Scudo Sports

Hiç tanımadığınız biri size sarılırsa

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Tepki
4.649
Bugün işte müracaat alırken hiç tanımadığım bir kadın tuttu bana sarıldı. Afalladım kaldım tabi. Sonra içtenliğinden yüzümde bir gülümseme oluştu. Önce teşekkür ettim sonra nedenini sordum. Bir reklam izlemiş ve çok etkilenmiş. Beni de (söylediğine göre) temiz yüzlü bulunca sarılmak istemiş. Arkadaş bir şaşırdım, bir duygusallaştım... :)
Boya, belgesel, reklam falan dedi. Az önce buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. O kadar güzel ki...
Özellikle toplum olarak birbirimizden yine ayrışmaya başladığımız şu atmosferde biz kelimesi tüm insanlarımızla, hem zengin farklılıklarımızla, hem ortak paydalarımızla öyle bir işlenmiş ki dayanamayıp paylaşmak istedim.
Bir Mucizenin Belgeseli
Müzik: Manga-Fahir Atakoğlu
umarım yönetim anlayışla karşılar :rolleyes: biraz reklam içeriyor çünkü

Scudo
Reklam falan denmiş ama ben hangi markanın reklamı olduğunu anlayamadım (boya reklamı o belli), gerçi önemli olan da bu değil zaten. :p
Ben bu şekilde tanımadığım bir erkeğe sarılsam; Gay, tanımadığım bir bayana sarılsam; tacizci, sapık ilan edilirim. Sonra da ya beni orada linç etmeye kalkarlar ya da karakolda ifade verirken bulurum kendimi. Düşünce olarak güzel bir şey ama iş uygulamaya geldiği zaman ı-ıh! Yürümez bu iş. :D Bizim toplum böyle bir şeye hazır değil henüz. Bunlar anca film, reklam, belgesel gibi belli başlı konseptlerde hayat bulur, millet "Aaa... Ne güzel bir şey" der ama sokakta böyle bir şey olmaz ne yazıkki. :D

bana bir gencin videosunu hatırlattı ;
ülkesini menşei'ni hatırlayamıyorum.
bir kartona " free hug " (bedava sarılma) yazıp sokağa çıkmıştı.
bütün gün boyunca kimse yanaşmadı bile cocuğa.
ertesi gün başka kartona " free slap " (bedava tokat) yazdıp çıktığında ise insanlar ona tokat atmak için sıraya girmişti.

videonun sonunda da dünyanın halini görün yazıyordu.

Önce silahım ve cüzdanım yerinde mi diye kontrol ederim.:D Şaka bir yana toplum olarak sarılmaya ihtiyacımız var .

İşin özü birbirine sıcak bir mesaj vermekse bizim ülke şartlarına uygun olabilecek meselâ karşılaştığınız kişilerle el sıkışmak olabilir.
Cesaret etsem, hemen yarın Taksim'e gidip bunu uygulamaya bile başlayabilirim.
Aramızda benden daha cesaretlileri var mı acaba?
Aslında bu günlerde tam da ihtiyacımız olan bir akım başlatılmış olur.
Klipteki şarkının ismi ''Mucize''. Tam da ihtiyacımız olan şey!

@kivilcimb

Yanlış hatırlıyorsam düzeltin: Taksimde iki genç kız "free hug" uygulamasını denediler, maalesef akşamı göremediler. Yine karakolda bitti iş. (haberi bulamadım)

Ayrıca klip bana 2000 yılında Kevin Spacey, Haley Joel Osment ve Helen Hunt 'un başrollerini oynadığı pay it forward filmini hatırlattı.

Biz maalesef yabancılar kadar bile olamayıp yolda birbirimize selam bile vermiyoruz. Sarılmayı denesek, arkadaşlara katılıyorum, kavga çıkar. Yine de Mehmet Ali beyin dediği gibi tanıdıklarımıza selam verip, tokalaşıp, sarılma ile başlayabiliriz.

Ben de bugün yolcu almak için arkamdan hızla gelip önüme kıran taksici amcaya sarılsa mıydım acaba?
Ya da önceki gün kavşakta beklerken tamponuyle arka lastiğime çarpan taksiciye?
Büyük fırsat kaçırmışım.
Çok şaşırırlardı eminim...

@halil ibrahim duran

Pay it Forward ;

İyilik yap iyilik bul diye türkçeye çevrilmiş.izlemeyen var ise mutlaka izlesin.4 sene önce izlemiştim gözlerim dolmuştu.1 hafta önce tekrar izledim bu defa ağladım :)

Dünyayı yerinden oynatamayız ama dünyayı değiştirebiliriz.:)

Kesinlikle insanı çok iyi hissettirecektir tanımadığın birine sarılmak.

Ama bırak birine sarılmayı o hale geldik ki toka bile yapamıyoruz çoğu zaman.
Ben bir kadına sarılmayı geçtim elimi uzattığım zaman havada kalmayınca sevinçten zaten kendimi çok iyi hissediyorum.

Yaşlarımız büyüdükçe, işin içine para inançlar ayrımcılık girdikçe hem hayallerimizden hem sevgi saygımızdan eksiliyoruz. Halbuki insan oğlu ilk doğduğundan ergenliğine kadar neredeyse her gün hayal dünyasında yaşar, sevgi doludur, çevre faktörleri onu değiştirmeden önce bunların hepsi yapılır. Sarılmak insanları birbirine bağlar. Ben oğluma sürekli sarılırım. Sarılırım ki bir gün sarılamacağımız günler geldiğinde neden diye sormasın geride kalan. Giden öyle bir hatırlansın ki sevgiyi kişi tarafından hissetmiş ve tebessümle hatırlansın her zaman. Sevgi saygı huzur mutluluk bir hayat dileğimdir herkese... Yakınlarınıza yakın gördüklerinize hislerinizi her zaman belli edin sonra pişmanlık yaşamayın. :) İyi günler.

@MehmetAli07

@kivilcimb

Bu tarzın ilkörneği benim bildiğim kadarıyla şu

sadece youtube a eklenme tarihi bile 2006 zaten. En azından bunda tokat ile ilgili bir şey olmuyor, ama illaki yapacak insanlarda var.

Geri