Scudo Sports

Hemoroide bisiklet iyi gelir

solamare

Daimi Üye
Tepki
155
utanılçak bişe yok ; halk arasında BASUR diye bilinen hemoroide bisiklet iyi gelir bi arkadaşımın şiddetli hemoroid agrıları vardı ve tuvalet sonrası doktor tavsiyesi olarak sert zemine oturması gerekliydi. ona kalça ve iç damarları destekleyen bir bisiklet selesi alıp onun üstüne oturmasını tavsiye ettim. arkadaş seleyi aldı ve çok iyi geldiğini bana bildirdi ve işi ilerleterek bisiklet alıp her sabah tuvalet sonrası 3 km yol yapmaya başladı. hızlanan kan dolaşımı ve lokal basınç hemoroidi 13 günde halleti inanın. aynı sorundan müzdarip 4 arkadaşa daha konuyu anlattık ve sonuçlar 2 hafta sonunda süper oldu . dolayısıyla baçak kalça bölgelerindeki kan dolaşımının artması ve bisiklet selesinin uyguladığı lokal basınçlı masaj soruna çok iyi geldi. biz kendi çapımızda deneysel bir sonuç aldık. bu konu doktorlar tarafından araştırılp test edilmeli bence her 10 kişinin 3 ünde busorunun olduğunu düşünerek ;BU OLAY BİSİKLET SATIŞLARINI PATLATABİLİR BİSİKLET FİRMALARININDA DİKKATİNE.

Scudo
Bize tıp fakültesinde bisiklet hemoroide zararlı olarak öğretildi ancak arkadaşın dediği gibi benimde 2 yakınım benzer şekilde bisiklet kullanarak rahatlama sağladı.Muhtemelen egzersiz sırasındaki venöz kan dolaşımının artmasıyla ilgili,bisiklete devam.

@erdinc34

İnanır mısınız bilmiyorum ama bende de aynı bölgede ufak ağrılar, kaşıntılar oluyor... Ne zaman bisiklete binsem, yara veya kaşıntı kalmıyor...

Bunu da duymak benim düşüncemi doğrulamış oldu...

Teşekkür ederim...

BU OLAY BİSİKLET SATIŞLARINI PATLATABİLİR BİSİKLET FİRMALARININDA DİKKATİNE.
:D not: Sadece bu faydasından dolayı mı:)?

• Beğen
Tepkiler: sadana
Denedim, evet iyi geliyor ,başta ciddi çekincelerim vardı hatta oldukça araştırma yapmıştım internette babamın "Bin bişey olmaz" telkini üzerine kullanmaya başladım. Gerçekten kısa sürede eğer oluşmuşsa şişkinliği kaşıntı ve ağrıyı yok ediyor. Tabi ileri seviyedeyse tıbbi müdahale şart diye biliyorum. :)

SonuÇ Olarak Bİsİklet Basura İyİ Gelİr Konum DoĞrulanmiŞ Oluyor TeŞekkÜrler ArkadaŞlar Fİkİrlerİnİzİ Yazmaya Devam Edİn ÇÜnkÜ; Bu Form Tip Ta Yenİ Bİ Akim Yaratabİlİr Sevgİler Hepİnİze Basursuz GÜnler

Asagidaki tip/saglik linkinde, bisiklet, kosu turu sporlarin sindirimi hizlandirip, kabizligi onleyerek basuru engellediklerine iliskin bir not var. Eminim bir google taramasi bu konuda benzer bircok makaleye - ve tabii bu tezin aksini savunan baska yazilara - ulasmamizi saglayacaktir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: gokhan erdogan
Engellemesi zaten ayrı bir konu, fakat koşu spordan ziyade beslenme alışkanlıkları hemaroid oluşumunda ön plandadır. Ben bu rahatsızlığa sportif aktivitemin en yoğun olduğu dönemde sahip oldum. Günlük 5-6km lik koşular+ 20km üzeri yürüyüşler. Korunmak için beslenmeye dikkat etmek gerekiyor.

Rahatsızlandıktan sonrası için de yine ön planda beslenme var. Özellikle baharattan uzak durulması gerekiyor. Yalnız bu aşamada sporun (özellikle bisiklet) faydasını gördüm. Bir süre oturmak sıkıntı yaratsa da alışılıyor, ve iyi geldiğini söyleyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: S. YILDIRIM
erdinc34
ona kalça ve iç damarları destekleyen bir bisiklet selesi alıp onun üstüne oturmasını tavsiye ettim. arkadaş seleyi aldı ve çok iyi geldiğini bana bildirdi
muratkaracaus'un da dediği gibi selenin resmini koyabilirseniz ilgilenenler için faydalı olabilir.

Ayrıca bunun bilimsel bir çalışma olması için forum içinde bir anket açılabilir de. :D

sevgili arkadaşlar bisikletin hemoroide iyi gelmesiyle ilgili : benim bahettiğim arkadaşım bu sorunu 2 yıl çekmiş tüm yiyecek icecek dietlerini yapmış ve ilaçlarını kullanmış bir insandı. ben seleye oturmasını ve ve daha sonra tuvaletten sonra 3 km bisikletle yol yapmasının . ardından yıllardır sorununu çektiği problem bisikletle tamamen çözüldü.JAMESJOİCE ARKADAŞINDA DEDİĞİ GİBİ BU KONU ANKET YAPILARAK AZDA OLSA FORUM ÜZERİNDE BİLİMSEL SONUÇ ALABİLİRİZ YÖNETİCİLERİN DİKKETİNE!!!! BU ARADA SELE MARKASI ÇOK ÖENEMLİ DEĞİL ARKADAŞLAR ÇÜNKÜ DÖRT ARKADAŞIN SELELERİ FARKLI DAĞ BİSİKLETİ SELESİYDİ. AMA EN UYGUN SELELENİN HANGİSİ OLABİLECEĞİ KONUSUNDADA YORUMLAR OLABİLİR. YADA BASURUN DURUMUNA GÖRE SECİM YAPILABİLİNİR TEKRAR BASURSUZ GÜNLER SEVGİLER SAYGILAR

Olabilir neden olmasın guzel bir tespit olmuş :D bende arkadaşa önerim ama o arabadan inmiyor :D

• Beğen
Çok faydalı bir başlık olmuş, bu başlığı okuyana kadar bisikletin tetiklediğini duymuş ve buna inanmıştım. Fakat sonrasında araştırmalarım tam tersine, fayda sağladığını gösterdi. Diğer tür sporlar da yürüyüş gibi etkiliymiş bisikletin yanısıra.Ayrıca yine yanısıra; vitamin bakımından zengin a,c,e, vitaminli meyve suları var fakat içeriğinden emin olmak sartıyla kullanmak çok iyi geliyor tecrübe edilmiştir. Çok teşekkürler yazan ve paylaşan herkese sağlıklı günler dilerim...

• Beğen
Tepkiler: sadana ve solamare
Çok güzel ve faydalı bilgilerde bu konuya aracı olmuş.Paylaşımınız için tşk ler..

• Beğen
Geri