Scudo Sports

hevesim kaçtı :(

Furkan D

Aktif Üye
Tepki
24
arkadaşlar merhaba,
hem bisiklete binmede hem de forumda çok yeniyim. Geçen hafta "Carraro Rock" aldım. 1 haftadır herşey yolunda. Deli gibi bisiklete biniyorum. ayaklarım hala zangır zangır ağrımasına rağmen :D herhalde 10 yıldır bisiklet sürmemenin vermiş olduğu bişi olsa gerek. neyse, 1 haftada 150 km kadar yol yaptım, kasislerden geçerken yavaşlamadım, ani frenler filan... yani bisikleti biraz hırpaladım daha ilk haftasından :D
Bugün eve dönerken pedal çevirmezken (boşta) bisikletle seyr alırken, (muhtemelen arkadan) sanki jant veya bir tel parçası bir yere sürtüyor gibi gıcık bir ses,ama öyle kulak verince dikkat ediliyor, yani öyle hangır hungur bi ses diil :)
Sizce ne olabilir ? bisikletin ücretsiz 2. bakımına daha 10 gün var. ne yapayım?
teşekküler
furkan.

Scudo
Disk sürtüyordur bisikletçiye gidin ayar yaptırın bence :)

neden olmuştur hocam, ne yapmayalım bisiklette ? hızlı mı sürmeyim :D

Istediğinizi yapın eğlenin :) bisikletçiden nasıl yapıldığını öğrenin bozulursa kendiniz 1 dk da yaparsınız :)

• Beğen
Tepkiler: Furkan D
benim bisikletiçide biraz aksi :D
neyse hevesim kaçmasın yani, insallah dediğiniz gibidir. büyük bir sorun yoktur.
teşekkürler.

@yasinduran

sık karşılaşılan bir şey midir ? yani bisikletçiye gitmek istemiyorum da (bakım gününe kadar)
ama acilse gideyim tabi.

Arkadaki rotor freni sıkmazken balatanın bir tanesine değiyor büyük ihtimalle. 5 numara alyanı alıp 2 adet kaliper vidasını kaliper elinizle sağa sola oynatılabilecek seviyeye gelene kadar gevşetin. Sonra freni sıkın. Fren kolunu sıkılı tutarken vidaları sıkın. 2 vidayı sıkmayı da bitirdikten sonra fren kolunu bırakıp tekeri döndürün. Ses varsa işlemi tekrarlayın. Yoksa güzel ayarlamışsınızdır. Pol pedallar...

• Beğen
Tepkiler: Furkan D
Bence hiç bulaşma git bisikletçine zaten garantinde var adam yapsın . Garanti kapsamında yapmak zorunda senden kaynaklı bir durum değil bu .

@Halil EROĞLU

ben en iyisi benim aksi bisikletçiye gideyim :)
çünkü ben daha kadro'nun hangi parça olduğunu bile dün öğrendim de :eek:

Belki jant akorlarında da bir sorun olabilir jant tellerini bir kontrol edin gevşek tel var mı

@Atıl Güven

kontrol ettim sağlam, gerginlikleri de iyi.

"çıkır çıkır" diye diilde sanki tel sürtüyo gibi "çzzz çzzz çzzz" gibi :)

Carraro rock çift amortisörlümü aldınız? Eğer bildiğim bisikletse hata yapmıssınız.Çift amortisörlü çok yorar,hantal ve aldığınız bisiklet hi-ten çelik,hi-ten çelik iyi işlenmemiş çeliktir.Market usulü diyeceğimiz.Sil baştan yapma imkanınız varsa daha iyi olur.Carraro 419 grunge, kron xc 250 bakın.Bu bisikletler kısıtlı bütçe olmasına rağmen çok keyif alınacak,sağlam donanım ve kadroya sahip sürülecek bisikletler.Uzun turlarda bile keyif alacaksanız.Çift amortisör ve mekanik disk uzak kalın yeter.Jel kılıflı sele veya konforlu sele ile daha iyi olur.

evet. bi hayli ağır hakketen. ama aldım artık :( iade edemem sanırım demi ? bisikleti aldıktan sonra bu forumu buldum. sonradan aydık ama geç kaldık :)

@gok

özelden size mesaj attım ama mesaj kutunuz doluymuş gönderemedim

arkadaşlar ne yapayım sizce ? benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?

Geri