Günaydın arkadaşlar ,
bu aralar bir kaç kez hastaneye kontrol için gittiğim de aklıma takılmış ama soramamıştım. Bu uzun yollar boyunca , maşallah çikolota , su , muz , iç lastik vs. eksiğimiz yok da , dağ-bayır gezerken olası bir kaza için küçük bir sağlık kiti bulundurmak faydalı olur diye düşünüyorum.
Dün bir kaç eczanede baktım ama değil arka cep , Kemal Abi'nin meşhur çantasına bile sığmazdı .
Bu konuda bir öneriniz var mı?
Bir de Sarp'ın başına hafif şekilde geldi ama zincir atması ve belki bakla atmasına karşılık yedek bir parça ve takma aparatı var mı?
tşk.
selam arkadaşlar aranızdaki dialoglar çok hoş....
sanırım geçenlerde yaptığınız turdan sonra hissettiğiniz yorgunluğun ne anlama geldiğini araştırıyorsunuz ama Cemo cevap vermiş..
Cemo ukalalık etmek istemem ama yanılıyorsun dostum..
hissettiğiniz uyku durumu tamamen yorgunlukla alakalı.....
belki içinizde hatırlayanınız olabilir '' bir gün Contodor etabın birinde başarızın olunca şu açıklamayı yapıyor ; dün okadar yorgun ve uykum vardıki yemek yemeyi unumuşum.'' evet olay sadece yorgunluk...
bunu bilememeniz çok normal sizi takip ettiğim kadarı ile genelde deniz seviyesinde ,çok uzun olmayan ve molalı turlar yapıyorsunuz + daha sezonun başındayız geçen yaptığınız tur uzun,rampalı vede en önemlisi rüzgarlı bir havada oldu yani yorulmak için çok sebebiniz vardı. Cumartesi bende devaölı yaptığım rotayı yaptım ama herzamankinden daha düşük değerlerle ama daha çok yorularak bitirdim çünkü rüzgar çok fazla idi..
unutmayın bir bisikletçinin en büyük düşmanı kafadan gelen rüzgardır ( head wind ) bu durumdan korunmanın en ii yolu gurubun makara yapmasıdır siz bu yönden şanslısınız kalabalıksınız ben genelde tekim yada bazen Çavuş ve Onur ama Çavuş her zaman arkaya yatıyor..
neyse arkadaşlar bu yazdıklarımın hepsini bildiğinizden eminnim egomonya işte birde ben yazayım dedim...
herkese kolay gelsin....
Cemo ben sana herşeye zıplama demedim mi abicim sen doktora vermene bak..
bu arada Ales in ne olduğunu öğrendim...
hüseyin selam hemen muhanmede yazılacağın zincir atarsa onu halletmek için aleti var ....sağlık çantası ufak bi olay taşınabilir ...
hatayı yapma olayı çikolata ,çikolata enerji verebilir ama fazlası gümletir ayrıca biraz paraya kıyın power gell alın 5 ytl 10 ytl ye iki adet ........uzun yollarda ağır yemek yemem adetim değildir ,köfteci yusufta bile tek köfte yerim o kadar .....yemek yendikten sonra en az bir saat geçmesi lazım langur lungur girdinizmi yandınız ...
abi saol. Pazar günü çıkmadan aslında bir enerji bar aldım zaten(1000 kalorilik 60g'lık olanlardan) ama malum, 5-6 saat sadece enerji bar ve su/soda ile gitmiyor. Mide'yi de biraz doldurmak lazım bence , ki gözleme ile onu hallettik
zincir takma aparatını da soracağım , tekrar saolasın...
valla benim metabolizma bi garip o zaman, ben 100 km yi aşan turlarda yemek yediğimi hatırlamıyorum yani hamur işi yemedim evet kuru üzüm çoğunlukta idi ve kuru kayısı ve en çokta muz götürdüm 4 muz yediğimi hatırlarım evet enerji barı 100 km nin üstüne aldığım vakit acaip oldum sanki hiç 100 gitmedim direk kana karışıyor ve dizler kuvvetlendi......
ve soda evet soda ile ayran karıştırma olayı ......mineral olarak maden suyu sodası özellikle kızılayın...
Saygıdeğer Arkadaşlar dünkü yorgunluğum anca geçti diyebilirim. Yukarıdaki dikdörtgende Saygıdeğer Hasip Çehre'nin de belirttiği üzere Rüzgar ve rampalar bayağı yoruyor. Ama sonuna kadar da değiyor.
Gene yukarıda ki dikdörtgende belirtildiği üzere Şile'yi es geçip Riva'ya gidilebilir diye yazmışsınız. Riva üzerindenmi Ağva'ya gidilecek rota o şekildemi?
Ben şahsen kendi bisikletimde bir fren bir de zincirin kullanılamaz hale gelmesi korkulu rüyam. Pazar günkü gezimizde Bir yerden sahil yoluna indik bayağı dik bir yokuştu. O yokuşta ben hem ağır, hem frenlere sonuna kadar asılarak, hem de ' ya şu anda fren kopsa ne bok yerim ' diye stres yaşayarak indim neyse ki bir şey olmadı. Ama bu hiçbirşey olmayacak anlamına gelmiyor. Fakat yedek bir zincir bulundurmakta fayda var. Bu konuyu ben de düşünüyorum. Diğer araftan sırt çantam adına yapılan iltifatlara sırt çantam adına teşekkür ederim. Ondan bir şekilde kurtulmayı düşünüyorum ama bu o kadar kolay olmayacak. Çünkü lazım oluyor. Bir diğer konu ilk yardım çantası deyince benim aklıma yara bandı, sargı bezi hadi birde tentürtiyot yada oksijenli su geliyor. Daha kapsamlısına ihtiyaç duymamak için kontrollü sürüş yapmamız lazım.
Abi bir bisikletin fren ve zincirleri o kadar kolay kullanılamaz hale gelmez, merak etme. Eğer zincirin değişim zamanı çok geçmişse ve çok zorlanırsa kopabiliyor ama o durumda da yedek zincir taşımaya gerek yok, yukarıda da bahsedildiği gibi birleştirme aleti var, onunla kısa sürede en azından tur sonuna kadar idare edecek biçimde tekrar birleştirilebiliyor.
Çanta konusunda da, arkasında 3-4 bölmeli cep bulunan bir forma alırsan çantaya gerek duymadan gerekli her şeyi onlara sığdırabileceğini düşünüyorum.
Bu hafta yükseltmek için gireceğim ALES'i öğrenmen güzel. O belge yalnız yükseklisans ve doktoraya başvurmada değil, araştırma görevlisi, öğretim elemanı, yardımcı doçent ve doçent olmak için Türkiye'de istenmekte. Bu arada Hasip Abi, o zaman şimdikinden kötü İngilizcemle yükseklisans tezi yazmış ve vermiştim. Doktora tezini haydi haydi veririm. Sadece tezde savunacağım modeli oluşturmak için harıl harıl İşletme'yle ilgili 2005 ve sonrasında yazılan makale ve doktora tezlerini inceleyip, onlarda hangi modellerin savunulduğunu ve bunların toplanan veri tarafından ne derecede doğrulandığını araştırıyorum ki gözden kaçan bir ilişki yakalayıp yeni bir model oluşturabileyim.
Bu akşam bol katılımlı bir tur oldu , hatta turun Saray kısmına katılım daha da fazlaydı.
Turda 3 kişiydik, ben, kaptan ve Sarp. Ama eskort sıkıntısı hiç çekmedik. Bostancı - İdealtepe arası Hüseyin, Dragos - Maltepe arası İlter arabayla eskort yaptı. Saray'da Erkan, Alp, Kemal abi ve İlter'in katılımıyla mevcut 7 oldu. Mevcut az olsa da muhabbet sağlam oldu, saati 00:30 yaptık hala saray önü ayakta muhabbetteydik. :rolleyes:
Katılan herkese teşekkürler, katılmayan tatlı su bisikletçilerini de sevgiyle selamlıyorum.
Ahmet'cim ben de ilk kez araba ile çekme deneyimini yaşadım ama açıkçası bana biraz tehlikeli geldi. Çünkü sürekli ışıklar var ve hem arabaları,hem ışığı hem de sizleri kollamak oldukça zor geldi.
Makara daha güzel , biz yine öyle devam edelim.(nasıl ama , hep makara yaparmışım gibi yazdım di mi )
Perş. deneriz artık , görüşmek üzere...