Scudo Sports

Hiç düşmem sanıyordum...

herdagli

Üye
Tepki
62
Bisiklet
b'Twin
Bu sene sürmeye başladım. 5000 km. yi geçtim. Her hava koşulunda mümkün olan her hızda sürdüm. Daha hiç düşmemiştim. Bu güne kadar. Gerçi dış lastiğimi değiştirdiğim haftada düşmem de tesadüf olmasa gerek. Ucuz 26x1.50 CST traveller lastikler varken hiç düşmedim. Geçen hafta arka lastiğimi 26x1.50 Schwalbe ile değiştirmiştim. Acaba yol tutuşu daha mı zayıf ki?

• Beğen
Tepkiler: pilot
Scudo
Schwalbe modeli nedir acaba ? Bende 1.50 kullandım. Lakin 3000 km sürdüysem, 1-2 kere düşmüşümdür o da hep benim hatalarım yüzünden. Lastik yağmurda da kaymazdı fazla.

Edit. Değiştirdiğim ilk haftayı hatırlıyorum. Virajda arkayı hafif kaydırmıştım, alışma aşamasında. Lakin lastiğe alışma sürecinde hiç düşmedim. Devamında da hep schwalbe model lastiklerim oldu şansıma. Hiç patlamadılar. Ağırbaşlı ama kalitesini hisettirip sizi yarı yolda bırakmayan lastiklerdir genelde.

• Beğen
Tepkiler: herdagli
@herdagli Ön ve arka lastik uyumsuzluğu denge kaybi yaratabilir yuksek hizda yada yagisli havada birde lastiği kendiniz taktiysaniz şayet dış lastiklerde takılma yönü olduğunu duymustum ters yonlu taktiysaniz onlada alakali olabilir,Allah buyuk kaza bela vermesin

• Beğen
@herdagli Benimkinin 3/2 ağırlığında bir lastik. Yani daha hafif gibi ama alışma sürecindesin anlaşılan. Arka kaydırma falan. Yavaş yavaş o kaydırmalar azalır, düşmeler biter. Teker yüzünden olan düşmeler.

• Beğen
@Umut Tekin Malum çokta anlayamadım nasıl düştüğümü. Köprü altından sola dönecektim. Omuz kontrolü yaptım 50 mt. kadar geride araç vardı. Sol elimle dönüş sinyalimi verdim. Tekrar elimi gidona koyduğumda nerdeyse dönüşe başlamıştım. Hemen o esnada arka hafifleyip dışa çekildi. 20 bilemedin 25 ile gidiyordum. Normalde her gün yaptığım bir dönüş. Normalde sağ elciğe ve pedala rahat dönsün diye basarım ama yaptım mı hatırlamıyorum.

Bu gün düştüğüm yerde gündüz yeniden sürdüm. Düşmemin nedeninin gizli buzlanma olduğuna kanaat getirdim. Bundan sonra eksi havalarda yol ıslak görünümlü ise 1/3 hızla gitmeyi yada binmemeyi düşünüyorum. Yollar kuruyken mesele yok. Soğuk sorun olmuyor. Ama buzlanma kötüymüş. Kazasız eğlenceli sürüşler.

Düşüşler anlık dikkatsizliklerden vs. olur. Ürünlerden dolayı olmaz. Zemine göre sürüş şartları vs. çok önemli. Yoksa x lastiğini y lastiği ile değiştirdim deyip düşme sebebi göstermek yanlış. 12 yıldır bisiklet kullanıyorum ileri seviyede. Lastik değiştirme olayı bizim için lükstü. Değiştirme şansımızda olmazdı. Ama kendimizi yetiştirdikçe de düşmemeyi öğrendik. Sürüş tekniğinizi geliştirmeyi deneyin.

Emin olun ne kadar profesyonel olursa olsun her bisikletçi mutlaka düşme ihtimali vardır. O yüzden bunları çok sorun etmeyin derim.

Geçmiş olsun buzlanma yada ıslak zemin varsa 1 yerine 2 kez dikkat etmek gerekiyor.

• Beğen
bende cst traveller 1,9 var. bu da demek oluyor ki ben düşmeyecem :) @herdagli sevindirdin beni abi

• Beğen
Geçmiş olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun.Sivas da üniversiteye giderken hafif ıslak bir yoldan içeri girmiştim ve ön tekerim kaymıştı. Allah'a şükür topladım kendimi son anda düşmekten kurtulmuştum.Geri yola baktığımda gizli buzlanma olduğunu görmüştüm.

Geçmiş olsun.her bisikletçi mutlaka asfaltın ya da toprağın tadına bakmıştır.

• Beğen
Cumartesi günü ben de kaldırımdan geçmek zorunda kalmıştım. Yanımda açılan kapının kurbanı oldum. Kapıyı farkettiğim anda çarpmamak için ters hamle yaptım ve biraz kontrollü de olsa düştüm. Bence iki tekerin cilvesi bu düşme meselesi. Motorcular bu durum için derler ki: Hiç düşmemiş motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır :)

@herdagli
Ben de 7 senedir karda ve buzda bisiklet sürmeme rağmen hiç düşmemiştim. Taki sizin gibi 7 senedir kullandığım salcano bisikletimin üstündeki orjinal 15-20 liralık eskimiş lastiklerimi 55 liraya aldığım cst sensamo master lastiklerimle değiştirinceye kadar. İyidir diye aldım ama ıslak kuru farketmiyor her türlü kayıyor. Geçmiş olsun.

• Beğen
@MustafaOnderATiK Teşekkürler. Aslında ucuz lastiğim balon yaptığı için değişim zorunluluk oldu. Sık patlamalarından biraz usandığım için Marathon'a özendim. Gerçi eski lastiğime patlak önleyici şerit koyduğumdan beri patlaklardan kurtulmuştum. Biraz da daha yüksek basınçta şişirebilmek için Marathon'a geçtim. Öğreneceğimiz elbette çok şey var. Amabu düşüş biraz özgüvenimi sarstı. Açıkçası arabaların arasında eskisi kadar özgüvenli sürebileceğimden emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: phardon
@eren konu Teşekkürler. Islak gördükçe çıkmıyorum şimdilik. Eskişehirde hava hep eksilerde.

Geri