Scudo Sports

Herkese merhaba birkaç sorum olacak.

london97

Üye
Tepki
1
İsim
Rıdvan
Bisiklet
Diğer
Cümleten selamün aleyküm.

Forumda yeniyim size birkaç sorum olucak bisikletimle ilgili. Benim bisikletim aşağıda linktekiyle birebir aynı. Fakat bu bisiklet ile ilgili pek bir bilgim yok.

Bu bisiklet hakkında bilgisi olanlar özellikleriyle ilgili bana biraz bilgi verebilir mi?

Diğer sorularımsa arka frenim çok az tutuyor.

Aslında bir problemi yoktu birden bire fren gücü azaldı acaba balatalarımı zayıfladı? Başka bir problemi olabilir mi? Şimdiden herkese teşekkür ederim iyi forumlar..

(link)

Güncel.. yardimlarinizi bekliyorum.

Scudo
Fren olayını kendim çözdüm. Bisiklet hakkında bilgi verebilecek olan var mi ben markasini falan ilk defa gordum o yuzden soruyorum. Bisikletler hakkinda pek bilgimde yok zaten.

linkteki bisiklet iyi değil hocam, öncelikle hangi alanda kullanacaksınız dağlık alan mı yoksa asfalt-hafif kumlu yollarmı?önce bunu belirlemeniz gerekiyor.
fren olayında da sorunu halletmişiniz ama yinede yazayım belki başkalarının işine yarar,V frenlerde zamanla tel esnemesi,vidalar iyi sıkılmadı ise tel kaçırması ve pabuç eridikçe jant ile pabuç arası mesafe artar bu da fren performansını düşürür.Düzeltmek için fren telini bir miktar çektirmeniz gerekir,sonra vidaları tel kaçırmayacak miktarda sıkarsanız sorununuz çözülür.Ek bir bilgi daha vereyim jantınızın frene sürten yüzeylerini prill benzeri sıvı bulaşık deterjanı ile güzelce temizleyip durularsanız frenleriniz daha iyi tutar.Eğer yeni pabuç almayıda düşünüyorsanız baradine markasının pabuçlarını tavsiye ederim, oldukça iyi fren performansı vardır ve uzun ömürlüdür.

• Beğen
Tepkiler: london97
@ommemo

Teşekkürler ilgilendiğiniz için. Dağda falan kullanmayacağım benimkisi hobi olarak zevk amaçlı biniyorum. Bisikletim V fren değil ama açıklamalarınızın başka arkadaşlara yararı dokunur iyi düşünmüşsünüz. Benimkisi sanırım mekanik disk fren.

Bisiklet disk fren, shimano tourney vites sistemi var ki bu da ilk bisiklet veya hobi amaçlı günlük 3-4 km için gayet idealdir. Pek zorlamaya gelmez bu, ama sizin işinizi görür.

@london97 linkteki bisikleti tavsiye etmeme sebebim çift süspansiyonlu olduğu için ağır arazi koşulları için yapılmış basit bir bisiklet, yani bunu alıp asfaltta,hafif kumlu yollarda sürmek parmak arası terliklerle koşmaya benzer:koptum: çok efor sarf edersiniz ama yeteri kadar hızlı gidemezsiniz.Sizin frenlere gelince eğer ön ve arka jant göbeklerinde birer adet disk var ise ve fren kablosunun içinden fren teli geçiyor ise mekanik disktir(fren kaliperine bakarakta anlaşılır eğer açıkta tel var ise mekaniktir) eğer tamamen kapalı bir sistem,dışarıdan herhangi bir tel görünmüyor ise hidrolik disk frenlidir.Umarım anlatabilmişimdir:)

• Beğen
Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Anlattıklarınızı anladım sağolun :)

Bisikletiniz daha çok iniş bisikleti tarzında ama memleketimizde pek sevilir kendileri markete kahveye gitmek için alınır ama asıl amacı arazidir:)
Bu arada Tourney set hobi değil ekonomik ve uzun vadede düşünenler için ideal bir settir bunuda belirteyim.
3.5 yılda 45.000 km hala değişeni yok maşAllah.Yeri geldimi günde 300+ km yapıyor.

@Candan Biberci

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Bisikletimi ben kendim almadım açıkçası markasını bile ilk defa görüyorum. İnternetten araştırdım fakat neredeyse hiç yok gibi birşey diğer bisiklet markaları gibi bir sitesi yok galiba yada ben bulamadım. :)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
benimde mekanik diskli bir bisikletim vardı 1 yıl kadar binmedim ve bindiğim gün frenler tutmuyordu bir süre bindikten sonra eski haline döndü çok garip diskler ısındığı zaman daha güzel tutyodu:)

• Beğen
Öncelikle hoş geldiniz.
Bisikletiniz gayet güzel ve yeterli bir dağ bisikleti. İlla bir bisikletin iyi olması için çok üst düzey donanıma sahip olması gerekmiyor. Bu bisiklet de sizi normal geziler ve performanslar için idare eder.
Ayarlarını bir bisikletçide yaptırabilirsiniz. Bisikletten hiç anlamıyorsanız ustanız size bazı önerilerde de bulunur.

Keyifli sürüşler.

• Beğen
@Candan Biberci bende tam bu konuyu sorucaktım ki siz bilgi vermişsiniz tourney gerçekten zorlanmaya gelmez o kadar dandik bir set mi dicektim günlük 3-4km ile sınırlandırmışta arkadaş anlamadım

@Ahmetgitar Hoşbuldum sağolun.

Herkese çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilerle beni aydınlattığınız için. Burdaki ortam gerçekten çok güzelmiş. Ben bisikletimden memnunum zaten beni idare ediyor çok üst düzey bir bisiklete ihtiyacım yok. Sadece elimdeki bisiklet nedir ne değildir onu öğrenmek istemiştim.

@kaskreis bendede tourney set var bende günlük kullanım için kullanıyorum yani okula gidip gelirken 42km yol yapıyorum ama "3-4km yol yaparsın zorlamaya gelmez" garibime gitti benimde

Shimanonun tüm vitesleri sağlamdır. Sadece vites geçişleri ve rahatlık olarak fark gösterir. Yani tourneyde çat çıt sesleri duymak çok da garip gelmesin, o da gerekli bakımla aza indirilebilir.

Benim de 10 senelik bir bisikletim var, evet belki uzun yıllar kullanılmadı üzerinde de Tourney arka aktarıcı mevcut. Şimdiye kadar ayar dışında bir problemi olmadı gayet sağlam görünüyor hala. Günde 120 kilometre yaptığım da oldu. Hatta bisikletin üstündeki neredeyse her şey giriş seviyesi ama dediğim gibi beni üzen bir donanımı olmadı mekanik disk fren haricinde (ön).

Bu arada ben bahsettiğim bisikletimi aldığımdan beri disk fren problemi yaşıyordum yani kime gösterdiysem iyi performans alamadım. Geçen ay mekanik disk fren sistemini iptal edip v-fren'e geçiş yaptım, performansından çok memnunum hem de bakımı gayet kolay. Disk kullanılacaksa bence bu hidrolik olmalıdır, mekanikler bana çok şekil şukul geliyor. :)

Benimde bir sorum olucak disk frenli ince janta dag lastigi olur mu arka duble jant

• Beğen
@vizeli gezgin jant ölçülerine göre uygun kalınlıkta lastiği bulabilirsin. Forumda birkaç konu vardı galiba bununla ilgili.

Geri