Herkese yardım ediyorsunuz,şu kardeşinize de 1 el atın.

murat16

Aktif Üye
Kayıt
12 Mart 2006
Mesaj
150
Tepki
152
Yaş
57
Şehir
Çeşme İzmir
Bisiklet
Sedona
Selam,
İzmir_bodrum fethiye gibi bir tur için sınırlı bütçemle ve ancak taksitle alabileceğim bisiklet için ne olur bana da yardım edin.Salcano Sole ve Drag Marathon arasında kaldım.Sesimi duyan herkese şimdiden teşekkürler.
 
Scudo

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
sınırlı butcenizin miktarini, boyunuzu kilonuzu (ogrenmis miyim :D) yazarsaniz, arkadaslar (basta Onder bey olmak uzere :D) size acil ve de yerinde yardimlarda bulunabilirler :)
 

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2005
Mesaj
444
Tepki
197
Şehir
KAYSERİ - Hill Climb - XC



bikergrrl demiş ama bir de ben ekleyim..
bütçe durumunuz nedir?(ne aralıktadır?)..
ona göre size yapılabilecek öneriler daha açık ve yerinde olur..

Said E.
 

murat16

Aktif Üye
Kayıt
12 Mart 2006
Mesaj
150
Tepki
152
Yaş
57
Şehir
Çeşme İzmir
Bisiklet
Sedona
Şu anda bir bisiklet için ayırsam ayırsam en fazla 600 ytl ayırabilirim.
Boyum 1.85 , kilom 80.
Tekrar teşekkürler
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Murat bey merhaba... :)
Öncelikle tercih ettiğiniz bisikletler için gerçekten tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü sadece şehir içi kullanım için 26" jantlı, çift amortisörlü 20 kiloluk dağ bisikletlerini sadece görüntüsünün etkisinde kalarak tercih eden çok fazla kullanıcı var. Sanıyorum ki bir çoğu daha sonradan pişman oluyorlar.
Konuya geçersek; Tercih etmeyi düşündüğünüz bisikletlerden Salcano'nun kadro boyu size uygun. Diğer yandan Drag sanıyorum boy seçeneği sunuyor. Detaylı bilgiye ulaşamadım ancak her iki bisiklet de şehir içi kullanım koşullarında beklentilerinizi karşılayacaktır, uyum sorunu yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Ancak burada tercih yaparken "bence" dikkat edilmesi gereken 2 ayrı üstünlük söz konusu. Birincisi Salcano'nun üstün tarafı; Shimano Altus ve Acera karışık vites sistemi... Drag'ın vites sistemine göre daha üstün. Aralarında sizi uçuracak fark tabi ki yok :) Ancak bir iki gömlek üstünlük, bazen hissedilir değişikliklere neden olabiliyor. Diğer yandan Drag'ın üstün tarafı da ön amortisörü. Şehir içi kullanım için tasarlanmış, çok fazla yaylanma mesafesi olmayan, daha çok konforun ön planda olduğu bir amortisörü var. Şehrin kötü yolları, çukurlar vs gibi aksilikler karşısında size konfor sağlayacağı kesin. Salcano'da böyle bir donanım sunulmamış.
Her zaman savunduğum bir şey var ki o da bisikleti en azından üzerine bir binip deneyin. 20 metre gitseniz yine hissedersiniz ne kadar size uygun olduğunu kadro yapısı olarak. Şimdiden hayırlı olsun diyorum...