durduruyo ki inanılmaz bişey. Ben hidroliği aslında şehir içinde de tavsiye ederim. Çünkü ani gelişen durumlarda tepkisi çok iyi insana güven veriyor e böyle olunca da basmamak elde değil :) MTB için konuşuyorum tabi yanlış anlaşılmasın.

Yalnız bugün yere yapışmama hiçbişey engel olamadı :). Antrenmandan dönüyordum forumda bi arkadaşın başına gelen olaya benzer bi olay. Dönüşü çok hızlı aldım tarladan bi bayan yola çıktı ama beni görmedi zaten çok sessizdim. Bayanı silme geçtim ama toparlayamadım bisiklet bi tarafa ben bi tarafa. Koldan kalçadan hasar aldım ona üzülmedimde selemin yan tarafı yarıldı :( evlat acısı gibi koydu yahu. Bir de o kadar şey anlattım örnek olacak bişey söyliyim kaskım yoktu. Başımı yere çarpsam çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. Aman siz siz olun kaskınızı filan eksik etmeyin. Ha bundan sonra kask takarmıyım :) kafayı patlatıcam heralde bu gidişle.

• Beğen
Tepkiler: burak durel
Ben de bir zamanlar mekanik disk için çok zor vs. diyordum.Zamanla alışıyor insan.Bakımı v frenden daha kolay.

şu an hidrolik disk fren kullanıyorum.
yıllar önce v fren ile yarışlara gitmiştim gerek yarışlarda gereksede antremanlarda biraz güvensiz imişim :( bazı yerleri ya inemiyordum yada tehlikeli iniyordum.oysa şu an inemediğim her yer basit geliyor. diskin verdiği güven duygusu bir başka oluyormuş.
selam ve dua ile

@Ayhan Cihangir

Kütahya'da Genç Bisiklet var forum temsilcisi Ahmet Özgen'in dükkanı mutlaka yardımcı olur. Kütahya'da profesyonel bisikletçilerdendir. Hem kullanım anlamında hemde tamir bakım anlamında.

Geri