Scudo Sports

Hidrojenle Çalışan Bisikletler Geliyor

macerakolik

Forum Bağımlısı
Tepki
2.598
İsim
Soner
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Daha önce açıldımı bilmiyorum ama çok hoşuma gitti paylaşmak istedim. :)

http://www.egoaktif.com/upload/data/Image/hidrojen_bisiklet.jpg

Büyük otomotiv üreticilerinden alternatif enerji kaynaklarıyla çalışan farklı araç tasarımları görmeye alıştık artık öyle değil mi?.. Elektrikle çalışan otomobillerden sonra sırada General Motors'un hidrojenle çalışan araçlar üreteceğine dair çalışmaları olduğu biliniyor. Ancak GM'den önce, Çin merkezli Pearl Hydrogen adlı firma, hidrojenle çalışabilen bir bisiklet üretmiş. Şu an 2500$ fiyat seviyesinde olan bisikletin seri üretime geçtiğinde 500$ seviyesine düşmesi bekleniyor.

Scudo
süpermiş tabi biraz şeklide güzel olsa alınırda şuan öyle bir bisiklete binmek istermiyim bilmiyorum(en azından siyah renkli olsa:))
ellerine sağlık dostum
güzel çalışma

@LorD Of DrinkS

Şahsen ben bu tarza çok benzeyen Dahon marka katlanan bir bisiklet düşünüyorum. Yani bu tarza sürekli bisiklet seçimi olarak binmeyi bende istemem fakat zaman zaman bu tip ufak veya tamamen katlanır bisiklete ihtiyaç duymuyor değilim.

@Selim Çam
Yok sitede hiçbir teknik bilgi yoktu. Kaynağını reklam yapmak gibi olur admin kızar diye yazmadım.

Motoru olan hiçbir şeyi bisiklet olarak kabul etmek içimden gelmiyor. Ancak yine de haber için teşekkürler...

Bende şu tamamen elektrik ile çalışanlar var tıpkı bisiklet gibi olanlar onların adı elektrikli bisiklet diye geçiyor onları bisiklet olarak kabul etmek benimde içimden gelmiyor ama bu bisiklet gibi kullanılabildiği için ve İstanbul'un yoğun yokuşlarında sadece ulaşım amaçlı bir bisiklet olarak kullanabileceğimi düşünüyorumda aklıma güzel fikirler doğuyor.

Hidojene ne hacet abi şunu lpg li yapsalar ya :d . Kim bulucak şimdi hidrojeni zaten Antalyada tek bir yerde satılıyo sanırım oda habaşta eski sanayide .

@Ontario

Böyle bir bisiklet ülkemize en son gelir. Henüz daha tam anlamıyla bio yakıt ile çalışan araçlar ülkemize girmiş değil. Bu bisiklet ülkemiz sınırlarında satışa sunulmaya başlayana kadar belki benzincilerde çoğalır :)

@soneryen

evet benzinciler cogalır malesef:mad: bisiklet kullanıcılar ve spor severler icin cok üzücü ve sinir bozucu bir durum malesef:boese157:

Bisiklet kelime olarak zaten bicycle'dan gelir."Bi"ilkel yani manuel kontrol anlamına gelir."Cycle" dönüş anlamına gelir.Yani insan gücüyle çalışan anlamına gelir.Nasıl oluyor da motoru olan araca bisiklet deniyor anlamıyorum.Bu araç bisiklet değil de motosiklet'e denk gelir.Sonuçta motoru var,tipinin bisiklete benzemesi bisiklet olduğunu göstermez.Bisiklet dememiz için illa insan gücüyle çalışması şart.Ama genede yeni enerji kaynaklarının kullanılmasıyla ilgili olarak iyi bir çalışma.Şehir içi ulaşımına iyi bir alternatif.Haber için teşekkürler.İyi forumlar...

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Evet bu araç moto-cycle ozaman :) Ama aynı zamanda da bi-cycle ... Moto-bi-cycle ya da Bi-moto-cycle diyelim ortada birleşelim en temizi...

Oksijenle çalışanını tercih ederim,yani kas gücünü:)evet bencede gereksiz bir buluş arabalar için tamam ama bisiklet için düşünemiyorum bile.

vallaha bu teknoloji çığır açacak beklenilir her şey

Geri