Scudo Sports

Hem tatil hem spor için Gökçeada

Tepki
1
Merhabalar. Tatil için 2 gün önce Gökçeada'ya geldim. Şu an üzüldüğüm tek bir konu var. O da almak istediğim ama henüz nasip olmayan bisikletimin yanımda olmayışı. Havasıyla deniziyle on numara bir yer. Böyle bir iklimde bisiklete binemiyor olmak benim gibi bu işe başlamayı düşünen bir aday için çok daha üzücü. Tepeler,ormanlık yollar,virajlı ve inişli çıkışlı yollar tam anlamıyla bisiklete binmek için cezbetti beni daha adaya ilk indiğimde. Eğer buraya daha önce gelmemiş ve kendine tur yapacak,tepelerden iniş yapacak arkadaşlar varsa burayı görmeliler. Ben yapamadım ama yapacak arkadaşlar muhakkak vardır. Bir de buranın oğlak eti meşhurmuş. Gelen olursa denemeyi düşünebilir :)
Şu an mobildeyim resim paylaşacağım pc başına geçince :s

Scudo
Tatil için benimde düşündüğüm bir yer genelde rüzgarlı diyorlar doğru mudur?

Biz bayram tatilinde Gökçeada'daydık ve bisikletlerimizi de götürdük. Tırmanışa çok alışkın olmayanlar için zorlu biraz ama keyifli turlar yapılabiliyor. Tavsiye ederim. Daha detaylı olarak sonrasında turla ilgili bilgi vereceğim...
Rüzgar genelde var ve çok şiddetli olabiliyor. Bisiklet turu yapılacaksa önceden kontrol etmek iyi olabilir. Biz çok sıkıntı yaşamadık ama geçen sefer gittiğimizde uçuyordu her yer.. O zaman bisikletlerimiz yanımızda değildi, sorun olmamıştı.

Rüzgar var ama öyle rahatsız edecek şekilde değil. Denize daha 1 kez girebildim. O gün de esiyordu biraz. Ama yetişkinleri pek rahatsız etmiyor. Bizim 2 yaşındaki ufaklık üşüdü sadece biraz. Ama rüzgar olması normal. Çünkü her taraf açık ve temiz hava bol.

Rum köyleri var ve taş yolları falan var. Çok güzel yerler. Bizde çocuk var ve küçük. Bu biraz problem oluyor maalesef. Tam anlamıyla hareket edemiyoruz ne yazık ki

Biz de bayramda oradaydık. Bisikletle gittik ama, istanbul'dan yola çıkarak.
Tekirdağ,uçmakdere,şarköy şeklinde rotayla.
Rüzgar tersten estiği zaman ciddi sıkıntı yaratıyor. Gelibolu yarımadası dahil o bölge çok rüzgar alıyor.

Gidip görülmesi gereken bir yer. Tavsiye ederim ben de.

ailemle her yaz olmadı 2 yılda bir kesin gideriz.denizi doğası muhteşem .bisikletimle umarım bende günün birinde orada turlarım

@efekara

Çanakkale'ye çekmiş ada. Öyle bir rüzgarı var ki sorma :D

Bisiklet kiralayan yok mu?..

Bebek olduğu için çekiniyorum gitmeye o nedenle sormuştum. Teşekkür ederim.

@M.Cevat Bayhan

Var galiba ama merkezde. Ben adanın diğer ucundayım ne yazık ki. Aradaki mesafe 25 km :)

@efekara

bugün başka bir koya gittik önceki gittiğimizden daha çok rüzgar vardı. Bebek titredi bir ara. Sonra şemsiyeyi çadır gibi bir şeye benzettim. :) Ruzgar kesildi. Sonra da suya sokmadım daha.

@efekara

:) bu gece bir fırtına vardı. Ben İstanbul'da kendimi bildim bileli böyle şimşekli yıldırımlı bir fırtına görmedim. Korku filmi gibi sürekli şimşek çakmasından her taraf gündüz gibi aydınlıktı. Bizim 20 yaşındaki kayınço bile tırstı :)))

Gökçeadaya 1haftalık kamplı bisiklet turu düşünüyorum. En güzel koylarda denize girip, yemeği restoran gibi yerlerde yiyip, akşam çadırımda uyumak istiyorum. Tavsiyelerinize açığım.

Acaba konaklama imkanlari nasildir? Benim de aklimda boyle bir ada turu var. Bisikleti nasil goturecegim bilmiyorum orasi ayri

Çadır kurmak yasaklanmamış mıydı orada

Bayramdan önce gökçeadadaydım. Abi bisiklet sürmek için buraya gelmeyin pişman olursunuz. Hatta bu adaya gelecekseniz adanın diğer ucuna gidin. Adanın merkezi istanbul e-5 trafiği gibi her yer araç kuyruğu. Adanın diğer ucuna sürmek istedik ama yol çalışması varmış haberimiz yoktu. Toprak yolda 20km tozun dumanın içinde yokuş çıktık. Ada sürekli tepelerden oluşuyor bir tepeyi çıkıp inip diğerini çıkıyorsunuz. Kamp olayında sıkıntı yaşamazsınız. Genel olarak pahalı. Gizli limanda kamp yapıp konaklayabilirsiniz. Onun harici gelmeyin abi burda bişey yok

• Beğen
Tepkiler: refik giresun
Geri