Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

hid.disk balatası

speedman

Üye
Tepki
0
arkadaşlar ben deore br m-535 hidrolik disk kullanıyorum fren gücünden memnunum ama disk balatalarından janta yakın tarafta olanı daha çok erime gösteriyor (hem ön hem arka )sizce sebebi nedir? balatalar m07 s resin acaba m06 metal mi takmalıyım?sizce bu balatalar ortalama kaç km. de erir(tahminen ve kuru koşullarda)cevaplarsanız memnun olurum.

Scudo
@speedman

Merhaba,

O tip frenler genelde tek taraflı çalışırlar yani bir tarafı sıkıştırma yapar diyer tarafı da sabittir. Bundan dolayı genelde tek taraflı erime olur. Bunun başka bir nedeni de kaliperlerin ayarsız olmasıdır. Yani bir tarafı çok yakınsa sürekli sürtünmeden dolayı tek tarafı aşınır. Kaç km konusuna gelince ise tamamen kullanımla ilgilidir. Normal bir sürüşle 2 yıl kadar gider. Eğer çok kullanıyor ve de arazi yapıyorsanız ömrü daha da kısalır.

• Beğen
Tepkiler: speedman
sizin dediğiniz tek taraflı sıkıştırma mek.disk frenlerde olur hidrolik frenlerde ise iki balata birden rotoru sıkıştırırlar(çift pistonlu)yani rotor ortada sabit balatalar iki yandan ona baskı yaparlar.

Aynı sorun bendede var.İç taraf eridiiğinden galiba daha geç basıyo diske ve fren mesafesini uzatıyo ve dengesiz bi fren oluyo..Özellikle yüksek hızlarda giderken çok belli ediyo.Tutmuyo fren sanki.üstten bakarak frene basınca boşluklardan çok iyi gözüküyo iç balatanın daha geç bastığı.önerilerinizi bekliyorum

deore rotor kullanıyorsanız rotor sadece resin balatalarla çalışıyor..
metal balata herhalde rotoru bayaga bir çizer...

Şimdi arkadaşlar bazı alt model hidrolik disklerde tek taraflı çalışan piston mevcut ama sanmıyorum ki senin siteminde bu tip olsun ...Bence senin sorunun fren kaliperlerini iyi ortalayamadığın için o çabuk eriyen tarafın rotor a daha yakın olmasından dolayıdır...

İkinci konu ise metalik pad kullanıp kullanamayacağın kullandığın disk sisteminin kullanım kılavuzunda yazar internetten bulabilirsin...Buna bakman gerekli çünkü eğer uyumlu değilse metal padler daha çok ısınacağından dolayı sistemine zarar verebilir...Ayrıca metal padler biraz daha uzun ömürlü olmalarına karşı daha çok ötme yapabilirler ama performansları biraz daha yüksektir...

Son olarak bütün padler aslında rotora sürttüğü için onu çizer zaten o çizme olayı olmasa fren tutmaz, ha bu metaliklerde biraz daha fazladır ama öle çok çok çok abartı miktarda değildir ve zarar vermez...

Geri