Scudo Sports

Hiçlikten gelen güç mü yoksa sahtekârlık mı?

Ƥinokyo

Forum Demirbaşı
Tepki
613
İsim
Önder
Bisiklet
Trek
Hiç’likten Gelen Güç

0001857556001-1.jpg

Yazarı Tuğçe Işınsu tarafından tılsımlı olduğu iddia edilen kitaptır. Şu an itibariyle 70. baskısı yapılmış. En çok satılan kitaplar listesinde ilk sıralarda.
Kitabı okumadım, sadece içeriği ile ilgili bir kaç haber, köşe yazısı, haber ve yorum okudum.
Örnek:
(link)

(link)

Yazarın adını ilk defa duydum. Amacım asla kitabın reklamını yapmak değil sadece konu ile ilgili düşüncelerizi merak ettiğim için böyle bir başlık açmaya karar verdim. Çünkü kitap binlerce satış yapıyor.
Lütfen hakaret etmeden, saygı çerçevesinde düşüncelerimizi paylaşalım.

Scudo
Bu şey değil mi ya yazarı bu kitap hediye edilemez okuyan başkasına okuması için veremez herkez bu kitaptan birer tane sadece kendisi için almalı diyordu abla. Bu kadındı galiba emin değilim ama
evet oymuş videoyu sonra izledim. Gecenlerde twitterde denk gelmişti.
Güzel tezgah, nasıl insan gaskillenir onu anlatmıştır kitabındada.

Para tuzağı. Sahte cinci/büyücü hocaların çağdaş sürümü.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Nitelikli dolandırıcılık diye bir şey vardı değil mi hala kanunlarda?

Ama ülkede nitelikli dolandırıcılığın da feriştahı yapıldığı için böyle şeylere he he denip geçiliyor; bu kadın gibiler de cebini dolduruyor.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
ungolıant ıle kassadını anlatıyormus.

"Para kerize yakışmaz" diye bir kaç vardı.
Kerizleri parasından arındıran bu arkadaşı takdir ediyorum ben.
Diğer yandan bu kitabı saçma/komik bulup da büyü, dua, muska gibi şeyleri ciddiye alanlar var ki onlar apayrı inceleme konusu.

yanmayan kefen ve cennete götüren terliklerden sonra buda sevenlerine ilaç olacak bir best seller ,bir başyapıt olacakdır devamını bekliyoruz.

Minnet Eylemem
Har içinde biten gonca güle minnet eylemem
Arabî, Farisî bilmem dile minnet eylemem
Sırat-ı Müstakim üzre gözetirim Rahim'i
İblisin talim ettiği yola minnet eylemem...Bir acayip derde düştüm herkes gider kârına
Bugün buldum bugün yerim, Hakk kerimdir yarına
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına
Rızkımı veren Hüda'dır kula minnet eylemem...Ey Nesimi can Nesimi ol gani mihman iken
Yarın şefaatkârım Ahmed-i Muhtar iken
Cümlenin rızkını veren ol gani Settar iken
Yeryüzünün halifesi hünkara minnet eylemem...
Kul Nesimi

Diğer yandan bu kitabı saçma/komik bulup da büyü, dua, muska gibi şeyleri ciddiye alanlar var ki onlar apayrı inceleme konusu.

Amacım polemik yaratmak asla değil.:tskler:Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim; dua müminin silahıdır, imanı zinde tutar, haktır.Allah ile kul arasındadır,aracı barındırmaz.Dua gibi bir hususu; bu kadın gibi şaklabanların ve müridlerinin veya buna kananların yaptıkları,inandıkları ile aynı cümlede bulundurmak bile samimi mütedeyyin kişilere haksızlık olur.

Bu yazarin yaptiklari aynı teror orgutlerinin sehir eylemlerinde ön saflara cocuklari koymasi gibidir. Her iki durumda da kazanirlar..

1= Birinci durumda cahil ve gaza gelmis , bazisi okumus ama oryantalist olan kesim icinde " Dua , Kuran, Ayet " gbi kutsallarin oldugu seylerle alay ederek, asagilayarak yada yok sayarak bilerek yada bilmeden küfre saplanir ( yani dinsiz olur , yada varsa da imani gider)

2= Dogru ogretilerin icine sapkin ,spirutualist ruhcu , ve pagan ogretilerini katip az bsey inanci olan insanlarinda inancini dejenere ederler.

En cok vurgulanan sapkinlik cesidi de " vahded-vucud" denen kavramdir. Yani hiçlikten haşa " Tanrinin bir parcasi olmak, bunu hissetmek. Yani bu inanc Doğu mistik dinlerinde de var bizede bulastirmaya calisiyorlar.
Tuhaf olan iki mum yakip meditasyon yapan denyolarinda kendini haşa vekella "Tanri " ilan etmesidir.
Hayir efendim Tanri falan degilsin. Aglayan , uyuyan, yiyen , içen , zıçan siradan bir yaradilmissin kusura bakma

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç. ve Atasoy
Amacım polemik yaratmak asla değil.:tskler:Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim; dua müminin silahıdır, imanı zinde tutar, haktır.Allah ile kul arasındadır,aracı barındırmaz.Dua gibi bir hususu; bu kadın gibi şaklabanların ve müridlerinin veya buna kananların yaptıkları,inandıkları ile aynı cümlede bulundurmak bile samimi mütedeyyin kişilere haksızlık olur.

Teolojik olarak dediklerinizde haklisiniz da bilimsel olarak bu kadinin kitabindaki tilsimdan medet ummak ile dua edip medet ummark arasindaki fark nedir?

Yazarı gerçekten tebrik ederim. Ülkemizi güzel yorumlamış, pazar araştırması yapmış yemek tarif eder gibi dua tarif etmiş. 1 tutam şundan 2 tutamda bundan üfür sabah, öğle, akşam ... vay be üstelik kitapçılarda en çok satılanlarda hemi ! ....
YAZIK....

Teolojik olarak dediklerinizde haklisiniz da bilimsel olarak bu kadinin kitabindaki tilsimdan medet ummak ile dua edip medet ummark arasindaki fark nedir?
Hocam mesele inanc-inancsizlik eksenine girince kaos olusuyor. Bence insanlarin inancini yada inancsizligini yargılamaktan uzak durma merkezli fikirlerimizi beyan etmeliyiz.
Tilsimdan medet ummak ile Duadan medet ummak arasinda o kadar buyuk bir fark var ki ben diyim 6000 km , sen de 3000 mil.
Cunku Dua inanan kisinin Rabbinden talep etmesidir.
Tilsim ise büyü meselesine girer , simdi oraya girersek is cigrindan cikar

Hocam mesele inanc-inancsizlik eksenine girince kaos olusuyor. Bence insanlarin inancini yada inancsizligini yargılamaktan uzak durma merkezli fikirlerimizi beyan etmeliyiz.
Tilsimdan medet ummak ile Duadan medet ummak arasinda o kadar buyuk bir fark var ki ben diyim 6000 km , sen de 3000 mil.
Cunku Dua inanan kisinin Rabbinden talep etmesidir.
Tilsim ise büyü meselesine girer , simdi oraya girersek is cigrindan cikar

Bunun yeri bisiklet forum degil, o konuda haklisin hocam. Ben pm atayim en iyisi.

Tılsımdan medet umanlar kelimenin gerçek anlamıyla Şark kurnazlarıdır.Dua etmeyi basit anlamda istemek sanan her şeyi olduğu gibi isteklerini, dileklerini bile metalaştırmış yaşama sadece maddi getiri olarak bakan duanın anlamını anlayamamış kişilerdir.
Allah'a dua etmek ise bu kadar basit değildir.Dua etmek yalvarıp, yakarmak, durmadan istemek değildir, bir çeşit arınmadır.En basidiyle yaratıcıyla aracısız iletişim,özü hissetmek bütünleşmektir.
Hiçbir din sadece dua et ,eylemsiz bir hale geç otur bekle demez.Doğuşta,yaşamda ölümde kader vardır ancak İslamda kadercilik yoktur.Bunun yerine kaderimizi iyileştirmeye yüceltmeye gayretimiz tekalümüz vardır.Bunun için akıl, cesaret , huzur ile Yaradanla bütünleşerek -bütünleşmenin,huzurun en büyük yardımcılarından biri duadır- yola koyulmak vardır.İslamın temel düsturu budur: ''Kendini bil ve tanı ,vasıflı nitelikli insan ol ,nefis muhasebeni yap ,Yaradan ile bütünleş ve geliş'' Dua bunların bir yardımcısıdır.
Ayrıca hep derler olumlu düşünün eyleme öyle geçin diye.Eğer insanlar zihinsel provalarını dua ile tekrarlarlarsa ulaşmak istediklerine de daha kolaylıkla ulaşırlar.

Geri