Scudo Sports

hidrolik balata değişim ücreti

Tepki
1
arkadaşlar hidrolik fren balata değişim ücreti aşağı yukarı ne kadar tutar? 500 tl ye bisiklet var da salcano astro. frenler sağlam tutmuyo ücreti aşağı yukarı ne kadar tutar?

Scudo
shimano nun orjinal balatasını 1 tanesini 18 tl ye almıştım . Ama indirimde almıştım 2 adet . normal fiyatı ise 25 ile 35 arası değişiyor . değişimi çok kolay birilerine vermenize gerek yok kendiniz evinizde rahatça değiştire bilirsiniz ama frenin tutmaması balata ile biterse . diske yağ gelmiş olabilir diski iyicene silmeden balatayı değiştirmeyin , fren hava yapmış olabilir , fren yağı uzun süre değişmediyse sıkıntı çıkarabilir .

500 tl ise fiyato uygun ama eksikleri göz önünde bulundurmanız gerek . iyice inceleyin bisikleti zinciri,rublesi,orta göbeği,tekerlek göbeklerini döndürerek kontrol edin.

Ben geçen 2 set aldım (bir sette iki balata bulunmakta) 2 seti sahibinden'e 40 TL diye koymuşlardı 35 TL ye elden aldım

• Beğen
Tepkiler: ezioauditore
balataları kontrol et eğer bittiyse değiştir bitmediyse, büyük ihtimal yağ bulaştığı için tutmuyordur, boş yere balata masrafı yapma,balataları çıkart tavanın içine koyup ocakta 8-10 dk ısıt, diskide güzelce prill benzeri bulaşık deterjanı ile yıkayıp iyice durula,balatalar soğuyunca yerlerine tak, ilk günkü gibi tutmaya başlar

cevaplar icin tesekkurler arkadaslar disk fren konusunda pek bilgim olmadigi icin kendm yapma konusunda guvenemiyorum kendime.

Çok basit bir işlem youtubedan video izleyip öğrenebilirsiniz

Güven dostum bende uzun yıllar ardından ilk kez hidrolik diske geçtim zevkli mesele birşey olmaz birsürü video var youtubede

• Beğen
Tepkiler: ezioauditore
Bu kadar korkak olmayin. Alti ustu bir pim sokup eskileri cikartip yenilerini yerlestirip pimi geri takacaksiniz. Tabi bunu once tekeri sokerek yada 2 civatayi sokup kaliperi bosa alarak 2 turlu de yspabilirsimiz. Ben arabamin balatalarini dahi kendim degistiriyorum bisiklet balatasi vfren pabucu takip ayarlamaktan daha kolay.

Geri