Aslında, canınızın istediğini yapabilirsiniz...
Mesela Şarap içiminde de, o kadar beyaz etle, beyaz şarap, kırmızı ile kırmızı şarap filan derler... Ancak, istisnalarının çok olduğunu söylerler...
İstisnaları iyi bilirseniz, lezzeti çok daha güzel olur... Ancak bilmeseniz de, hoşunuza ne gidiyorsa onu yapabilirsiniz...
Öncelikle Gidonu değiştirdiğiniz anda, fren kolları vs devreye girecekler... Bunu ya masrafına katlanın yada boşverin gitsin... Ancak sonradan bu gidonu eliniz aramaya başlayacaktır...
Yine de, Yarış bisikleti hissini en çok sanırım lastikler verir... O ince lastik üzerinde gitmek başka bir konu...
Bunun için iyi bir yarış cantı alın derim ben... Çünkü, dağ cantına ince lastik olsa da, yarış cantı set olarak bu tür lastiklere daha uygun... Makul fiyatlı cant setleri mevcuttur... Kendiniz de yaparsınız, çokta zevkli olur... İşide öğrenirsiniz...
Arka ruble, socket ruble mi değil mi ona bağlı olarak, bir ekstra ruble masrafı gerekebilir...
Dolayısı ile ilk olarak en az masraf ile, cantlar ve lastiklerden başlayabilirsiniz...
Ayrıca istediğiniz anda, eski konfigurasyona dönebilirsiniz...
Lastikleri sırf denemek ve tecrübe edinmek istiyorsanız, CST filan gibi, jantlarıda en fazla alexrims'in ucuz modelleri ile başlayın derim...
Ancak, ileride iyi bir yol bisikleti toplarım filan diye düşünürseniz, iyi bir cant seti alın derim...
Frenler, iyi bir ayarla uyuyor, derken aklıma cant boyu geldi, umarım cantlarınız,
28" veya 700'lüklerdir... Değilse küçük ölçülü yol cantlarıda var, gördüm ancak kaçadır nedir bilemiyorum...
Bence sadece, lastikleri bir değiştirin, bakalım nasıl uyacak... Mevcut cantlarınıza bile uyabilir, bir şansınızı deneyin... Mevcut cantlara biraz normalden geniş olarak oturabilir... Olma ihtimali var... Ancak get'leri biraz (iyice) desteklemeniz gerekebilir...
Kolay gelsin, benim gidonu hariç, dağ bisikletinden bozma bir bisikletim var... Amortisörleri nedeni ile çok seviyorum... Çok değişiklik yaptım, veya bazen zorunda kaldım, Ancak maliyeti, zamanla, bir bianchi SLR 1050'e yaklaştı...