trainspotting35
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 23.711
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Orbea
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Aynen hocam iş başvurusunda "Hobileriniz" kısmına " Karbon ,full şimano pro aksam yol bisikleti kullanicisiyim , ayrica belirtmek isterim italyan bisiklet" yazdim. Insan kaynaklari memuru bir telaş, bi telaş sormayiniz. " Benim haddime değil sizinle mulakat yapmak" diyerek direk firma ceosuna yönlendirdiGerçekten çok yanlış düşünüyorsunuz.
Ne kadar çok hobi, aktivite ile uğraşıranız ve bunları çeşitlendirirseniz bunun faydasını her konuda olduğu gibi iş bulma konusunda da görürsünüz.
Hani iş görüşmesinde sorarlar ''hobilerin nelerdir,boş vakitlerinde neler yapıyorsunuz'' Bu soru işe girmenize yardımcı olacak bir sorudur.Bu soru ile iş veren sizin hakkınızda bir çok şeyi öğrenebilir:
-Çok yönlü olduğunuzu gösterir.
-Grup çalışmalarınıza yatkınlığınızı
-Liderlik vasfınızın olup olmadığını
-Girişimci ruhunuzun olup olmadığı gibi birçok konu....
Bunlar hep sizin işe girmenizi ,hatta girdiğiniz işte daha da başarılı ve mutlu olmanızı sağlayacak durumlardır.

@mariokaldato Cumhur Ağabey
Öyle dedin mi olmaz tabii.
Bak nasıl olur
Ben dedim ki ''domestiğim''.
Onlar da domestik ne ola ki dediler ve kulak kabarttılar:
Domestik kelimenin temel anlamı ile ''hizmetkar'' dedim.
İnsan kaynaklarındakilerinde bir bıyık altı gülümseme.Biraz daha açar mısın?
Hay hay
Sizin için en öne geçer rüzgarı göğüslerim.Yani müşteriler ile mücadele ederim sizin adınıza
Sİzin için takım arabasına gider yiyecek ,içecek getiririm.Yani mal arabası gelir,malları raflara dizerim.Amelelik yaparım
Bazen de size bi şey olursa ,sizin için ek mesai yapar canımı dişime takar size ekstra para kazandırırım
Daha bir sürü şey anlayacağınız.Ben yaparım siz kazanırsınız.
Tabbi bunları duyunca gözleri ışıldadı tıpkı petrol görmüş Amerikan Başkanı gibi.Çünkü kendilerine ''modern bir köle'' bulmuşlardı.
Ama şunu bilmiyorlardı ve onlara şunu asla söylemedim.Ben bir ''Spartaküs'' tüm.Özgürlüğüm için isyanımı elbette yapacaktım .Amacıma ulaşmak için ses çıkarmayak zamanı geldiğinde yani ''bahar'' geldiğinde özgürlümü ilan edecektim.Tıpkı Spartaküs Fabian Cancellara Reisin zamanı geldiğinde yani baharda masaya yumruğunu vurduğu gibi.
216029 dosyayı görüntüle
Selam olsun Spartacüse Selam olsun Cancellara Reise
216030 dosyayı görüntüle

Abi selam senin yaptığın meslek her kesin saygı duyduğu bir meslek ayrıca ne olur böyle söyleme senin bu foruma katkın bilgi birikiminde bir nevi biz amatörlere öğretmenlik oluyor.Sağlıcakla kal☺hani adam diyor ya, ilk defa bu arazi benim diyenin kafasına odunu vursalardı insanlık mülkiyet duygusu olmadan rahat yaşayacaktışaka bir yana emekliliğim geldi ve bir daha işimin adını bile söylemeyeceğim diyorum.nasip
![]()