Scudo Sports

Her şeyin fiyatının artmaya devam etmesi

Scudo
@dethagorf hee anladım.o arkaya takılan bagajlar dede bisikleti demiş. Valla geridonusumden yapılamıcak sey yok. Biraz yaratıcılık biraz istek birazda fakirlirk

Valla ben o dede bisikletinin arkasina cok bindim sikinti yasamadik simdiki bagajlar agirlik kapasitesi veriyor te allam ya :)

Hocam aliminyumlar cok pahali, demirler de agir, param yok diyorsan demir al 15 liraya buldum mesela 50 kilo yukle git :harika:

Bazı ülkelerden gelen bisiklet ve bisiklet parçalarına %10-%20 arasında EK gümrük vergisi konmasına ilişkin bakanlar kurulu kararı. Hepimize afiyet olsun!!! :mad:

(link)

Hergün bu ülkede yaşayarak ne kadar şanssız olduğumuza inancım artıyor. Diğer ülkeler bisikleti özendirmeye çalışırken bizde yavaş yavaş kullanılmaya başlanan bir araca hemen vergi geliyor. Ülkenin geneli bisiklete verilen 500 lirayı bile çok görürken bu fiyatların artması vatandaşı iyice soğutur bisikletten.

Bisikleti teşvik eden;diğer ülkelerdeki vergi iadesi, satışta indirim gibi kolaylıklar dururken vergi konusunu ele almaları üzücü.
İlave: Eğer gerçekten de vergi oranlarında düşürme yapmışlarsa çok iyi, konunun hakimi arkadaşları bekliyorum şu an.

tablonun en altında 1,2 ve 3 grubunda yer alan ülkelerden ürün gelirse ilave gümrük vergisi yok. 1,2 ve 3 grubuna dahil olan ülkeler arasında ab üyesi ülkeler de var. yani ab üyesi ülkelerden ürün gelirse ilave gümrük vergisi uygulanmıyor. yanlış okumadıysam ve anlamadıysam böyle diyor yazıda. zaten bizim alışveriş yaptığımız siteler merlin, evan, wiggle, bike24, bikediscoun fln bunlarda ab üyesi ülkeden bize mal gönderdiklerine göre ilave gümrük vergisi olmayacak diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Motosiklete de geldi :) hilal tekniği yıllar geçse de devam
Motor, bisiklet ve aksak toplu taşımadan soğutup önce arabaya itiyorlar
Orada ötv ve benzin vb'den alınan kallavi vergiler ile vurgunu yapıyorlar sonra :)
Bisikletforum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Decathlon zamları şimdi anlaşıldı.

AB üyesi ülkelerden alınmıyor olarak anladım. Eğer doğru ise, bizleri etkilemeyecektir!

Bu bir zam değil, "güncelleme". :D

Yanlış anlamadıysam 4013.20.00.00 sayılı tarife sadece bisiklet lastiklerini kapsıyor. Bisikletler ve diğer bisiklet parçaları için bir değişiklik söz konusu değil. Yanlış bilmiyorsam bu ilave gümrük vergileri önceden daha yüksek seviyelerdeydi, "güncelleme" ile vergi oranları düşmüş.

"Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

"Tekerlekler (tekerleklerin dış lastikleri hariç)" ne demek anlamadım bilgisi olan var mı

Nasıl eğleniyor muyuz gençler...
Ohh ohh evet evet evet....
Beter olun az bile koymuşlar... Şey pardon güncellemişler :)

Yanlış anlamadıysam AB üyesi ülkeleri ilgilendirmeyen bir durum. Vergi uzmanları varsa onlar daha açık yazarlar tabii. Zamanla anlarız..

Yine de büyük konuşmayayım ama kimse bana TR'deki herhangi bir dükkandan (Decathlon hariç; o da koyduğu fiyata bağlı) Schwalbe lastik aldırtamaz. Geçen sene bike-components.de'den lastiklerin çiftini 40 euroya (o günkü kurla 120 küsur liraya) aldım, TR fiyatı ise aynı lastiğin TEKİ İÇİN 200 lira idi.

@Murat B.

Arkadaşım seni tebrik ediyorum, her konuda olduğu gibi bu konuda da yorum yazmış olmak için değil insanları doğru bilgiye ulaştırmak için yazmışsın, resmi gazeteye bakmadan önce diğer yorumları okudum canım sıkıldı ta ki senin değerli yorumunu görene kadar, evet senin de bahsettiğin gibi bisiklet için geçen tarife "kauçuk iç lastik" için geçerliymiş, ayrıca artış olan tüm kalemler pek de tercih edilmeyen ülkelerden yapılacak ithalat için geçerli.

(link)

Geri