Scudo Sports

Her yere bisikletle gidenlere karşı ciddi bir uyarıdır!

Scudo
Of of of :D Çok sağlam linç konusu ama değmez. Ben direkt söyleyeceklerimi sıralayayım;

1) Bisiklet yoluna adımını atamazsın. Senin bisiklet yoluna adımını atman o çok değerli "araba"nla karşı şeritten gitmen ile aynı şey. Bir gün çok fena çarparlar görürsün.
2) Yolun tamamı senin değil, otoyollar dışında bisikletlilerin bütün yolları kullanma hakkı vardır ve iki bisiklet bir şeridi kapatabilir, sıkıysa yol verme.
3) Bisiklete binen insan elitist veya plaza insanı değildir. Bisiklette sağlığı ve özgürlüğü bulmuş insandır. Sen o trafikte benzinin litresine 6 lira vermeye devam et.

@Yavuz Sultan Selim Padişahım(!) Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kendinizi biraz padişah hissediyorsunuz galiba.Bence siz her yere tahtırevanla gidin.Trafikte arabayla felan uğraşmayın.
tahtırevan-min.jpg

Eğer Bisiklet yolunu işgal edecekseniz bu da iş görür.

tahtirevan.jpg

Nick konu ancak bu kadar uyumlu olabilirdi. Yazdığı içerikten hangi kitleden olduğunu anlamak hiçte zor değil. Emin olun bisiklete, bisikletçiye bu gözle bakan, ehliyeti olduğu halde trafik kurallarından bihaber cahil çoğunluğun oluşturduğu büyük bir kesim var. Bazı arkadaşlar troll, ironi falan zannetmiş ama bence gayet ciddiyetle yazılmış bir mesaj. Zira bu kitleye ne deseniz kendini her zaman, her yerde, her konuda haksız bile olsalar haklı olarak görürler. Yazdığı saçmalıkları ciddiye alıp cevap vermeye bile değmez fakat kendisine, cevap veremeyeceğini bile bile şu soruyu sormak istiyorum; ben, kendisine trafik kurallarından habersiz, ehliyetini gazete kuponu biriktirerek almış trafik canavarlarının sebep olduğu yüzlerce bisiklet kazası örneği gösterebilirim, kendisi bana hatalı bir bisikletlinin sebep olduğu sadece 3(üç) tane kaza haberi gösterebilir mi?

Son olarak, yazdığı kapı kazası gerçek ise dikiz ve yan ayna nedir nasıl kullanılır bilmeyen birisi olarak umarım suçlu bulunur, ehliyetin alınır ve üstüne bisikletliye maddi/manevi tazminat ödemek zorunda kalır.

Konuyu açan mübarek vatandaşımız anlaşılan "Yüksek IQ Zehirlenmesi" geçiriyor...

Abiler bazı açık söyleyim bazı bisiklet sürenleri bende tavsip etmiyorum. Sizin de aileniz olacak . Ne yapacaksınız bisiklete aileniz ile mi bineceksiniz ? (Evet , diyen çıkmaz umarım.) İllaki bir araba alacaksınız . Araba sürücülerinin yerine kendinizi bir koyun . Yanınızdan ta açık camdan içeri girecek gibi sokulan bisikletliler , dengesizce hareket yapan , süren bisikletli ler yok mu? (Forum üyeleri dışında ) Birazda bu kişileri bulup ıslah çalışmaları yapmak lazım. Bisiklet yolunda olsak bile yayaya saygı göstermeliyiz . Düzgün , kibar bir dille uyarmalıyız .

Yine başarısız bir troll girişimi daha. Neyse tatava yapmaya gerek yok. En iyi çözüm: engelle geç.

ve trololo videomuzu ekleriz...:islik::D

@MAERKEK

Sizin de aileniz olacak mı? Bisiklet grubumuzda 22 yaş ile en küçük ben olabilirim.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Anti bisikletçi, oraya buraya litresi 6 Tl yakıtlı elitist araç sahipli Konuyu açan şahıs bisikletforum sayfasına böyle yersiz şikayet için üye oldu sanırım... Senin bisiklet yolunda ne işin var ! Bisikletli arkadaşımız senin gibilerden bıktı. Yaya olarak anayola otobanda sıkıysa yürüsene bakalım noluyor. Bisikletli Trafikte takılmamak ister niye takılsın altında motormu varda dur kalk yapacak zaman harcayacak o pis egzosumu koklayacak ? Yoğun trafik varsada senin gibilerin heryere otomobille gidenlerin yüzündendir... Konu başlığıda son derece komik olmuş..

• Beğen
Tepkiler: emre64
@mserifoglu
Emin olun trol ve sizde bu kadar ön yargılı olmayın lütfen, belli kesimlerde kötüler iyilerden fazla olsa da (iyilerin fazla olduğu kesim kaldı mı emin değilim) belli bi kesimden olmak insanları iyi veya kötü yapmaz.

@Yavuz Sultan Selim
1. Siz aracınızla yolda giderken ben ve sevgilim yolun ortasında yürüyor olsak ne yaparsınız ?
2. Her bisikletçi elit falan değildir. Biriktirmiştir almıştır bisikletini hem sporunu yapıyordur hem keyfini çıkartıyordur.
3. İnsan aynı hatayı 1 bilemedin 2 defa yapar ama 3 asla yapmaz. Anladığım kadaryla sahilde yürürken hep bisiklet yolundan yürüyorsunuz. Burdaki hata sizde.
4. Bisikletlerde araçtır. O yol motorlu vrya motorsuz her türlü araca açıktır. Bizim de hakkımız var o yolda. Yolun sağ şeridi bize ayrılmıştır.
5. Bir insan bir skıntı yaşıyorsa aynı sıkıntıları başka insanlarında çekmesini istemez etik kurallara uygun değil bir kere. Siz trafikte bekliyosunuz diye biz niye bekleyelim ?
6. Bisikletin nesinden kafanız şişiyor anlamış değilim ? Sesinden mi (halbuki bisimlet sessiz) ? Görüntüsünden mi ( bence estetik bakımdan arabalara 100 çeker) ? Yoksa çekememezlikten mi ?
7. Hangi hakla önünüzde seyir eden bisikletliyi ezip geçme düşüncesindeniz ?
8. Başlık tam bir tehdit burdan bile dava açabilirim size onu geçtim kuralları çiğnemenizden dava açabilirim şuan.
9. Aynayı kullanmıyosanız takmayın. Solunuzdan gelen bisikleti görmemeniz aynayı kullanmıyosunuz demektir.
10. Akıl edebiliyosanız o zaman halk otobüslerini siz kullanın.

Lütfen BİSİKLETLİLERE saygı gösteriniz. Trafikte sizin kadar bizimdr hakkımız var.

@Kırık jant
Valla konuyu okur okumaz direk cevap yazdım sinirimden sonra yorumları okudum ironi ve ya troll dediler inşallah ironidir.
Dediğiniz gibi alenen tehdit etmiş .

@Oğuzhan Çaylak Açıkçası bu konu beni de rahatsız ediyor. Bazen ben bisikletle geçerken kaldırımda yürüyen çocuklar ''fiyuvv, dayııı'' diye bağrıyorlar. Çok rahatsız edici bir durum.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Geri