Scudo Sports

Hem tatil hem spor için Gökçeada

Bayramdan önce gökçeadadaydım. Abi bisiklet sürmek için buraya gelmeyin pişman olursunuz. Hatta bu adaya gelecekseniz adanın diğer ucuna gidin. Adanın merkezi istanbul e-5 trafiği gibi her yer araç kuyruğu. Adanın diğer ucuna sürmek istedik ama yol çalışması varmış haberimiz yoktu. Toprak yolda 20km tozun dumanın içinde yokuş çıktık. Ada sürekli tepelerden oluşuyor bir tepeyi çıkıp inip diğerini çıkıyorsunuz. Kamp olayında sıkıntı yaşamazsınız. Genel olarak pahalı. Gizli limanda kamp yapıp konaklayabilirsiniz. Onun harici gelmeyin abi burda bişey yok
Geçen sene oradaydım :) Bence de bisiklet ile gidilmez,ağaç yok-güneşten kaçacak yer yok çok fena yanmıştım :hihi:

Scudo
Bayramdan önce gökçeadadaydım. Abi bisiklet sürmek için buraya gelmeyin pişman olursunuz. Hatta bu adaya gelecekseniz adanın diğer ucuna gidin. Adanın merkezi istanbul e-5 trafiği gibi her yer araç kuyruğu. Adanın diğer ucuna sürmek istedik ama yol çalışması varmış haberimiz yoktu. Toprak yolda 20km tozun dumanın içinde yokuş çıktık. Ada sürekli tepelerden oluşuyor bir tepeyi çıkıp inip diğerini çıkıyorsunuz. Kamp olayında sıkıntı yaşamazsınız. Genel olarak pahalı. Gizli limanda kamp yapıp konaklayabilirsiniz. Onun harici gelmeyin abi burda bişey yok
Yaklaşık 4 yıl önce Edremit körfezinde bir ev nasip oldu. İşten güçten senede iki hafta amca kalabiliyoruz. Gökçeada hep aklımdaydı ama uzak olduğundan gözüm kesmiyordu. Artık muhtemelen hiç gitmem.
Burhaniyeden Küçükkuyuya kadar arkadaş varsa forumdan haberleşelim. Oralar Bisiklet cenneti.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben haftaya 3-4 günlüğüne gideceğim. Rotalara ve segmentlere baktım. Güzel gözüküyor ama rüzgar konusu korkutuyor. Var mıdır oralarda olan yada yakın zamanda giden. Rüzgardan bisiklet sürebilirmiyiz?

Gökçeada ve Bozcaada dört mevsim rüzgarı bol adalarımızdandır. MTB, Touring yada Gravel tarzı bisikletlere uygun yolları vardır.Özellikle Gökçeada yolları çakıl , mıcır, kum ve toprak ağırlıklıdır. Rüzgardan ziyade bu koşullar göze alınmalı...
Sizi uçuracak kadar rüzgâr olmasa da istenilen tempoyu yakalamanıza engel olabilir.Rahvan tempoda adanın çoğu noktası gezilip görülebilir, isteyen kamp da yapabilir..

Yol bisikletini saymamışsınız liste de. Bu durumda benim iş biraz zor gibi. Yine de bisikleti alıp ne yapabilirim ona bakayım. Belki bi MTB kiralarım oralardan.

Yol bisikletini saymamışsınız liste de. Bu durumda benim iş biraz zor gibi. Yine de bisikleti alıp ne yapabilirim ona bakayım. Belki bi MTB kiralarım oralardan.
aslında yol bisikletiyle de adanın çoğu kısmına gidebilirsiniz. 2 sene önce gitmiştim en son. yollar normal ege kasabası gibiydi. belki köylere giderken biraz daha kötü olabilir. dediğiniz gibi en kötü mtb kiralarsınız. yıldızkoy'a gidin mutlaka, orada patika yol var, sualtı milli parkı tarafında. oradan ileride mavikoy vardı sanırım bayağı güzel. orayı da geçerseniz yürüyerek kayaların arasında ufak ama mükemmel bir koy var sizi bekler :) yıldızkoy'dan ilerisine yol yok tabi, tabanvay yapıcaksınız biraz. deniz gözlüğü alın yanınıza mutlaka bu arada

aslında yol bisikletiyle de adanın çoğu kısmına gidebilirsiniz. 2 sene önce gitmiştim en son. yollar normal ege kasabası gibiydi. belki köylere giderken biraz daha kötü olabilir. dediğiniz gibi en kötü mtb kiralarsınız. yıldızkoy'a gidin mutlaka, orada patika yol var, sualtı milli parkı tarafında. oradan ileride mavikoy vardı sanırım bayağı güzel. orayı da geçerseniz yürüyerek kayaların arasında ufak ama mükemmel bir koy var sizi bekler :) yıldızkoy'dan ilerisine yol yok tabi, tabanvay yapıcaksınız biraz. deniz gözlüğü alın yanınıza mutlaka bu arada
Gezilecek en önemli yerleri yazmışsınız:harika:

Yolların çoğu 30 yıl önce dökülmüş asfalt veya da toprak. Yol bisikleti olmaz orada. Tat vermez.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yolların çoğu 30 yıl önce dökülmüş asfalt veya da toprak. Yol bisikleti olmaz orada. Tat vermez.
Otelle konuştum bugün. Son 1 yılda yolların yüzde 80i yeniden yapıldı dedi. Bakalım deneyeceğim şansımı. Eğer yollar güzel olursa bisiklet için güzel bi parkur olacağı kesin.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
%80 çok iyi bir oran..
Uzun yıllar demografik yapının değişmesi için türlü dümenlerin çevrildiği Gökçeada, doğal yapısı bozulmadan kalır umarım.
Çünkü asfalt geldi mi beton rantçıları da peşi sıra parselasyona girer...

Tek basima oldugum icin kopeklerden cok korkuyorum. Gokceada'da cok kopek var mi? 1-2 tane olsa cok sorun degil ama bazen suruyle geziyorlar. Ugurlu tarafinda kalacagiz.

Otelle konuştum bugün. Son 1 yılda yolların yüzde 80i yeniden yapıldı dedi. Bakalım deneyeceğim şansımı. Eğer yollar güzel olursa bisiklet için güzel bi parkur olacağı kesin.
Son anda bisikleti götürmekten vaz geçtim. Ancak yollar gayet güzel ve uygundu yol bisikleti ile gezmeye. Giden tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Bir kaç yabancı arkadaşı düzenli olarak gördüm yol bisikletleri ile antrenman yaparken. Sadece bazı köylerin içinden geçerken bitmemiş yada tekrar elden geçmesi gereken yerler var.

Geri