Scudo Sports

Herkesi poşet kullanmaya davet ediyorum.

Merhaba ben Mesut Çevik
619544997bf6a91b46f33df9ffef21ed.jpg

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Scudo
Bu uygulamaya teşekkür etmek istiyorum. 25 kuruşa torba almamak içün bugün aldığım şeyleri geri bıraktım ve satın almadan çıktım tükkandan. Param küllüm cebimde kaldı. Bu kanunu çıkaranlara teşekkür ediyorum.

@Mehmet Metin Levent
Millet bunada alışır,lakin yakında çöp poşeti stokları biter.O zaman ne yapacaklar merak ediyorum. ?

@-Skynet-
Ossmann nam perakendeci, laylom çanta satıyordu 10.7 kuruşa. Aldık. Ankarada düzen oturdu ama izmire aile yanı kaçamağında sistem çöktü benim. Ossmann tükkanı çöp poşeti satıyor. 40 litre, 25 adet 10 lira. 40 kuruşa geliyor. Çöp poşeti satanlar fiyatları bu ayar tutarsa 25 kuruşluk çöp poşeti bedava valla. Ya da çöp kovasını doldurup poşetsiz deh edeceğiz belediye konteynırlarına. Elbette schock marketinden 10 adet devasa çöp torbalarına 3.30 vermek mümkün. Ankarada benim yaptığım da bu. Ve gıcık apartman görevlimize 3 günde bir dağ çöp hediyem de en eğlenceli kısmı.

Bime girip posetler parali denince ruh.halim
188863

Benim olayı tamamen inat. Geçen yağmur yağmaya başladı . Donup bir poşet aldım.

Ankara'da gördüğüm kadarıyla insanlar alıştı. Elit bir muhitte oturmamama rağmen bim ve a101'de gördüğüm kadarıyla çoğu kişi parayla poşet alıyor. Bir iki kişi bez torba taşıyor. Yine atabilen çantasına vs koyuyor. İlk başlarda şeffaf poşetler kullanılıyordu.
Çöp poşeti olarak ise çöp kutularından ve apartmandan gördüğüm kadarıyla şeffaf poşet kullanılıyor. Nadiren çöp poşeti görüyorum.

Enflasyon uzun süredir çok yüksek gittiğinden herşeyin fiyatı aşırı arttı, ufak bir market alışverişi bile 20-30 lira tutuyor, açıkçası bunun yanında 25 kuruş gittikçe cüzi bir rakama dönüşüyor. Ben marketlerdeki adi ötesi poşetlere para vermedim vermem açıkçası, gerekirse alışveriş yapmam. Şu an yanıma stoğumdaki poşetlerden alıyorum palto cebinde taşıyorum, geçen gün yavaş yavaş delindi bir tanesi. Bez çanta taşımak çok mantıksız geliyor açıksı, kocaman bez hem cebine sığmaz hem de yükleyince tek elinle taşımak zorunda kalırsın. Kaliteli poşet için pazar alışverişi yapmak yeterli kanımca. En güzeli paran da varsa arabanla toptancı, önüne araba park edebileceğin büyük marketlere giderek toplu alışveriş yapmak şu durumda.

@Mehmet Metin Levent
Valla hocam alışverişlerde poşete 25 kuruş vermek istemezken,çöp poşeti için harici para vermek zor gelir. :) Zaten market poşetlerini çöp poşeti olarak kullanıyorduk,her nasılsa zaten bedava verildiği zamanlarda,işletmeci ürün fiyatına kattığı zamla bize parayla satıyordu ama adı bedava gözüküyordu.Ama şimdi fiyatları ciddi oranda arttı. Belki önceden tanesi 1 kuruşa falan gelirken şimdi 25 kuruş olunca insanı zorluyor.Bir tane kağıt çanta alıp anneme vermiştim, tamam kadınlar bu kağıt çantaları kendi çantalarında taşıyabilirler ama erkekler ne yapacak?Arka cebimizde poşet mi taşıyacağız nedir.Geçende birkaç parça abur cubur aldım,cebe girenleri cepe sıkıştırdım,cerez vs gibi olanlarıda montun içine tıktım,komik bir görüntü oldu. :D Akşam karanlığı ve evin yakın olmasından faydalandım,iki parça şey için 50mlik marketten aldığım şeylere poşet mi alacağım.

Valla şuana kadar poşete para vermedim ve inadımı koruyorum, bakalım ne zamana kadar istiktarı devam etttireceğiz :D

(link)

Aydın'da jeotermal santralına karşı mücadele veriliyor, kanser vakalarını patlatıyor, incir ağaçlarını kurutuyor, ağır koku yayıyor.

Tekirdağ'da kuvars kumu ocağına karşı mücadele veriliyor, buradaki faaliyet engellenmezse 180 bin meşe ve fıstık ağacı yokedilecek.

Eskişehir'de termik santrala karşı mücadele veriliyor, birinci derece tarım arazisi, tarımsal sit alanı, buğday deposu Alpu Ovası'na Yatağan gibi, Elbistan gibi termik santral dikmeye çalışıyorlar.

Balıkesir'de rüzgar santralına karşı mücadele veriliyor, Edremit ve Havran ormanlarına kurulacak olan türbinler, ağaç kıyımına yolaçacak.

Zeytinlik alanlarında maden ocaklarına izin vermek için, Zeytin Yasası'nı 2003'ten bu yana sekizinci defa değiştirmeye kalkıştılar.

Kırklareli'de termik santrala karşı mücadele veriliyor, tarımsal sit alanı Kırklareli Ovası'na dikmeye çalışıyorlar, termik santrala verilen arazinin yüzde 84'ü tarım arazisi, yüzde 16'sı orman arazisi.

Rize'de hidroelektrik santrala karşı mücadele veriliyor, organik tarım havzası Hemşin'in derelerini çaylarını katletmeye hazırlanıyorlar.

Mersin'de hidroelektrik santrala karşı mücadele veriliyor, Tarsus Nehri üzerine dikecekler, çevre köyler adeta imha olacak.

Ayvalık'ta denizdeki maden ocağına karşı mücadele veriliyor, kullanılacak olan kimyasallarla ekolojik denge bozulacak, kıyı erozyununa yolaçacak.

Artvin'de ormandaki maden ocağına karşı mücadele veriliyor, Artvin, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Zonguldak, Kocaeli, Çanakkale, Antalya, Sakarya, Sinop'ta bu maden ocağına karşı 40 bin imza toplandı, TBMM'ye teslim edildi, nafile...

İzmir'de yayladaki maden ocağına karşı mücadele veriliyor, festivallerle turizme kazandırmaya çalıştığımız, çam fıstığının anavatanı, nadir endemik türleri barındıran Kozak Yaylası'nda altın, gümüş, bakır madeni açmaya çalışıyorlar.

Yüzlerce böyle örnek varken, çevreyi korumaya çalışan yurttaşların üstüne jandarma coplarıyla, tomalarla gidilirken... Sayın hükümetimiz Çevre Koruma Kanunu çıkardı, plastik poşetler marketlerde parayla satılacak, böylece doğamız korunacak filan.

Yaklaşık 3 ay kadar sabrederek paralı poşet almama pervizimi malesef bugün bozdum. :( :D Kapitalizm, paramı alabilirsin ama ruhumu asla! :komik:

hafta sonu büyük bir markette 50 cl soğuk meşrubat 7,31 tl 'ye düşünce çokça poşet almak zorunda kaldım ama hiç pişmanlık duymadım:hımm:

7,31 TL lik soğuk meşrubat denilince aklıma tek birşey geliyor. Hep bu indirimler poşet satabilmek adına sakın kanmayın. Şaka maka evde soğuk meşrubat yapımını sekteye uğratmak için yapılmış bir hareket olabilir aman dikkat.

• Hahaha
Tepkiler: Çağdaş78
Biberin kilosu 20 lira olmuş,25 kuruş poşete versek ne olur,vermesek ne olur?!
Bitti bu ülke..

Geri