Scudo Sports

Hiç bir köpek tarafından ısırılan var mı?

Bir köpek tarafından ısırıldınız mı?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    100

kabuscobar

Aktif Üye
Tepki
25
Bisiklet
Trek
Arkadaşlar canın mı sıkıldı, ne bu soru diye sormayın şimdi bana:)

Sadece bisiklet üzerinde yol alırken bir köpek tarafından ısırılan veya ciddi şekilde yara alan var mı merak ettim? Zaman zaman havlayan veya inatçı bir şekilde kovalayan oluyor ama, şöyle haddini bilmez bisikletçi düşmanı(!) bir köpek çıksa karşımıza üstüne üstlük bir de havlamıyorsa -havlayan köpek ısırmaz derler:)- halimiz ne olur?

Scudo
Allah a şükür henüz öyle bir şey ile karşılaşmadım.Çok kovalandım ama ısırılmadım hiç :04: Hiç bir arkadaşımızın da ısırılmasını istemem bisiklet üzerindeyken.Özellikle gece sürüşlerinde köpekler önde ve arkada yanan lambalara kilitleniyorlar.Uyuz mu oluyorlar neden bilmiyorum kovalamaya başlıyorlar hemen.O yüzden kapatıyorum böyle durumlarda farları :D Ama en akıllı davranış tamamen durmak.Çünkü bastıkça onlarda peşinizden koşturuyor.Bu da biraz panik yapmamıza sebebiyet.Allah göstermesin yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım.Ardınızdan köpek eksik olsun, ayağınızdan pedal eksik olmasın...

alllaha şükür henüz olmadı çok kovalandım bir kerede kovaladım ama ısırma olayı olmadı allahdan.

bisiklet surerken ısırılmadım hiç hatta bisiklete atılıp havlayan kopeklere ben bagırıyorum ozaman korkup kacıyorlar. ama bikeresinden yemek verdiğim bir kopek tarafından ısırılmıştım. yemegini geri alacam sandı heralde ve bir atıldı uzerime dişi gögsümü sıyırdı ama gel gorki kopek atıldıktan 5 dakika sonra kuyruk sallayarak yanımdaydı. kopeklerde korkmaya gerek yok insanları kendilerine tehdit olarak algılasalar bile saldırmazlar. benim fikrim tabi bu korkana da aman sevin bu hayvanları diyemem :)

Valla ben küçükken bi dobermanla kovalamaca yaşamıştım sonra benim ayağım takılıp düşmüştüm köpekte popomu biraz parçalamıştı...:DBeni mahalle sakinleri ve kapı komşumuzun köpeği Benek kurtarmıştı...

Bisikletlede bi çok kovalama oldu ama hiç bitanesinde bile 2 metra yakınıma gelememişlerdi:D(bende bişey var köpek gördünmü Lance gibi basıyom valla:D)

tanıdığım birinin kızı izmir sahilevlerinde havlamayan bi köpek arafından bir ısırık almış bacağından. amotör ve uzun turlara (şehiriçi dahil) gitmeyen biri diye biliyorum. öğrendiğim kadarıyla bisikletle giderken çalıların arasından fırlayan bi köpek bacağından bi ısırık alıp hemen geri dönmüş ve uzaklaşmış; gerisi malum kuduz aşıları :cool: birde köpek pusudaymış ne ses ne soluk çıkarmış farkedememiş bile yani yapacak bişi yok ..

ısırıksız günler

Köpege karşı önlem olarak biber gazını tavsiye ederim, kullanın farkı görün :D!

• Beğen
Tepkiler: brksyhn
12 yaşındaydım ekmek almak için bisikletimle bakkala gitmiştim eve geri gelirken köpek ekmeği ıstırmak isterken, sağ bacağımdan ısırmıştı. Allahtan çok derin birşey değildi hemen aşı vurundum ve olayı ögle atlatmıştım. :-(

allaha sukur hiç ısırılmadım ama 4 gun once bisiklet uzerındeyken kovalandım:D:D:D

Bir iki tane köpek kovalıyorsa ben bisikleti durduruyorum. Bisikleti durdurunca bu sefer köpekler kaçmaya başlıyorlar. İçgüdüsel birşey aslında. Köpek yanından hızla geçen bir bisikletli gördüğünde hemen peşine takılıyor. Bence bizim onlardan kaçmaya çalıştığımızı düşündükleri için kovalıyorlar. Bisikleti durdurmanın dışında suluktan su fışkırtmak da etkili bir yöntem. En son çare ise hoş birşey olmasa da ayakkabımızla köpeğin kafasına vurmak.

Bu arada büyükadada büyük turun sonlarına doğru çok büyük bir köpek topluluğuyla karşılaşabilirsiniz. Galiba bir köpek barınağı var o bölgede. Birden 40 50 tane köpeğin içinde kendinizi bulabilirsiniz. Bir arkadaşımı o bölgede köpek ısırmıştı.

• Beğen
Tepkiler: tugayabicim
beni belgrat da köpekler kovaladı iyi kaçtım kurtuldum ama ama aynı gün evimin önündeki bir köpek bisikletten inerker beni bi güzel ısırdı:))

Kendi köpeğim tarafından adice ve hunharca, diş kaşıma aracı olarak kullanılmak ve muhtelif yerlerinden binlerce kez ısırılmış olmak yeterli mi?

Yetmezse eğer bir kere de komşunun köpeği beni sevdiği için göğüsleyip güllerin içine sırtüstü devirmişti. Delinmedik yerim kalmamıştı.

Ama bisiklet üzerindeyken hiç kuçu bulaşmadı bana... :)

bisiklet üzerinde ısırılma vakası anladığım kadarıyla yok.

ben ısırıldım kolumdan, köpek uyurken kafasına kocaman bi taş attım oda dogal olarak ısırdı

o halde huzur ve güven içerisinde köpeklerin yanından bisikletle geçebiliriz anlamına geliyor anket sonuçlarına ve bisiklet üzerinde ısırılan birine ait mesaj olmadığına göre;)

Sivasta arkadaslarımla her gün düzenli olarak genelde aynı köpeklerle kovalamaca oynuyoruz. Henüz ısırılmadık. ısırmaya çalışan da olmadı zaten.
kaçıncı kilometrede hangi köpek var ezberledik artık :)

Ama şunu öğrendik, korkmaya hiç gerek yok. en fazla 100 mt sonunda aklı yerinde olan her köpek kovalamayı bırakıyor, yoruluyor. Yorulmayacak olan safkan köpekler de önüne geleni kovalamaycak kadar zeki oluyor... Mesela Sivasta oldugumuz halde hiçbir kangal tarafından kovalanmadık... Sadece bulundugu evi koruyorlar, diğerleri gibi peşinize takılmıyorlar...

Tabi ki her halükara karsı biber gazı taşımakta fayda var...

Genelde bisikletin peşinden koşan köpekler için, ani fren yaparak gerisin geri köpeği kovalamaya başlıyorum. Biraz komik oluyor ama, bir daha kimseye saldırmasın :)

Geri