Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

@samet_özdemir

aha şimdi oldu işte kolombiya bi başka zati siyah model aramak lazım 200 ytl ona ...
60 ytl ye eldivenide ayarladık diyelim geriye en önemlisi samet spd kalıyor bu çok önemli bu gün silik tekerlerle hız yapmak durumunda kaldım gerçi kaymadım o ıslak zeminde ... nedeni çift çorap acaip ıslandı dönüşte mecburen anadolu kavağından beykoz merkeze olan kimi yerde kartepeden dik olan o rampaları süratle çıktım ve bunun faydasını gördüm ayaklarım ısındı tabi adamda rahatsızlık yapıyor ayaklar ıslanınca valla bunun çaresini bulamazsam ben artık yatarım yağmurlu havalarda hafta sonları ..............
zati hafta içinden durumu telafi ederiz....

Scudo
@Kudret Kurtcebe

su geçirmeyen ayakkabılarda gore-tex dokuma kullanılıyor. gore-tex kullanılan spd ayakkabıları düşünebilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: binRR
http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/31693.jpg

evet 93 yuro yalnız bu ayakkabıyı denemiş bi arkadaştan rapor almak lazım ve yağmurda nasıl sonuç verdiğini bilmeliyim 93 yuroyu veririz ondan sonra bide ayaklarım sırılsıklam olursa valla götürür yukardaki ayakkabıyı dükkanın önünde üzerine benzin döker yakarım bende bontrecır var bi işe yaramıyor....
anladığım kadarıyle üst tarafta delikler var ordan su girerse ne olacak...

@Kudret Kurtcebe

abi onlar havalandırma delikleri gore tex dokumada şart çok hava alan bir malzeme değil. altında yine goretex var zaten o deliklerin. spd olarak değilde normal goretex ayakkabı ile bisikleti kullandım epeyce bir süre hiç su almadı. yalnız kaliteli çoraplar var termal çorap diye geçiyor sanırım onlarla beraber kullanmak lazım. naylon çoraplarla içerden ıslanma oluyor terleme ile.

• Beğen
benim öğrenmek istediğim spd lisi su geçiriyormu bunu öğrenmek istiyorum ayrıca muhakkak kullanan bi arkadaş vardır...
ve bu spd su geçirmeyen goretex model ile , termal çoraplar giyildiğinde kesin bi sonuç alma olayı oluyorsa sorun yok..
yalnız böyle bir olayı denemiş bi arkadaşın kesin net cevap vermesi lazım tabi...ona göre tedbirimizi alalım............
ayrıca hepsinin aşınma sorunu var goretex spd olmayan ayakkabılarda eskir ve zamanla su alır bunlar hep tüketim politikaları...dünyada böyle...

gora tex bi ayakkabı için 180 lira çok iyi fiyat sonuçta spd ayakkabıların fiytları belli birde 100 euro nun üstünde olmadığı için gümrüğe takılma riskide yok eğer alacaksan kudret abi biran önce al derim tabi noel tatiline girmedilerse yılbaşı paketleri diye gümrükde kimse bakmaz hemen eline ulaşır ;) yağmurda en iyi şey naylon direk ayakkabıya naylon bağlayacaksın su falan hiçbişi almaz :)

bu arada artık bende yağmurlu havalarda çıkmaya bilirim biras zor oluyor ayaklar ıslanınca gerisi önemli değilde ayakkabının tanesi 1000 gr oldu suyu yiyince :D

• Beğen
@samet_özdemir

samet çok çirkin bi görüntü oluyor o vakitte..
yalnız forumun giyim topiğine yukardaki spd goretex modeli kullanan olup olmadığını sordum tabi termal çorapla bakalım ne cevap gelecek elbet biri cevap verir ..........
kullanandan al bilgiyi tüketici tüketiciyi koruyacak benim bontrecır marka spd yazlık o yüzden su geçirmekte ayrıca kılıf dediğin gibi çok soğuk kuru havalarda ideal...........
aralık ocak şubat ve mart aylarında kuru havalarda uzağa gidiyorsan işe yarıyor...o kadar...yağmurda hikaye...

samet şimdi baktım giyim topiğine
aziz arkadaş kullanmış bunlara bakacağım...

Castelli Diluvio - fiyatı 50$ civarı
Castelli Pioggia - fiyatı 60$ 70$ civarı

ayakkabı kılıfı ne su geçiriyor nede soğuk diyor

http://www.roadcyclinguk.com/news/images/castelli_overshoes_hi.jpg

@Ahmet Ersöz

Geçmiş olsun Ahmet Abi. Umarım çabucak iyileşirsin. Şu anda beynim fena halde zonklamakta. Sebebi: Akıllara zarar mantık sorularıyla dolu ve yetersiz süresiyle ALES !

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ersöz
Ben SPD nin alttan su aldığını düşünmüyorum, en azından benim kullandığımda durum bu:) iç tabanını çıkarttım, altında hiçbirşey yok, zaten vidalanan yerin iç kısmına su geçirmez bir bant yapıştırmışlar, yinede girarse kılıfla ayakkabı arasından girer:)

@binRR

ertan ne model kullanıyorsun ...
ayrıca bol sağnaklı yağmurda kullandınmı...
ayrıca seninki kışlık spd mi....

Specialized in mtb modeli abi, evet yağmurda kullandım, alttan su almıyor fakat üst kısımda nefes alsın diye file kısımlar var, oradan alıyor tabi;) fakat Muhammed de çok güzel bir kılıf gördüm, kalın baya, ondan alıp deneyeceğim abi:)
Kışlık değil malesef, ben o açıklamayı alttan su alıyor demiş Samet, onun üzerine yazdım, bendeki en azından alttan su filan almıyor abi:)

Kudret Abi, yerinizde olsam eski usul yaparım. Hem daha ekonomik. Yağmurlu havalarda ayakkabının üstüne naylon sar, ıslaklıktan kurtul. Ben de daha evimizin önünün asfalt görmediği, çamur deryası sokaktan ilkokula gittiğim dönemlerde çizmemin üstüne çamur gelmesin diye yapardım. Çamuru bayağı azaltmıştı.

• Beğen
@Cem Şentin

O pek iyi bir yöntem değil ama, nefes almazsa ter yapar, yine ıslaklıktan üşür ayak:)

@binRR

ha şimdi o kılıfı dene ondan sonra bana kıyak yap beni bilgilendir ertan çok sevinirim ayrıca arka sayfada verdiğim kılıf modelleri var 60 dolar ...
aziz arkadaş su almadığını söylüyor kesin cevap bekliyorum özelden mesaj attım bakalım ne diyecek şimdi bende aynı dertten müzdaribim ayakkabının yan taraflarında havalandırma delikleri var ve bu gün ordan su girdi tabi kılıftada farketmiyor gene giriyor şimdi bi arkadaşımız çok şık bi çözüm bulmuş dalgıç çorabı geçirmiş alttan kesmiş vida yerinden valla mantıklı geldi bana şimdi iyimi...

@Kudret Kurtcebe

Beraber deneriz inşallah abi:)
Vallaha Türk milleti zorda kaldımı yaratıcı çözümler üretiyor maşallah:D:D

@binRR

yarın fenerbahçeye bakacağım orda deniz ürünleri giyim mağazası var fiat alacağım ......

@Kudret Kurtcebe

dalgıç çorabı alacaksanız kalamıştaki deep store mağazasını tavsiye edebilirim. tarkan bey var dükkan sahibi ilgili bir insandır. fiyat olarak da 15 euro idi sanırım yaz sezonunda.

@binRR
O zaman ıslaklığın giremeyeceği kadar yüksek bir yerden terin gitmesi için hava deliği açarsın. :)

ertan abi bende sanmıyorum alttan alacağını alttan alsa bile sadece tabanı ıslanır benim ayakkabı alttan üste heryeri sırılsıklam suydu dikişleri var ortada ordan aldı sanırım yoksa bu kadar ıslanmazdı. ayakkabıyı sıktığımda su geliyordu :) paça arasındanda giremez eşorfman giydim paçalarımada fosforlu bantlarımı sardım kılıfın üstüne geldi o aradan gelen su kılıfın üzerinden gitmesi lazımdı normalde :) ama dikişlerden içeri girmiş :) çamurdu daha doğrusu yağmur suyu değildi bizimkisi hala ağzımda kum taneleri var dişlerimin arasından geliyor bazen :)

• Beğen
Geri