Scudo Sports

Her ekipman her kadroya uyar mı?

Tepki
1
Arkadaşlar merhaba.
Her ekipman her kadroya uyar mı?
Bianchi toledo bisikletimin kadrosunu Tonkawa karbon kadro ile değiştirmek istiyorum. Diğer ekipmanları da param oldukça yavaş yavaş yükseltmeyi düşünüyorum.
Şimdi benim toledo bisikletimdeki maşa, aynakol, aktarıcılar vs gibi parçalar bu kadoya uyumlu mudur yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
Furç ,amortisör ,sele borusu ,sele kelepçesi ,ön vites gibi parçalarda sıkıntı yaşayabilirsin.Bunun nedeni kadroların farklı ölçülerde olmasıdır.
Bir de kadroların fren bağlantılarına dikkat etmek lazım.Kimisi sadece disk uyumlu oluyor ,v-fren kullanamıyorsun.
Bu işi iyi bilmeyen kişilerin ,bu işlerle uğraşmasını sakıncalı görüyorum. :D Çok masraf çıkabilir. :)

Parçalar temel olarak birbirine uyumludur. Genelde sorunsuz bir şekilde değiştirme yapılabilir.
...Fakat
- Kalın bir gidondan ince bir gidona geçerken,
- Farklı ölçülerdeki parçaları birbirine uydurmaya çalışırken
- Farklı marka ve sınıf parçaları bir araya getirmeye çalışırken
- Farklı amaçlı bir kadroya geçtiğinizde vb.
eski parçalarınız uymayabilir.
Kolay gelsin.
Tavsiyem (nacizane) fren, vites gibi donanımlarınızı set olarak alınız/kullanınız.

• Beğen
Tepkiler: Erdal Sarıtekin
Daha ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaşlar varsa yardılarını bekliyorum.
Tonkawa karbon kadro alıp bianchi toledo bisikletimin kadrosu ile değiştirmek istiyorum. Hangi parçalar bu yeni kadroya uyum göstermeyebilir?

@Erdal Sarıtekin

Bisikletindeki ekipmanı açıklarsan neler olur olmayabilir söyleriz? Ayrıca gerekli açıklamayı Gökhan ve Bülent kardeşlerim açıklamış :in:

Aynı projeden ben de 7 yıllık çift amortisörlü süpermarket bisikletim için düşünmekteyim :) Bisiklette kadro dışında hiç bir parçası aynı kalmadı diyebilirim. Şöyle ikinci el kadro, maşa (ilk aşamada sabit maşa da olabilir), gidon, gidon boğazı, sele ve sele borusu uydurabilirsem ortaya gayet güzel bir iş çıkabilir diye düşünüyorum. Donanımlar şöyle:

- 26 inç çift katlı jant
- 7'li Shimano ruble + TOURNEY arka attırıcı
- Shimano SIS ön attırıcı (üzerinde yazan bu, detaylarını bilmiyorum)
- Shimano ACERA HG50 zincir (tam olarak bu model olduğunda emin değilim, değilse de yakın bir modeli)
- Shimano ALTUS Rapidfire 7'li vites kolu.
- Aynakol göbeği de Shimano
- Ayrıca elimde boşta duran Shimano ALIVIO aynakol var.
- Frenler öylemesine :D

Özellikle aynakol, ön attrıcı, kadro ve geriye kalan vites takımının ne kadar uyumlu olabileceğinden emin değilim ve standartlarını da bilmiyorum. Şuan ki bisikletime Alivio aynakol uymuyor örneğin, yeni bir kadroya nasıl gider bilmiyorum.

Ben de 1 inchlik maşayı oversize kadroya takmaya çalışıyorum, nasıl yapabilirim sizce.

@Erdal Sarıtekin

Tüm parçaları sorunsuz geçirebilirsiniz.

İki yer sizi zorlayacaktır, birincisi furç takımız ikincisi ön attırıcınız. Ancak bunların uygunluğu için ektra para harcamanıza gerek kalmayacaktır çünkü tonkowa kadroyu alırken zaten furç takımı veriyorlar.

Ön attırıcınız için tonkowa kadro azıcık kalın gelebilir bunuda attırıcınızın sabitleme vidasının boyunu biraz uzun tutarak yapabilirsiniz.

Kolay gelsin..

• Beğen
Tepkiler: Kadir Lighta
Geri